Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hangi besinler verilir?

Yumurta haftada bir gün uygun. 2 günde olur. Hazımsızlık sorunu yaşamıyorlarsa bir tık fazla verebilirsiniz ama aşırı da olmasın.

Her hayvanlar farklı sebzeleri seviyor. Denemek lazım. Havuç turp gibi sert sebzeleri rendeleyip verin. İnce olunca rahat koparıp yerler.

Meyve haftada bir 10 günde bir olur. Fruktoz içerdiği için fazlası pankreasa ve karaciğere iyi gelmez.
merhaba cem bey, bu tarz yiyecekleri suyun içinde mi vermeliyiz yoksa kuru alanda mı vermeliyiz? deneyeceğim bende yarın :)

Herşeyi suda vereceksiniz. Bu hayvanların tükürük bezi yoktur suda yemeleri gerek. Yalnız bitkileri yarım saat içinde bitirmezlerse kalanı alın bakteri üretmeye başlıyor.

Şöyle tam terine dişi kaplumbağam aşırı hızlı yem yiyen bir kaplumbağa erkek kaplumbağam ona kıyas pasif hatta dişi kaplumbağam erkek kaplumbağamın ayağını ısırdı Allah'tan zarar görmedi iştahlı hareketli ama akciğer enfeksiyonu oldu ben aldığımdan beri böyle akvaryumda hapşırma yok akvaryumdan çıkarınca hapşırma başlıyor dişi kaplumbağam agresif oluyor yeni uyandığında o kadar baskın karakteri var erkek ise dediğim gibi pasif ben parmağımı uzattığımda o da el veriyor diğeri ısırıyor : D

İlk sene normal büyüme oranı hayvan hastalık görmediyse artı eksi 9 cm civarıdır. 2. Sene 12-14 civarları normal büyüme oranıdır. Daha hızlı büyüyenlerde oluyor. Bu beslenme çeşitliliği ve hastalığa bağlı değişebiliyor. Bu hayvan hastalık görmüş müydü yada az mı beslendi. Dişiler beslenirken de erkeklere nazaran biraz pasif duruyorlar. Erkekler bu konuda biraz yırtık. Yemi gördüğü gibi dalıyorlar. O kadar kendilerinden geçiyorlar ki, diğerine sert darbe yada yemi ısırayım derken diğerini de ısırabiliyorlar. Böyle bir durum dişinin başına geldiyse temkinli davranıyor olabilir. Ama dişi büyüdüğünde yemleri ikişer üçer yuta yuta yemeye başlar. Bu seferde erkekler o ağızdan uzak durmaya başlar.
Buna cevap olarak yazdım işaretlemeyi unutmuşum dişi kaplumbağam bizim tahminlerimize göre 11-12 aylık ve 8 cm erkek 6-7 aylık 6,5 cm
Dişi kaplumbağam akciğer enfeksiyonu olduğunu biliyorum erkekte öyleydi ama şimdi onda belirti yok kendi kendine iyileşmiş olabilir mi?

Akciğer enfeksiyonu kendi kendine iyileşmez. Hayvan üşütmüştür. Enfeksiyona çevirmeden ısınıp kendine gelince toparlamıştır.

Şu an kur yapma için henüz erken. Dişi büyüklüğünün avantajını kullanıyor. Özellikle yem açısından diğer hayvanı uzaklaştırma sindirme peşinde. Duruma bakın gerekirse ayrı köşelerde besleyin şimdilik.

Akciğer enfeksiyonu kendi kendine iyileşmez. Hayvan üşütmüştür. Enfeksiyona çevirmeden ısınıp kendine gelince toparlamıştır.

Şu an kur yapma için henüz erken. Dişi büyüklüğünün avantajını kullanıyor. Özellikle yem açısından diğer hayvanı uzaklaştırma sindirme peşinde. Duruma bakın gerekirse ayrı köşelerde besleyin şimdilik.
Dikkat ediyorum birazcık takıntı haline bile geldi sanki yeni doğmuş bebek gibi kontrol ediyorum o dediğiniz damlayı ikisine de mi kullanacağım ve nasıl takviye edeceğim bilmiyorum

Geri