Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta olabilir mi ?

Bskbsk

Bronz 5 Üye
Fotoğrafını ekliyorum sürekli taşın üstünde bu şekilde yatıyor kafasını suya doğru uzatıyor bütün vücudunu taşa salıyor genelde akşamları akvaryumundada hiçbir eksiği yok ne sorunu var şuan anlayamadım normal mi bu yatış sabahları baya hareketli genelde akşamları bu şekilde

Ekli dosyalar

• IMG_1134.jpeg
    3.6 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_1135.jpeg
    3.7 MB · Görüntüleme: 11
Merhabalar ,

Bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.

Kuru alanı değiştirmeniz çok iyi olur. Taş alttan soğuk veriyor ve kabuk altı morarma yapabiliyor.
Bu konuda bir sürü kuru alan örneği mevcut:

Hangi yemleri kullanıyorsunuz?

Vitamin damla veriyor musunuz?

Kabuğunu diş fırçasını ıslatıp fırçalayın tekrar resmini çekip atın. Biraz plaka atılmasına ihtiyacı var. Bir ikisi fırçaya takılıp çıkabilir. Ağzı düz cımbız ile de yoklayabilirsiniz.

Devit uygulaması gerekiyor. Hayvanın sol taraf arka kısımdaki adalarda çukurlaşma önceden var mıydı?

Hangi yemleri kullanıyorsunuz?

Vitamin damla veriyor musunuz?

Kabuğunu diş fırçasını ıslatıp fırçalayın tekrar resmini çekip atın. Biraz plaka atılmasına ihtiyacı var. Bir ikisi fırçaya takılıp çıkabilir. Ağzı düz cımbız ile de yoklayabilirsiniz.

Devit uygulaması gerekiyor. Hayvanın sol taraf arka kısımdaki adalarda çukurlaşma önceden var mıydı?
Kabuğunu fırçalıyorum ama nefret ediyor devit bir 10 gün kadar önce kullandım. Vitamin olarak reptivit yazılı bir vitamin aldım onu kullanıyorum. Kabuğu için silis kumda almıştım ama genel olarak kaşınmak için az kullanıyor yiyor. Suyunada metilen mavisi damlatıyorum. Suyunu 38 derece ayarladım ama yeterli değil mi acaba bilemedim ondan mı atamıyor kabuğunu. Kabuğu sert bir yumuşama yok ama dediğim gibi çok katman katman ve atamıyor üstündekileri suyada pek girmiyor bütün gün taşın üstünde kafasını ışığa doğru çıkartıyor kollarını falan tamamen salarak yatıyor.

Suyu 28 derece sabit olacak. Hayvan kuru alanda çıktığında üşür hasta olur.

Reptiviti 3 günde bir 1 damla ilk stick yemine damlatıp verin.

Deviti 3 ay boyunca haftada bir kabuğunu peçete ile kurutup iki üç damla damlatın yayın ve kuru alanda 30 dakika bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın.

Isıtma lambası uygun mesafede mi? Sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırın yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Devit plakaları yumuşatır, ısıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Yemleri ne marka?

Suyu 28 derece sabit olacak. Hayvan kuru alanda çıktığında üşür hasta olur.

Reptiviti 3 günde bir 1 damla ilk stick yemine damlatıp verin.

Deviti 3 ay boyunca haftada bir kabuğunu peçete ile kurutup iki üç damla damlatın yayın ve kuru alanda 30 dakika bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın.

Isıtma lambası uygun mesafede mi? Sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırın yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Devit plakaları yumuşatır, ısıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Yemleri ne marka?
tetra reptomin , reptiles carnivor , biorept floating sticker yazan bir yem. Birde sürekli karidesi bayatladığı için az az açık paket getiriyorum erkek arkadaşımın petshopu var o bayatlama sorunu olmasın diye onu ayrı ayrı getiriyor.
Isıtma lambası direkt tepesinde. Devit o kadar sık kullanmıyordum bugün direkt yapıcam dediğinizi.

Merhabalar ,

Bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.

Kuru alanı değiştirmeniz çok iyi olur. Taş alttan soğuk veriyor ve kabuk altı morarma yapabiliyor.
Bu konuda bir sürü kuru alan örneği mevcut:
Elimde birkaç çeşit kuru alan var kullanamıyorum.. üstünde bu yeşil naylon olanlardan var 2 tane ikisinide çıkardım çünkü yiyor. Trendyoldan kaplumbağa adası diye bir şey aldım mıtlatıslı ama hem kaplumbağam üstüne çıkamıyor hemde çıkartıncada hafif batıyor bir türlü uygun bir ürün bulamadım.

O mıknatıslı olan turtle bank. Mıknatısları tutmaz. Onu sabitlemek için çift vantuzlu su ısıtıcı vantuzları var bir ara bernina marka vardı şimdi göremiyorum. Bunun C şeklindeki kıskacını bankı hizalayarak her iki köşesinden sıkıştıracaksınız o zaman sabit duruyor.

Gammarus artık ufak gelecektir. Bir daha almayın. Tropical reptiles carnivore yemi var zaten. Sadece sera carnivor yemi alın. Bunun göbeğindeki yem mineral yemdir.

Geri