Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hangi davranış doğru?

Raccolta

Altın 2 Üye
Kaplumbağamı kötü bir ortamdan satın almıştım. 20-25 tane kaplumbağa bir plastik kapta, neredeyse hiç su yoktu. Birbirlerinin üzerindeydiler.
Şimdi kaplumbağam Chopin'in yanına bir arkadaş alacağım. Bu tutumu biliyorum, o tarz yerlerden alınmaz çünkü bu o kötülüğü yapanları destekler ama kötü şartlarda yaşayan o zavallılara acıyorum. Hepsinin kurtaramam belki ama alacağım o bir kapluş için çok şey değişecek. Sizce ne yapmalı? İyi yerde bakılan bir kapluş mu alayım yoksa o zavallıcıklardan birini kurtarayım mı? Hangisi doğru?

Eğer bıkmadan ilgilenirim diyorsanız kötü şartlarda bakılanı alın bence. Ama siz aldiğinizda yerine başka bir minik gelicek bunuda düşûnün.

Cvp: Hangi davranış doğru?

Alper haklı siz ordan alarak o ticarete katkıda bulunuyorsunuz istemeden de olsa malesef bende siz gibi dayanamadım aldım ikl tane fakat sizin şimdilik bir tosbişiniz var sahiplendirecek birini bekleyebilirsiniz bir müddet derim ben....

En azından birtanesini kurtarmış oluyoruz herkes bir meşale yaksınki O MEŞALELER Çoğalsın...:)

Emin ol o meşaleler bitmez Emre.
Onun terine herkes besleyip büyüttüğü yavruları erişkin hale geldi mi çıkan yavrularından beslemek isteyen arkadaşlara vermesi daha doğru olmaz mı sizce.
Yapılacaksa böyle bir şey yapılmalı yoksa bu ticaretin arkası kesilmez.

Yada pet shopların hepsi yasaklanacak sadece hayvanlara hak edildiği biçimde bakan pet shoplar ayakta kalacak yadaa
hayvanlar için büyük bir Merkez açılacak hayvan sahiplenmek isteyenler ordan alacaklar :) içinde veterineri olan bir yer..

Aslinda Emre o merkez olayı çok doğru :)
Ama üzülerek söylüyorum maalesef burası Türkiye... İnsan canına önem verilmeyen bir ülkede hayvan canına hiç önem verilmiyor maalesef.

bence hiç bir yerden alma. hem kaplumbağaların bir arkadaşa ihtiyacı yoktur. eğer illaki almak istiyorum diyorsan kötü ortamda bakılan kaplumbağalardan al ki birisi kurtulsun

Bir arkadaşa ihtiyaçları yok, bunu biliyorum. Beslemeyi sevdiğim için alacağım aslında. Bakma imkanımda var.

Kötü bakilan yerlerden alirsaniz yerinr yeni bir minik gelicek ama. Siz iyi bakilan bir yerden alin bence.

Cvp: RE: Hangi davranış doğru?

AlperDeniz' Alıntı:
Aslinda Emre o merkez olayı çok doğru :)
Ama üzülerek söylüyorum maalesef burası Türkiye... İnsan canına önem verilmeyen bir ülkede hayvan canına hiç önem verilmiyor maalesef.

Katılıyorum..

benim kaplumbağam 1 tane şuanda yalnız kalma gibi bi sıkıntıları olurmu yani 2 tane olmak zorundami ? ( bendeki ekek sanirim tırnakları filan uzun )

düzgün petshoplara lafım yok ama bu ayak altı hayvan satanlar yok mu. adama gidiyorum. herhangi birşey için adam diyor alt tarafı kaplumbağa ona gerek yok buna gerek yok. dandik malları kakalamaya çalışıyor. kıçı kırık plastik bitkiler bile bu hayvanlardan kıymetli onların gözünde. o gün gördüm 10-30 ebadında akvaryum içinde 30 tane kaplumbağa var ya da yok. 4cm su, küçükler 10-12 cm'lik 4 tane kaplumbağanın üstüne çıkmışlar, kuru alan diye kullanıyorlar. içim gitti. devlet baba bütün bizi sıkan her konuda kanun çıkarmayı biliyor ama bu petshoplara yasal bir düzenleme getirmeyi akıl edemiyorlar.

Geri