Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hediye Kaplumbağam Kötü Durumda

Acresra

Yeni Üye
Katılım
5 Haz 2024
Mesajlar
3
Merhabalar, öncelikle henüz 1 hafta dır baktığım kaplumbağa , arkadaşım tarından bana hediye verildi. Kabul etmek istemedim ama ciddi anlamda kötü durumda ve çok üzüldüm , iş yoğunluğundan dolayı ofisimde veterinere götürmeye zamanım yok ne yapabilirim
IMG_4240.jpeg
 
Son düzenleme:
Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın kabuğunu hayvana ait diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça fırçalayıp ılık su ile durulayın ve tekrar resmini çekip atın.

Akvaryumu var mı? Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtre lazım. Kuru yerde duruyor ise şimdilik bir kaba alın oda sıcaklığında su doldurun. Su üstbağasını tam kapayacak kadar olsun. Her gün suyu emsal sıcaklıkta su ile yenileyin.

Kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Yemi var mı?
 
Merhabalar teşekkür ederim. 40x40 lık bir akvaryum. Kuru alanı ve ısıtıcı var. Başka birşeyi yok. Kabuk boyu 14 cm dir. Evet 2 adet yemi ve vitamini var.
 
Ayrıca 1 haftadır gözlemlediğim kadarıyla kuru alana hiçbir şekilde çıkmıyor. Biliyorum akvaryum boyu çok küçük ve burası bir şirket mimar olduğum yanlız yaşıyorum ve evde çok vakit geçiremediğimden dolayı ofisimde bakmam gerekiyor. Büyük akvaryum alamıyorum hem alan yok hemde yöneticim izin vermez. Kaplumbağı almış bulundum çünkü bakmak istemiyorlar bende napıcağımı bilmiyorum.
 
Hayvanı burada sahiplendirme bölümünde konu açıp sahiplendirin.

Akvaryum şu haliyle dediğiniz gibi çok küçük temizliği desek işyerinde gerçekten zor olur. Haftada iki kez suyu yenilemeniz lazım ki bu süre hayvan büyüdükçe düşecek.

Ortam hareketli ise kuru alana çıkmaz. Su güvenli alandır.

İştahı nasıl?

Gözlerinde enfeksiyon var mı resimde gözleri kapalıydı.
 
Geri
Üst