Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hangi Marka Yemler Tercih Edilmeli

pirinç

Bronz 4 Üye
Katılım
10 Haz 2009
Mesajlar
47
Arkadaşlar ben kaplumbağıma sanyu marka yem veriyorum başka hangi marka yem vermeliyim yardımcı olursanız sevinirim....????:rolleyes:


Konu beslenme kategorisine taşındı/tubidik
 
ben şahsen sera raffy p veriyorum.Tetra bulabilirsen tetra marka al fakat inan bana sera diğer markalardan kat kat üstün.İçeriği çok zengin.İlk aldığım zamanlarda ölüm fanusun da bakıyordum tabi şimdi bi akvaryum yaptırdım.İnan bana belki o ölüm fanusunda 4 ay yaşamasının temel nedeni evimizin sıcak olması ve onu sera marka yemle beslemiş olmam ve kapluş konusunda cok titiz olmam.Sera ve tetra akvaryum ve su canlıları açısından bnce 1. sırayı paylaşıyor.Ben şahsen sera öneriyorum fakat tek seraylada besleme ek yem olarak karidesde ver birde sebze falan tabi verilebilecek türden
saygılar
 
sera raffy ı ve p yi birlikte verebilirsiniz.tetra bulursanız o da iyi.arada yanında uygun meyve,sebze ve karides vermelisiniz(sera raffy ı alamazsanız verin.çünkü o da karides içeren bir yem).
 
Arkadaşlar yardımcı olmuş zaten onların da dediği gibi sera ve tetra en kaliteli markalar. Bulamazsanız diğer (pets family, otto, sanyu, tropical, champion) yemlerden de kullanabilirsiniz ama içerik olarak sera ve tetranın yanında oldukça zayıf yemler olarak kalırlar. Sera ve tetranın dışındakilerin hemen hemen hepsi uzak doğu kökenlidir bu yüzden kalitesine fazla güvenmeyin derim.
 
arkadaşlar otto nasıl ondan da aldım verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
 
Orta kalitede uzak doğu kökenli yemlerden. Biz teşekkür ederiz.
 
Hiç bir marka tavsiye etmiyorum ben.

Daha çok kedi mamasi, taze karides, kan kurdu, solucan, börtü böcek ve yagsiz kiyma tavsiye ediyorum. Nedeni daha taze ve saglikli olmalari. reptomin yine iyi fakat oda bebek kaplumbagalari için. Sebze olarak karahindiba, akvaryum bitkisi, kivircik marul.
 
Kedi mamasınıdamı biz hazırlıcaz markası yokmu:S kan kurdu nerde satılıor?solucan,böcek yakalayıpmı vercekler yada onlardan sağladıkları ne varsa yemle bunları karsılayamazlarmı:)
 
Koca bahçe var apartmanın çevresinde, hatta bizim semtte her yer bahçe ama tek solucan bulamadım:)
 
Kedi manasini marketten alirsin. Kan kurdu baliklara ozel yem balikcida satilir mutlaka, solucan balik tutma dükkanlarinda olur. Diger bocekleri buradaki petshopcular satiyor orada nasil bilemem ama dogadan verilmesi sorun olusturmaz burada cogumuz oyle yapiyoruz. Hem hayvana degisiklik olur surekli kuru yemden sıkılmıştırlar.
 
Burda böcek satıldığını görmedim ve hayvan yemini yediği halde deişiklik olsun diye doğadan böcek öldürüp hayvana vermek pek doğru olmayacağını düşünüyorum:)
Kan kurdunu kaplumbagalar için yararlı olduğunu söylüyorsunuz bu konuda bilgim yok..ama öyleyse neden petshopda değilde balıkcıda satılıyor?
 
bortu bocegi benimki seviyor dogadan degil eve gireni veriyorum cunku nede olsa olduruluyor. Annem sinek tuzagi almis yapiskan birsey sinek konunca daha kalkamiyor oraya yapisacagina yararli olup ex leylaya yem olur. Balikci dediysem balik satan petshopcu demek istedim. Degisiklik benim icin onemli ben lepisteslerime bile 4 cesit veririm hergun aynisini yemek biraz sIkIcI olur.
 
Piyasadaki kaliteli hazır yemlerin içeriği de bu bahsettiklerinizden farklı değil zaten. Tek fark hazır yemlerdekinin canlı olmaması ki bu da bence avantaj. Canlı yem olarak kullanılan hayvanların metabolizmasındaki parazitler, hatta enzimler bile bazen kaplumbağalar için zararlı olabiliyor her canlının içinde ne olduğunu da bilemediğimiz için neyin zarar verip vermeyeceği konusunda fikir sahibi olmak zor canlı yem konusunda.

Örneğin sera raffy-I nın içeriği taze karides, karınca yumurtası, küçük yengeçler, midyeler ve sinek kurtlarından, sanyu tubifex in içeriği kan kurtları ve toprak solucanlarından, sera raffy vitalin içeriği bitkisel besinlerin yanında kalsiyum ve diğer minerallerden, tetra reptominin içeriği bitkisel ürünler, balık ürünleri, yumuşak ve sert kabuklu deniz ürünleri ile vitaminlerden oluşmaktadır. Yani bahsettiğiniz besinler zaten hazır yemlerin içeriğini oluşturmakta. Besin değeri olarak da canlısı ile kurutulmuşu arasında hiç fark yoktur diyebiliriz tıpkı sütün uht (ultra high temperature) yöntemi ile besin değerleri kaybedilmeden steril edilmesinde olduğu gibi şok kurutma ve dondurma yöntemleriyle üretilen kaliteli markaların hazır yemlerinde de herhangi bir besin kaybı söz konusu değildir. Canlı olarak verildiğinde meydana gelebilecek riskler de olmadığı için kaliteli hazır yemlerin kullanılması taraftarıyım canlı yem yerine. Canlı olarak verilmesinin vicdani yönüne hiç girmeyeceğim burada konudan sapmamak için. Amacım hazır yemlerin de zaten bahsettiğiniz besinlerden hiç bir besin değeri kaybı olmaksızın yapıldığını ve canlı yemlerdeki risklerin de böylece ortadan kalktığını söylemekti.

Sonuç olarak şahsen kaliteli markaların hazır yemlerinin canlı yemlerdeki gibi riskler içermediğini ve beslenmede de en az onlar kadar yeterli olduğunu düşünüyorum tabi kaplumbağanızın yaşına göre ek besinler de kullanmak şartıyla.
 
Size katılıyorum. TETRA ve TOTTO aldım dediğiniz gibi içlerinde birçok ürün var ve bence de canlı canlı vermektense yem olarak vermek daha yararlıdır. Ama tabii ki canlı verebilirsiniz...
 
Tetra kaliteli bir marka ancak otto o kadar iyi değil. Bulabilirseniz ve imkanınız varsa sera nın yemlerinden de alın derim.
 
SERA bulmaya çalışacağım... Siz çok bilgili bir üyesiniz çok teşekkür ederim :D
 
Estağfrllah bir yararım oluyorsa ne mutlu. Ben teşekkür ederim :)
 
Icerigi aynı olabilir ama canlı yemler bence daha iyi ayrica hic biryere salmadan uretilip petshopa gidiyor. Bu ic parazit yine birgun olacaktir, bu yuzden veterinerler her sene kontrol icin gitmemizi istiyorlar. Herkesin tercihidir ama ben hazir yem kullanmayi sevmiyorum kullanmayida dusunmuyorum. Bu gune kadar dedigim yemleri kullandim kac kere kontrole gittim birseyi cikmadi yani canli ve dondurulmus yemin bir zararini gormedim. Hem bu tur yemler bana daha iyi geliyor, kuru kuru yemler nasil doyururki kaplumbagalari.
 
Bu konuda bir uzlaşmaya varılmayacağını düşünüyorum:)
Herkes istediğini yapabilir sitede size doğru gelenlerde var bizlere doğru gelenlerde arastırma yapan biri kendi kararını bunları okuyarak verebilir sanırım.
 
Geri
Üst