Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Herşeyi ısırıyor

tefo2606

Bronz 5 Üye
15cm kabuk boyundaki Mecnun isimli kaplumbağam önüne gelen herseyi ısırma çabasında son adeti akvaryum dibindeki silikonlar fakat bu durum tehlike yaratır mı diyede düşünmüyor değilim :S acaba psikolojik bi durum mu? Bildiğiniz iyi bir rehabilitasyon merkezi var mı? :))

Cvp: Sizce Sorunu Ne?

Nasıl anlayamadım ki alisarp :) bu sürekliliği olan bir durum sert yumuşak herşeyi ısırıyor koparırsa yutuyor :S

Hayvanın bulunduğu akvaryum ebatları nedir?
Su ısısı kaç derece?
Yem programı ve içerikleri nedir?
Akvaryumda başka hayvan var mı?
Kuru alanda uvb+uva lambası var mı?

Cvp: Herşeyi ısırıyor

1- 100*40*50 ebat
2- su ısısı 26-27
3- klasik tetra kaplubağa yemi ve haftada 1 jbl energil ve yine haftada bir d3 (uva-b henüz edinemediğimden)
4- 2 tane daha arkadaşı var biri 4 yıldır beraber büyüdüğü diğeri yaş olarak aynı fakat beden olarak en minikleri 1 ay oldu içlerine katılalı.

Diğer ufak olan huzursuz etmiş olabilir. Onunla iletişimi nasıl?

akvaryumda silis kum, bitki, mango kökü var mıydı ? deri ve kabuk değişimi var mı ? bu ikisi kaşıntıdan dolayı hayvanda huzursuzluk yaratır.

bunun yanında yem çeşidini artırman lazım. raffy P veya sera carnivor, jbl agil, devit tek başına fayda etmez kalsiyuma ihtiyaçları var bu sebeple jbl calcil veya sera mineral yemde lazım. her ikisinde kalsiyum oranı aynıdır.

Esas gereken yemi unutmuşuz. Sera vital bitkisel yem gerekir. Hayvanlar çoktan bitkisel destekli öğüne geçmiş olmalı.

Bitki koyamiyorum maalesef yiyorlar mango koku çok fazla sarartti suyu :/ silis kumu var.evet kabuk değiştiriyor sıkça doğru huzursuz olmuş olabilir ama genelde agresif bi yapi, minikle aralarında bi sorun yok sertlik yer savaşi fln yok.bir kere çöpçü baligi aldim denemek istedim diğerleri sakindi hic dokunmadılar bile ama bu agresif saldirdi :)) geri aldim içinden :)) gereken takviyeleri hemen temin edicem ozaman.bu mango köküne bi çözüm yok mu :/

Malesef özelliği sebebiyle suyu sarartır. Su değişimleriyle uzun zaman sonra bu salınım azalır. Bir etkisini azaltma yöntemide sığarsa bir tencerede defalarca kaynatmak.

Cinsel hareketlilik var mı? Diğer hayvan dişi mi? Acaba onunla alakalı bir durum olabilir mi? Durup dururken bu kadar saldırgan yani herşeyi ısıran duruma geçmez. Cinsel dürtü artışına bağlı dişinin uygun olmayışıda olabilir. Genelde ısrarla ona taciz yapar yada sonunda saldırır ama burada gene değişik bir davranış oluyor.

O yukardaki yorumu yanlis konuya yazmisim oncelikle tabi mango koku cok sarartir deniliyo dogrudur emre abinin 3 akvaryumu var benden iyi bilirde benim mango kokum var iki adet (birini cikardim suan) su iki gun sap sariydi 3. sabah kalktim ve berrak olmustu 2 haftadir falam boyle berrak(Dis filtre kullaniyorum)
Benimde bir onerim var bu nekadar suredir boyle hayvanda fiziksel bir yaralanma vs. oldugu icin olabilir mi acaba?

Ali Sarp ın dediği gibi daha çabuk etki kaybıda olabilir. Ama bu tamamen yaşanarsk görülecek bir durum. Su hacmine göre kökün boyutu etki edeceği gibi kökün yapısıda daha yoğun yada az sarartmaya sebep olur. Benim aynı hacimdeki iki akvaryuma yaklaşık aynı ebatta koyduğum köklerden biri daha çabuk sarartırdı. Hatta daha çok sarartan azda olsa küçüktü.

mangoyu bir daha kaynatıp bir miktar daha renk atması sağlanabilir. hali hazırda kısmi su değişimleri ile su rengi açılabilir. belli bir zaman sonra salınım duracaktır. bu süreç bir kaç ayı bulabilir.

Cinsel hareketlilik birakaç kez denk geldim evet karşılıklı titreme gibi birşey yüzyüze gelip ama sanırım kabuk değişiminden kaynaklı mango kökünü çıkardığım için bir huzursuzluk yaşadı.

bu sadece cinsel dürtü ile değil sınama amaçlı yaptıkları hareketlerdir. liderlik kapma mücadelesi de olabilir.

Geri