Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hangi besinler verilir?

Betulsah

Altın 5 Üye
Elimde olması gereken yemler var ama ek besin olsun diye arada rutine ufak tefek bir şeyler dahil ediyorum ayda 1 haşlanmış yumurtanın beyazını veriyorum ciddi anlamda seviyorlar ama tabi miktarına dikkat ediyorum haşlanmış tavuk verdim ilk defa aşırı sevdiler ayda bir onlar için iyi olacağını düşündüğüm tabi bide araştırdığım besinleri veriyorum geçen haşlanmış havuç verdim kızım sevdi ama oğlum sevmedi : D çok nadir böyle beslemeler yapıyorum iyi mi kötü mü bilmiyorum arttırsam mı diye düşünmüyor değilim o yüzden fikirlerinizi merak ediyorum

Havucu haşlamadan verebilirsiniz. Kırmızı tatlı kapya biber ayda 1-2 kere verilecek şekilde verebilirsiniz. Elma yerler ama meyve vermenizi tavsiye etmem şeker alınca hayvan çıldırıyor.

Ayda bir haşlanmış kılçıksız tuzsuz tavuk,kıyma,karides,hamsi verebilirsiniz.

Havucu haşlamadan verebilirsiniz. Kırmızı tatlı kapya biber ayda 1-2 kere verilecek şekilde verebilirsiniz. Elma yerler ama meyve vermenizi tavsiye etmem şeker alınca hayvan çıldırıyor.

Ayda bir haşlanmış kılçıksız tuzsuz tavuk,kıyma,karides,hamsi verebilirsiniz.
Bilgiler için teşekkürler
Marul vermek istedim bir kaç defa hiç birinde tadına dahi bakmadılar ben istiyorum ki damak zevkleri gelişsin her mevsimde verecek bir besin olsun ha bide haşlanmış yumurta cidden seviyorlar haftada 1 defa versem aşırıya kaçar mı

Yumurta haftada bir gün uygun. 2 günde olur. Hazımsızlık sorunu yaşamıyorlarsa bir tık fazla verebilirsiniz ama aşırı da olmasın.

Her hayvanlar farklı sebzeleri seviyor. Denemek lazım. Havuç turp gibi sert sebzeleri rendeleyip verin. İnce olunca rahat koparıp yerler.

Meyve haftada bir 10 günde bir olur. Fruktoz içerdiği için fazlası pankreasa ve karaciğere iyi gelmez.

Ya şimdi aklıma aşırı saçma bir soru takıldı 😅 ben normalde kaplumbağalarımı alırım severim ilgi gösteririm hani sürekli bir temas içerisindeydim 24 saatte en az 1 saat vakit ayırırdım son 1 aydır eskisi gibi ilgili değilim yani alıp pek sevmiyorum daha doğrusu fırsatım olmuyor yem vermeme rağmen ben odadan çıkmadığım süreçte yeme değil bana odaklanıyorlar tok olsalar bile aynı
devamlı beni görünce aşırı hareketleniyorlar yatağım akvaryumun yanında sabahları onların çırpınmalarından uyanıyorum yani beni özledikleri için mi acaba bu kadar zeki mi bunlar
Saçma bir soru demiştim 😄

Yumurta haftada bir gün uygun. 2 günde olur. Hazımsızlık sorunu yaşamıyorlarsa bir tık fazla verebilirsiniz ama aşırı da olmasın.

Her hayvanlar farklı sebzeleri seviyor. Denemek lazım. Havuç turp gibi sert sebzeleri rendeleyip verin. İnce olunca rahat koparıp yerler.

Meyve haftada bir 10 günde bir olur. Fruktoz içerdiği için fazlası pankreasa ve karaciğere iyi gelmez.
Yumurtanın zararı olmamasına sevindim eminim onlarda sevinecek Asetik meyvelerden kaçınıyorum daha doğrusu çok nadir veriyorum peynir sucuk fln veren çok gördüm işlenmiş gıdaları tercih etmiyorum

Yok bunlar balıklardan hallice direk yem odaklı size bakıyorlar. Tokluk midelerinde var ama zihinde açlar. Gözleri doymuyor.

İşlenmiş gıdalar direk zararlı. İçindeki kimyasallar doğrudan pankreası vuruyor. Bizimde yemememiz lazım olan yiyeceklerden.

🤔 odada gezerken odaya başkası gelince sağ sola saklanmak yerine bana geliyorlar benden başkasına karışı aşırı durgunlar ve korkaklar

Yok bunlar balıklardan hallice direk yem odaklı size bakıyorlar. Tokluk midelerinde var ama zihinde açlar. Gözleri doymuyor.

İşlenmiş gıdalar direk zararlı. İçindeki kimyasallar doğrudan pankreası vuruyor. Bizimde yemememiz lazım olan yiyeceklerden.
Bayağı şaşırdım daha doğrusu hayal dünyamı yıktınız zekiler ya aaaaa 😅😅
Balıkların beyni olmadığını inanırım açıkçası ben 6-7 yaşında hevesle baktığım balığım köye gidip geldiğimizde yoktu balık Firarda temizlik yaparken tezgah alından çıkmıştı:)

Son düzenleme:
Tanımadıkları insanları yabancılarlar. Hatta biz farklı yada parlak giysi giydiğimizde, gözlük takıp takmayınca da yabancılayabiliyorlar.

Ama biri yem uzatsın hemen dipleri düşüyor. Yem baskın geliyor.

30-40 gün hayvanlar sizi görmesin unutup yabancılıyorlar.

Tanımadıkları insanları yabancılarlar. Hatta biz farklı yada parlak giysi giydiğimizde, gözlük takıp takmayınca da yabancılayabiliyorlar.

Ama biri yem uzatsın hemen dipleri düşüyor. Yem baskın geliyor.

30-40 gün hayvanlar sizi görmesin unutup yabancılıyorlar.
Evet unutkan bir hafızaya sahipler ablam bana benziyor ablamla beni karıştırıp duruyorlar ablamın başkası olduğunu bilseler saklanırlar :)

Cem bey akvaryuma kaplumbağaların kabuğunu sürtebilecekleri ne koyabilirim ısıtıcının tekini altına girerek patlattılar şimdide aynı hareketleri sergiliyorlar

Kabuk boyları kaç cm oldu?

Dişi olan biraz küçük kalmış demiştiniz şu anda 8 cm aynı göre küçük kalmış cidden erkek kaplumbağam maşallah hızlı büyüyor 7,5 cm ikisi sürekli kabuğunu sürtme ihtiyacı duyuyorlar filtrenin kablosuna bile o derece

O zaman 8-10 cm eninde 30-35 uzunlukta düz yere konunca altında boşluk kalacak biçimde fazla ağır olmayan düzce mopani yada mango kökü alın.

Almadan önce resmini atın bakayım.

Biraz araştırma yapayım almadan önce mutlaka size atacağım
Dişi kaplumbağamın kabuğu neden yavaş gelişiyor onu merak etmiştim erkek kaplumbağam ona kıyas hızlı gelişiyor

Büyüme potasına giren hayvanlarda büyüme hızlı olur. Hasta hayvanlarda boy uzaması durur. İyileştiğinde de bir süre bundan kaynaklı gelişme yavaş seyreder. Sonra formuna kavuşur.

Dişiler esas hızlı büyümeyi 10 cm kabuk boyu sonrası cinsel gelişim süreci tamamlanınca gösterir. Erkeklerde ise yavaşlar.

2 ayda 1 cm belki de daha fazla büyüdü erkek olan ama dişi 0,5 büyüdü 1 cm bile değil şu anda 11-12 aylık erkek 6-7 aylık

İlk sene normal büyüme oranı hayvan hastalık görmediyse artı eksi 9 cm civarıdır. 2. Sene 12-14 civarları normal büyüme oranıdır. Daha hızlı büyüyenlerde oluyor. Bu beslenme çeşitliliği ve hastalığa bağlı değişebiliyor. Bu hayvan hastalık görmüş müydü yada az mı beslendi. Dişiler beslenirken de erkeklere nazaran biraz pasif duruyorlar. Erkekler bu konuda biraz yırtık. Yemi gördüğü gibi dalıyorlar. O kadar kendilerinden geçiyorlar ki, diğerine sert darbe yada yemi ısırayım derken diğerini de ısırabiliyorlar. Böyle bir durum dişinin başına geldiyse temkinli davranıyor olabilir. Ama dişi büyüdüğünde yemleri ikişer üçer yuta yuta yemeye başlar. Bu seferde erkekler o ağızdan uzak durmaya başlar.

Geri