Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hollanda lop

ayto

Gümüş 4 Üye
Katılım
28 Nis 2013
Mesajlar
147
arkadaşlar hollanda lop tavşanı almayı düşünüyorum.inanılmaz güzeller çok farklı bir tür :smile: acaba bilgisi olan arkadaşlar varmı.zormudur bakımı tavsiye edermisiniz
 
Cvp: hollanda lop

[attachment=1437]


fotosu bu çok tatlı bişey ya :133:


[attachment=1438]


[attachment=1439]
 

Ekli dosyalar

  • images.jpeg
    images.jpeg
    6.4 KB · Görüntüleme: 11
  • hollanda-lop-tavşanı_316146.jpg
    hollanda-lop-tavşanı_316146.jpg
    60.3 KB · Görüntüleme: 8
  • hollanda-lop-tavşanı_316151.jpg
    hollanda-lop-tavşanı_316151.jpg
    42.3 KB · Görüntüleme: 9
Cvp: hollanda lop

Cok tatli bisey bu tavsan besleyen arkadşım var bakimlari ayniysa yardımcı oluruz :33:


Bildim kadarıyla normal tavsanla bakımları aynı gibi :t65y:
 
Cvp: hollanda lop

evet ya gece uyurken bile sarılıp uyumak ister insan çok şirin :D
 
Cvp: hollanda lop

odada beslenecek hayvan değil benim bir kaç günlük tecrübem oldu. gece uyumadığı gibi uyutmuyorda sürekli hatur hutur birşeyleri kemiriyor. odaya koysan geçtiği yerlere boncuk dağıtır gibi dışkı salıyor. bana cinnet getirdi. camlı bir balkonda beslenebilir. ne çok sıcak ne çok soğuk olacak.


telden kümes tarzı bir yer yapmalısın. yeşil kaplamalılar uygun olur. ama kemireceği şeyler konusunda dikkat etmek gerek.
 
Tuvalet eğitimi vs verilemeyecek bir hayvan. Evde çok zor. Kafestede bunlara yazık oluyor. Bahçeli ev olmazsa bu hayvanı bulundurmak iki taraf içinde eziyet.
 
Cvp: hollanda lop

tuvalet eğitimi kolayca veriliyomuş öyle duydum cem. camlı balkon yok açıkçası ben odada bakmayı düşünüyorum ama bir kafeside olucak tabi


ama emre araştırdım biraz genelde besleyenler evde bakıyolar tuvalet eğitimi kolay diyolar bilemedim şimdi
 
Cvp: hollanda lop

hamster kafasındaysalar olabilir. ben bir zamanlar hamster besliyordum. ahşaptan yuva yapmıştım. yuvayı üçe bölmüştü. bir yerde yatıyor; bir yer yem deposu; bir yerde tuvalet alanıydı.
 
Cvp: hollanda lop

evet öyle yazıyor kendileri kafeste bir yer belirliyolarmış ve hep oraya yapıyolarmış iç güdüsel bir durummuş.doğadayken iz bırakmamak için
 
Olmaz, tavşan kafeste beslenmez. Kaplumbağayı ölüm fanusunda tutmak gibi olur. Zamanında kardeşime hediye edilen tavşanı besledik. Ben hayvanın hediye olmasınada karşıyım. Tuvalet konusunda dışkı için hiç bir eğitim verilemiyor. İdrarını balkona yapmasına izin verir ve bir köşede kokusunun kalmasına izin verirseniz bir ihtimal oraya alışır. Hayvan kafes dışında rahatça evde gezmeli yani. Ahşap eşyalar koltuk, sehpa ayakları gibi kemirilebilir. Verniği zarar verir. Burada eşyadan çok hayvan sağlığı önemli. Biz evde kemirebileceği bol dallı ve odunsu gövdeli çiçekleri ulaşabileceği şekilde bırakıp bu ihtiyacını gidermiştik. Tabi devrilen saksılar, yerde yapraklar bayağı uğraştırıyordu. Evdeki dışkı toplama seferberliğide ayrı konu.

Bunun dışında düzenli veterinere gitmeli. Aşılar ve parazit iğneleri ihmal edilmemeli. Bizdekinde iç parazit varmış ve yoğunmuş. Ama hayvan hiç belli etmeden iki günde çökmüştü. Tabi böyle bir hayvanı hazırlıksız bakmaya başlayınca ne kontrolü gerekir vs araştıramamıştık. Hayvanı hastaneye götürüp iğne ve serum takviyesi yaptık. Kemirgen uzmanı tahlille hemen anladı ama gecikmiştik. Her akşam serum ve iğne uygulandı ama bir hafta sonra kaybettik. Hayvanın seside yokki ağrısını, huzursuzluğunu belli etsin.
 
Cvp: hollanda lop

olmicak ozaman ya balkon uygun değil kafese düşünüyordum arada dışarı çıkar tabi ama odaya pislerse devamlı olmaz tabi.çokta heveslenmiştim
 
Tavşan malesef kedi köpek gibi ehlileşmiyor. Kuş bile o kadar eğitilir ama tuvaletini istediği yere yapar. Hayvan hamster yada küçük kemirgen türü olmadığı için kafeste beslemek ona eziyet olur. Bahçeli bir evde görmüştüm büyük bir ağacın etrafını 10 metre çapında kaçamayacakmarı şekilde çitle ve üzeri tel kafesle çevirip içerisinde 7-8 tavşan bakıyorlardı. Birkaç Yerde mağaraları dahi vardı. Yani en azından böyle olmalıki hayvanlar için rahat yaşam alanı olsun.

Keşke imkan olsada beslesek tabi. Çok güzel bir hayvan gerçekten. Ama malesef hem siz hem hayvan için pek uygun değil. Uygun şartları sağlamak gerçekten zor.
 
Cvp: hollanda lop

Bu hayvanlar odada beslenmez bence arkadasimin büyük bir bahcesi var orda tavsan besliyo 3 tane bi gün eve koymus evi batırmışlar walla :w00t:
 
Cvp: hollanda lop

doğru batırırlar bencede. hayvanın suçu yok yaşamı böyle.:smile: uygun değil evet bahçede yok. sadece heveste kalıcak galiba :breh:
 
Almak ğuzel olur fakat hayvana eziyet sanada öyle eve salsan batırır temizlemeekle uğrasırsın zor büyuk bi bahcen olsa güzel olur hayvanda sende eziyet cekmessin o yüzden tavsiye etmem seninki sadece heveste kalıcak heralde keske imkan olsada 5-6 tane beslesek :D
 
Bunlari ben de cok seviyorum ama gercekten kafeslerde beslenmesine karsiyim en guzeli bahceli evlerde beslemek hem tuvalet sorunu olur hemde evdeki her seyi kemiriyorlarmis koltuk perde kapi vb.
guinea pigleri arastirabilirsin evde bakmaya cok daha.uygun hayvanlar ve ele alisiyorlarmis cok uysallarmis :)
 
guinea pigler hem fareye çok benziyor hemde oldukça pahalılar o yüzden onlar hiç olmaz :)
 
Geri
Üst