Plastik kap içerisinde 2 tane su kaplumbağası besliyordum yaklaşık 6-7 ay oldu. Bir tanesi diğerinden yarım santim kadar büyük. Aldığımdan beri o büyük olan çok hareketli keyfi yerinde, diğeri ise pek bi uysaldı. Hatta büyük olanın adını çılgın, diğerinin ise mazlum koymustum. Bugün sabah kalktığımda mazlumu suyun içinde ters dönmüş şekilde buldum. Hiç bi tepki vermiyor kabuğunun yanları ve karnının altı yumuşak durumda. Kafası, elleri ve ayakları dışarda gözleri kapalı durumda. Koku felan yok. Suyunda ısıtıcı olmadığı için 25-30 derece arasında olmadığı kesin. O yüzden kış uykusuna yatmış olabilirmi. Malum bu aralar havada kötü gidiyor pek güneş olmadığı için güneşede cıkarmamıstım. Öldüğünü nasıl anlarım yaşayan bi hayvanı gömmek istemem. Çılgın hala hareketli şekilde hiç bir sorun yok. Yalnız mazlum dediğim gibi hareketsiz bi durumda. Son olarak da bu tür plastik kaplarda kaplumbağa beslemek yanlış. Isıtıcı filitre ve akvaryum alınması lazım gibi konu dışı post kasmak için atılan yorum sahipleri lütfen yorum atmayın. Burda öğrenmek istediğim şey uykudamı yoksa öldü mü. Uykuda ise nasıl uyandırabilirim. Bunun hakkında yorum yaparsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.