Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Halsizlik

Su 28 derece kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak.

Antibiyotik iğne yaparlar. Yalnız kutu içinde hayvanı kurutup havlu yada bezi ikiye katlayıp arasına koyarak götürün. Araba ile gidecekseniz arabanın orta karar bir sıcaklıkta olduğuna emin olun.
Ise yarar mi gitmelimiyim szce arada agzini oynatiyor acmadan su altindayken

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 20
İlaca devam edin durumuna bakalım. Havalar soğuk şimdi götüreyim derken hayvanı üşütüp iyice hasta etmeyelim.

Yetişkinler için enfeksiyon son safhada değilse tedavi edilir. Hayvandan hırıltılı nefes alıp verme, nefes alırken başını ileri atıp ağzını açma halleri yok ise ağır bir durum söz konusu değildir.

Ön boyun boşluğunda şişlik yok dolayısıyla karaciğer problemi yaşamıyor. Arka bacak baldırlarında şişlik, pembeleşme ve altbağada kızarıklık var mı?

Göz ve kulakları sağlam.

hala yemek yemiyor nefes alırken hırıltı yok arka bacaklarda şişlik yok bugün balerin durusu fılan yaptı ısı lambasında 2 3 saat geçirdi şimdi suda kıpırdamıyor rampada yatıyo ilaç verdik şimdi ağzından damlattık kızdırıp açtı ağzını hayvanda hırıltıda yok bacagın arkası kabuga giren taraf hafif pembe ama zaten orası eti üst tarafı değil alt taraf içi hafif pembe miskin miskin yatıyo tepki vermiyor bakıyor öylece gözlerine de damla damlatıyorum cem bey 1 er damla nolur ne olmaz diye ilginize teşekkür ederim ben bu nedir 15 yılda ilk defa karşılaştm valla anlamadım da

Hayvan daha önce yumurta atmış mıydı?

Kuru alanda ayağa dikilme kaçma girişimleri gördünüz mü?

plastik çimleri kopartıyor atıyor oyun gibi daha önce kakasında çıktı iyileşsin sökücem dondurma çubugundan yapıcam o rampayı da sabah baktım yine uyuyordu geldiğimi bile görmüyor ilacı verdik kızdırarak 1 kutu gentagut bitti 5 er damladan 1 kutu daha aldım taş filan yok hiç çimi daha önce yemişti ama baya oluyor yemek attım dibine yumurta da yemedi

hiç yumurtlamadı 15 senede hayvan bu arada cem bey
perşembe günü şebeklikten geçilmiyordu nolduysa 1 günde oldu su ısısınada baktım o smart 25 26 derecedeymiş bozuldugunda bile

Haşlanmış yumurta akı ya da bir kaç dakika haşlanmış kıymayı soğutup vermeyi denediniz mi?

Gentanın yanında vitamin kullanıyor muydunuz?

Arada yem denemesi yapın. Yemi atıp odadan çıkın eğer yememişse suda beklemesin yemleri alın.

denedim 1 kutu genta bitti hala halsiz vitamini zorla damlatıyorum agzına sabah akşam kıyma verdim gece minicik zorla agzına aldırttm ama bidaha yüzüne bakmadı diğer kıymaların sabah yem attm onuda yemedi yem önünde duruyo kafasını bile çevirmiyor anlamadım cumadan beri hiçbişi yemiyor hareket de etmiyor

İlaca devam edin 1 hafta daha. Varsa vitamin damladan her gün 1 damla ağzına damlatın.

Bu çimler midesinde yada bağırsağında birikme yaptı ise o sebeple de iştahı kesilmiş olabilir.

ilaca devam ediyorum isalden kakaya geçmişti
kakasıda kesildi normalde vitaminde 1 2 damla verdim cumartesinden beri hayvan uyuyor sürekli umarım bu aksam biraz kıyma yer yoksa fakülteye götürücem röntgen bişi çekerler belki akşama resim ekleyeceğim hayvanı cem bey

Boyle kaka yaoti yanimda suan suda duruyo hareketsiz hayvan ama isalden buna donmus icinde cimende var sanirim onuds yemis biraz eseledim yesil cim vardi
2858F4C9-132F-4262-AD58-0670335EE005.jpeg

Deep fix reptivit vitamin damla alın. El kol hareketlerinde sıkıntı var ise B vitamini eksikliği olabilir.

O çimeni söküp atın. Yetişkin hayvanlarda bu sebeple uygun değil. Dışkının sağ ucunda yanlış görmüyorsam lif de var. Midesinde daha ne kadar vardır bilmiyorum ama bir kısmını atmış. Herşeyi deneyin ne yerse. Çimen kaldıysa dışkıya bağlanıp çıkar.

Marul ve kıvırcığın körpe yapraklarından verin. En azından yeşil olduğu için çim yerine bunu yer. Lifli gıda olduğu için sindirim sistemini ve bağırsaklarını rahatlatır.

Tabanda yok ise sarı silis kum alın. Hazımsızlıkta bu kumu yerler. Atakan petshopta uygun çapta var. Kıyma parçasını suda ise önüne alanda ise orada önüne koyup uzaklaşın. Kendi isteği ile yiyebilir.

Bu sorun harici dış görünüşte bir sorun yok. Göz, kulak enfeksiyonu, kabuk yapısında bozukluk ve obezlik yok.

Cem bey vitamini veriyorum basindan beri zaten cimi söktum banyo paspasi aldm onu koycam delikli hayvani kutuya aldm bir can geldi inanamassnz kacmaya calisti diski yapti bugun iki kere cim vardi yine ama suya koydm isiticiya yanasti yine kipirdamiyor

Hayvan ısınıyor o sorun değil dinlensin yarın gündüz durumuna bakın. Şimdi uyku saati yedirmeyin.

Hayvan ısınıyor o sorun değil dinlensin yarın gündüz durumuna bakın. Şimdi uyku saati yedirmeyin.
tamamdır cem bey bu arada antibiyotik 5damla devam ediyorum .. gene her zamanki gibi inzivaya çekildi hareketsiz bakınıyor yarın olası bi durumda yazarım cok teşekkürler herşey için

Son düzenleme:
@cem bey merhaba hayvan azcık yüzmeye başladı dışkılama yapıyor ama hala yem yemiyor kıyma bile 8.gün oldu aç kalması sorun yaşatırmı

Açlığa dayanabilir. Vücudundaki tüm pisliği atsın.

Her gün bir deneme yapın. Yarım saat sonra alın.

Geri