Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Halsizlik

devrimikrameroglu

Bronz 3 Üye
Merhaba işten eve geldim sabah canavar gibi hareketli olan kaplumbağam suan suda gözü kapalı uyuyor halsiz derinlerde geziyor ısıtıcı smart marka kuru alanı ve uvb uva
lambası var sanırım ısıtıcı kelek yaptı hayvan üşütmüşmüdür yoksa akciğer enfeksiyonu kapmış olabilirmi yarın atakana gidip aquael ısıtıc almayı dusunuyorum 300w hastamıdır sizce 3 ketıl kaynar su ile suyu ılıttım az önce hayvanı yukarda tutup su gerçekten soğumuştu

Suya sicak yada soguk su ekleme yapmayın aynı sıcaklıkta su ekleyin.

Su sıcaklığı kaç derece?

Ampulün fotoğrafını atın gücü kaç watt mesafesi kaç cm?

Pencere açtınız mı? esinti vurmuş olabilir.

Yemler ne marka?

suyu ekleidm artık hayvanı kuru alana alıp biraz azck ılındı derece de sapıttı sanırım 34 gösteriyor ama bence 20 24 arası gibi geldi 50w eski tip ampul var pencere açılmadı mesafesi yere 15 cm civarı yemler sera raffy p tetra reptomin tropical biorept w ve dajana gamarus

Lamba mesafesi yakın. Reflektörlü ise uygun değil. Armut ampul ise birkaç cm yükseltin. Dereceyi ısıtıcıya uzak bir köşeye koyun 27 gösteriyorsa yeterlidir.

Selam tabanda tas yok sanirim isitici yalan olmus isiniyor gibi yapip isitmiyor armut ampul tmm yukseltirim lambayi ama hayvan duzelirmi deepfix aldim simdi internetten yarinda aquael 300w isitici almaya gidicem

Bir anda halsiz olması düşme,taş yutma, elektrik çarpması, esinti vurması,sıcak soğuk değişiminde şoka girme gibi çeşitli sebeplerden olabilir. Yuvadaki herşeyi kontrol etmek lazım.
Vitamini haftada 1 yemine 2 damla damlatarak verin. Kendine gelir 1 2 güne.

Bence akvaryum sogudu ondan oldu gibi geliyor filtreyi temizleyeli 1 hafta oldu karbon ilk defa koydum onlar yapmaz ise usuttu heralde ölmesinde ondan korktum 15 yasindan buyuk hayvan

Akvaryum ölçüsü nedir? 300 watt çok gelebilir.

Su sıcaklığına müdahale etmeyin. Kendi sıcaklığında dursun.

Isıtma lambasını kullanın uv dursun. Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Su soğuyunca hayvan metabolizmasını yavaşlatmış.

100x50x50 akvaryumu kuru alanıda 40x50 civarı bu smartın ısıtıcısı vardı 300w aquael ısıtıcı aldım öğlen akvaryumcu bulup dijital dereceli sanırım smart pert olmş su buz gibiydi civalı derece de 35 gösteriyordu onunda kafa gitmiş sanırm suan evde birisi var baktı hayvanıma ısıtıc lamba altında oturuyormus halsiz birde yemleri sanırım çıakrtmış sabah yediklerini suyun içi yem taneleri var dedi aksam gidip bakacağım reptivit aldım kargoda gentagut da aldım inş akciğer hastası olmamıştır

Akvaryum ölçüsü nedir? 300 watt çok gelebilir.

Su sıcaklığına müdahale etmeyin. Kendi sıcaklığında dursun.

Isıtma lambasını kullanın uv dursun. Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Su soğuyunca hayvan metabolizmasını yavaşlatmış.
ilk defa duydum metabolizma yavaşlattığı video koyabilsem bakışları bile baygın

Isınınca düzelir.

Smart en adi ısıtıcı yine şükredin patlamamış. Yeni ısıtıcı su içine batan model mi?

Yemi aşırı verdiyseniz hazımsızlık yüzünden o halde olabilir. Son noktada hayvan kusup rahatlamış.

Isıtıcıyı çalıştırın yarın durumuna bakalım.

Isiticiyi aquael titanyum aldm smarti soktum buda dik konuyomus yan koydm dik uzun geldi ins bisi olmaz ama su 27derecedeymis kendi derecesi var smarti34 ayarlamistm 27yapmis suan kuru alana ishal kaka yapti khverengi ampulun altinda duruyo suya yem attm izledi normalde havada kapar anlamadm hala gozleri baygin
image.jpg

Bu arada bilgiler icin tesekkurler hu forum ve siz olmasaniz delirirdim annemden kalan yadigar bu hayvan bana bisey olsun istemiyorum hic

Isınınca düzelir.

Smart en adi ısıtıcı yine şükredin patlamamış. Yeni ısıtıcı su içine batan model mi?

Yemi aşırı verdiyseniz hazımsızlık yüzünden o halde olabilir. Son noktada hayvan kusup rahatlamış.

Isıtıcıyı çalıştırın yarın durumuna bakalım.
Buarada baloncuk atti iki kere de gentagut aldim bunu nasil veriym hayvana acaba

Hayvan üşütmüş. İshal ondan kaynaklı.

Akvaryumda filtre yok mu? Sirkülasyon olmayınca su ısıtıcı sadece olduğu yeri ısıtır.

Tam kabuk boyu kaç cm?

Evet hala halsiz akvaryumda filtre var gecen sizin onerinizle bir daha dizdim hersey tam agzna iki damla gentagut damlattm uyuyo suan iki saat once boyle duruyorsu arada balon atiyordu herseyi tam avcilar cerrahpasaya goturmeme gerek varmi sizce
ED2A9A6F-367C-483B-829E-29C9091CBAD7.jpeg

Sabah akşam beşer damla damlatın. 3 gün sonra bakalım. Vitamin damla varsa her gün ilaçtan uzak saatte 2 damla damlatın.

Valla cok uzgunum bu cerrahpasa bisi yaparmi hicbisey yemiyor hareketde etmiyor kotuledi baya bakiyo sadece masum masum isiticiyi 29a aldm 32 yapayimmi

Su 28 derece kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak.

Antibiyotik iğne yaparlar. Yalnız kutu içinde hayvanı kurutup havlu yada bezi ikiye katlayıp arasına koyarak götürün. Araba ile gidecekseniz arabanın orta karar bir sıcaklıkta olduğuna emin olun.

Geri