Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Halsizlik ve istahsizlik

ecemkudeki

Bronz 5 Üye
Merhabalar,

Kaplumbagam bir iki gundur normal oldugundan daha durgun. Bazen sadece duruyor, hareketleri yavasladi ve yemek icin eskisi gibi geyecanlanmiyor. Bu sabah istahi da cok yok gibi. Verdigim bazi yemleri yemiyor.
Isik acinca kuru alana cikip gunesleniyor genelde.

5. 5 cmlik ti en son olctugumde. Sorun ne olabilir acaba?

Baska bir konuda okudum bahsedilen. Icinde yesillik olan bir diski yapmis, yesil rampa parcalarindan yemis olmasi olasi sanirim?

Diskiyi aldim. Lambasini acinca daha hareketleniyor.

Ekli dosyalar

• 20250205_095228.jpg
    20250205_095228.jpg
    681.1 KB · Görüntüleme: 18
Merhaba inş yememiştir benimki onu yedi galiba 1 hafta olcak hala yemek yemiyor halsiz uyuyo sürekli kıpırdamadan agzına vitamın veriyorum ben günde 1 kere suyu sıcak 28 derece lambası 12 saat açık olacak daha kötüye gitmemesi için beklicez yada veterinere götürüp baktırabilirsiniz ama herkes bakmıyor nefes alışında gariplik varmı

Kuru alanda koparabilecekleri malzeme olmamalı yutarsa midesinde kalır bu halsizliğe ve kabızlığa sebep olur. Fazla miktarda yer ise daha kötü sonuçları olabilir.

Kullandığınız kum kaç mm lik?
Lamba ısıtma lambası mı uvb mi=?

şu anda nefes alışında bir gariplik yok. sabahki dışkısından sonra daha hareketlendi ve kalan yemlerini yedi.
lambayı acık tutuyorum bayadır, sabaha gore bir tık daha hareketli. Lamba ısıtma lambası.
silis kum mm sini tam bilemiyorum ama akvaryumum en 50cm , boy 26 cm. Aldığım kişi buna uygun verdigini düşünüyorum.

kuru alanını değiştireceğim dediğiniz gibi..

Silis kum 0,5mm olmalı vitasand 78 pro kum alabilirsiniz.
Hayvan büyüdükçe akvaryumu da büyütmek gerekecek.

teşekkür ederim cevaplarınız için..

bugun özellikle daha iyi gibi, gözlemleyeceğim duruma göre sürüngenlerle iyi ilgilendiğini bildigim bir veterinere götüreceğim.
su an için veterinere götürmeden bir vitamin takviyesi vs ya da tavsiye edeceğiniz bir sey var mı?

teşekkür ederim cevaplarınız için..

bugun özellikle daha iyi gibi, gözlemleyeceğim duruma göre sürüngenlerle iyi ilgilendiğini bildigim bir veterinere götüreceğim.
su an için veterinere götürmeden bir vitamin takviyesi vs ya da tavsiye edeceğiniz bir sey var mı?
Deepfix reptivit vitamini alın. İlk 10 gün 3 günde bir daha sonra haftada bir olacak şekilde yemine 2 damla damlatıp verin.

Eğer çim parçası çıktı ise onu söküp üçgen yada altıgen şekilli pvc paspas alın.

Kış ayları ısıtma lambası altında ısınıp enerji toplamayı tercih ederler.

Marul ve kıvırcığın körpe yapraklarından verin. Bakalım yiyecek mi? Yemezse 6 cm kabuk boyunu geçene kadar vermeyin.

Merhabalar ,

Hayvana verdiğiniz yemleri söyleyebilir misiniz?

Deepfix reptivit i de siparis ettim. Tam olarak nasil kullanacagim. Yemine damlatip vermem yeterli mi?

Geri