Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hava motoru ve ya dalga motoru

Kotmob

Yeni Üye
Katılım
4 Eyl 2023
Mesajlar
19
Merhabalar 250 300 lt lik bir akvaryumda 2 kaplumbağa bakıyorum hava ve ya dalga motoru koymak gerekir mi faydaları ne olacaktir
 
Hava kabarcığı suya oksijen verme yoluyla su kalitesinin süresini uzatır. Hava kabarcığı veren iç filtre varsa gerek yok. Yetişkin kaplumbağalar hava taşını kemiriyor, silis kumu eşeleyip hortumu ısırabiliyor.

Dalga motorunu büyük akvaryumlarda diğer uçtaki kirler sirkülasyon yoluyla havalanmadığında takviye olarak kullanırız.

Yalnız akvaryumda dış filtre varsa iç filtre bir köşede dış filtre su emiş diğer köşede olmak kaydı ile iş görür. Su çıkış ve iç filtre aynı köşe ve hizada aktığında sirkülasyonu artırır. Dış filtreden kaçanı iç filtre yakalar. Aynı zamanda iç filtreyi uçuşan derileri toplamada da kullanırız.
 
Su derinliği 35 cm civarı ise sobo 808c köşe filtre alın. Üst hazne sünger alt hazneye elyaf koyun. Hava kabarcığı verir. Debi ayarı ve yön değiştirme özelliği var.

Bir de Sunsun hj-952 filtre var ama iki haznede ızgara olduğu için elyaf kullanılamaz.

Sump sistemler çok zeolite yiyor. Onun için parfümsüz diatomite içerikli kedi kumu kullanıyorlar. Fiyat karşılaştırması yapın uygunsa bunu alın. Markasını unuttum. Akvaryum.com sitesindekiler bilir.
 
Geri
Üst