Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta mı ?

Raphael-Michelangelo

Bronz 2 Üye
Katılım
7 Kas 2012
Mesajlar
81
2 adet RES'im var. Daha önce resimlerini paylaşmıştım. Yeni bir arkadaşımız daha katıldı aramıza. 9,5 cm kabuk boyuna sahip ve bir erkek. Büyük olan dişi kaplumbağam (8 cm kabuk boyuna sahip) ve yeni arkadaşımız 200 lt.lik yeni yapılan akvaryumumda. Daha önce çok kez sorduğum küçük kaplumbağam ( temmuzdan bu yana hiçbir büyüme göstermedi. 3,5 kabuk boyuna sahip) için ayrı bir sistem kurdum 30 lt lik. Daha rahat hareket etsin , beslensin ve diğer kaplumbağalar tarafından tacize uğramasın diye. Fakat diğer akvaryuma geçtiğinden beri yani 2 haftadır doğru düzgün yem yememeye ve kuru alanı hiç kullanmamaya başladı. Ki daha önce birliktelerken kuru alan ısıtıcısını açtığımda kuru alandan ayrılmazdı ve en istekli ve çok yemi kendisi yer idi. Korkuyorum bi hastalığı var diye. Veterinere götürdüm kontrol amaçlı herhangi bir sorun yoktu. Kabuk yumuşaması da dahil. Fakat en iştahlı ve en hareketli olna kplumbağam tek kişilik sistemine geçtiğinden beri bu halde. Fikir ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.
 
Cvp: Hasta mı ?

küçük kaplumbağaya dalaşma ekseriyetle yem yeme aşamasında olur. siz tekrar diğer akvaryuma alın ve gözlemleyin. diğeriyle sanıyorum uzun süredir birlikteler yalnız kalınca ürkmüş olabilir. küçük olanlar yanlarında büyük bir kaplumbağa olduğunda daha güvende hissediyorlar. yem verirkende benim yaptığım gibi diğerlerine yem verdikten sonra buna başka bir köşede yem verin ve elinizle baraj kurarak diğerleri tebelleş olmadan rahatça yemesini sağlayın. ve işin sonunda elinizi iyice yıkayın. sırf bu iş için protex sabun kullanıyorum ben.
 
Cvp: Hasta mı ?

Aslında yöntemler değişebilir. Önemli olan yem yerken yada diğer zamanlarda hırpalanmamaları. Ben ufak kaplumbağaları ayrı sistemde tutup kuvvetlenince diğerlerinin yanına alma yöntemini uyguluyorum. Yeni yere adapte olmada güçlük çekende oldu çekmeyende.

Yer değişiklikleri bazen kaplumbağalar tarafından daha uzun sürede kabul edilebilir bir durum olabiliyor. Cem' in önerisini yaparsanız yem yerken ve diğer zamanlarda büyüklerin küçüğe zarar verme durumu olmazsa uygulayabilirsiniz. Şu anki uygulamaya devam ederseniz kaplumbağaya vitamin vermenizi öneririm.
 
Cvp: Hasta mı ?

Belirli periyotlarla Devit-3 , Reptilin ve gaga taşı veriyorum. Zaten şu an ayrı bir sistemde. Diğerleri tarafından herhangi bir taciz olmadı , ama yem kalmıyordu ona. Büyükler tamamen bitiriyordu yemleri. Şu an tam teşekküllü kendisine ait bir sistemi var. Am en hareketli en iştahlı olan kaplumbağam birden bu denli pasifleşince ve doğru düzgün yem yemeyince hasta olmasından korktum. Bİlmiyorum , bekleyecem artık..
 
Cvp: Hasta mı ?

İki haftadır yem yemediyse vitamin oranını haftada iki yapınki güçten düşmesin. Biraz daha bu şekilde gidin, eğer alışamazsa eski yere alıp yem verirken büyükleri ayrı kapta beslersiniz.
 
Geri
Üst