Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta kaplumbağa

Hayır bulaşıcı değil. Bakabilirsin. Uygun ısı değerlerini koru. Kuru alan kullanacaksan lambayı 33 dereceye çıkarabilirsin. Kuru alan yok ise suyu 30 derece yap. Üzerine kapak yada büyük gergin havlu ser ama hava boşluğu da bırak. İçerisi ılıman ama nemli olmamalı. Nem hayvana iyi gelmez. Özellikle akciğer enfeksiyonu geçiren hayvan için kuru hava lazım.
 
Tamamdır bir kaplumbağa daha var birlikte iyileştirmeyi düşünüyorum. Bu arada şuan baktığımın iştahı bayağı iyi ilacı da düzenli kullanıyorum
 
Gentayı 10 gündür kullanıyoruz. Günde 2şer damla iki göze ve ağza damlatıyoruz. İştahı çok iyi, hapşurması geçti. Hareketli. Yan yüzme hala arada var. Damla dozuna bu şekilde devam etmeli miyim
 
Genta 15 gün devam edilir. 5 gün daha kullan sonra 1 hafta ara ver. Sonra yeni şişe alıp devam et. Hayvan bütünüyle sağlıklı olana kadar devam edeceksin.

Bu kalan 5 gün sabah akşam üçer damla ver hayvana. Yem yiyorsa yeme yoksa ağzına damlat.
 
Gözler sağlam ise strese sokmaya gerek yok. Hayvanı psikolojik açıdan yormayalım. Doğrudan ağıza damlatma durumu olursa o ara zaten çıktığına göre damlatabilirsin. Ama yem usulü daha iyi olur. Hatta suya salınım ihtimalini de düşünürsek yeme 4 damla damlatıp ver.
 
Bugün damla vermek için elime aldığımda kabuğun altından tık sesi geldiğini farkettim bu ses çıktığında aynı zamanda kabuğun içi de titriyor elle anlaşılıyor. Ağzı kapalı ağzından çıkmıyor. Daha çok nefes aldıkça geliyor gibi. Ne olabilir
 
Bizim dilimizi damağımıza vurduğumuz gibi bir ses ise bunu dikkat çekme, farkedilme ve yem isteğinde bulunmak için yaparlar. Aralıklı saniyelerle ses çıkarırlar. Sürekli yapmazlar. Ses odanın öbür ucundan duyulur. Bunu nadir hayvan yapar.

Sürekli nefes alıp verirken derinden ve hafif bir şekilde duyulan ses ise boğaza yada nefes borusuna takılan iltihap tortusundan kaynaklıdır. Bunun akabinde iltihabı ağız yoluyla atar.

Bir diğer sebep gıcık tutmadır. Bu sadece büyüme aşamasındaki hayvanlarda görülür. Midenin büyümesine bağlı bir durum olabilir.

Midesine oturacak boyda çakıltaşı yuttuğunda böyle bir ses çıkarmaz. Hareketleri yavaşlar. Tabanda oturmayı tercih eder ve iştah kesilir. Kabızlığa benzer bir durumdur. Bu değil.
 
Geri
Üst