Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iade ettim

ayto

Gümüş 4 Üye
arkadaşlar 20 cm lik büyük kplumbağamı petshopa iade ettim elimdeki ekipmanlarla bakımı çok zor oluyordu yerine 4 cm boyunda küçük kapluş aldım 80 litle su olan iç filtre ısıtıcı kuru alan olan bir akvaryumda tek başına rahatça dolaşıyor =) acaba yanına bitane daha alsammı yoksa tek aşına geniş alanda rahatça onumu besliyeyim

Cvp: iade ettim

Aytekin Bey bence 1 tane ideal şuan için çünkü büyüdükleri zaman 80 litre bir akvaryum ikisine çok küçük kalır ve birbirleriyle sık karşılaşıp olaylar yaşanabilir ısırma baskınlık kurma gibi .. Bir fotoğraf çekerseniz akvaryum için eksik kalan birşeyler varsa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım :)

Bu akvaryum 1 yavru hayvana 1-1,5 sene gider, 2 yavru hayvana yaklaşık 8-10 ay gider.

teşekkürler fotoğraf işi pek olmuyor telefonla çekiyorum boyut çok yüksek diyip yüklenmiyor ama bi ara yine denerim =) eksiklik olarak mango kökü yok ama şuan çok küçük olduğu için acil değil sanırım onun dışında uvb lamba deniyor sanırım ondan yok ilerde alıcam bu arada büyük kaplumbağa için yaptığım devasa kuru alanı hiç bozmadım yeni micik e kaldı kuru alanın bir başından diğerine gitmesi on on saniye sürüyor =) uzunca bir süre fazlası ile yetecek bütün ekipmanlar

emre ozaman tek besliyeyim uzunca zaman banada çok sorun çıkartmasın kendiside rahat etsin görsel olarak biraz zevksiz oluyor ama ne yapalım çünkü koca bombeli akvaryumda minnacık kaldı çoğu zaman gözükmüyor bile içinde =) ama bikaç aya biraz daha büyür görsellik olur sanırım

Hızlı büyür tahminimce uvb lamba gittigidiyorda exo terra uvb diye aratınca atakan akvaryum satıyor 13 watt 60 26 watt ise 65 tl :)

Telefondan bende yükleyemiyorum ama pc den yükleyince boyut fazla demiyor

Şimdi o akvaryumda küçük olmasıda güzel. Tam doğal ortam görünümü, arasan bulamazsın. Bununda keyfini çıkar. İleride akvaryum yetmediğinde bu halini de arıyorsun :) Zaten yaz başına 6 cm olur.
Mangoyu hayvan 4 cm olduğuna göre 1 aya alman gerekir. Yavaş yavaş araştırırsın.

Bence bu buyuklukte bir hayvanin o kotu ortama verilmesi ve iade ettim diye bahsedilmesi cok yanlis petshop ya onu atar yada kucuk legende olumune birakir
Keske baska hayvan almasaydiniz

Aytekin Bey AliSarp kardeşimiz haklı.. Petshopta bakım nasıldı ?

hocam pethopta'ki bakımı çok yerinde değildi tabiki ama şuan benimde o boydaki hayvana bakma şansım yoktu uzun zamandır pethopta bakılıyordu sonuçta onların imkanı benden daha iyi

Anladım umarım iyi bakarlar demekten başka hiçbirşey kalmıyor..

O kadar sahiplenmişsiniz (eğer imkanınız yoksa bunu önceden bilmeniz gerekirdi zaten) hayvanın sorumluluğunu almışsınız en azından burdan sahiplendirmeye çalışsaydınız keşke. Bu hayvanlar bir mal değil ki iade edesiniz. O hayvanın petshopta yaşama şansı sıfıra yakın. Kimse büyük kaplumbağa istemez. Petshopta alan olmadığına göre bu hayvanı elinde tutmaz ya atar ya da zaten o ölmüş olur işkence çekerek. Kusura bakmayın fakat bir hayvan mal değildir o da bir can taşıyor burada da hep söylüyoruz bakamayacağınız hayvanı sahiplenmeyin diye madem sorumluluğunu üstlendiniz o zaman en azından iyi bakabilecek birine sahiplendirmeyi veya çevrenizdeki hayvanat bahçelerine vermeyi eğer hiç bir şekilde olmadıysa petshop en son düşünülmeliydi. Tekrar özür dilerim amacım sizi kırmak değil fakat onların da canlı olduğu unutulmamalı

benim soracagım tek soru var madem 20cm liğe bakamayıp iade ettin neden geri tekrar yavru kaplumbağa aldın amacın akvaryumu boş bırakmamakmıydı yani kusura bakmada o hayvan tekrar 20cm oldugunda onudamı bırakacaksın bu döngü ne zamana kadar devam edecek yani ? keşke onun yerine balık alsaydın

Abuzer 26 cm oldu. Daha ne kadar büyüyecegi hakkında bi fikrim yok ancak hiç düşünmedim bırakmayı. Bu gidişle kızıma yadigar bırakıcam. Beni gömer sanırım.

remsemiles' Alıntı:
Abuzer 26 cm oldu. Daha ne kadar büyüyecegi hakkında bi fikrim yok ancak hiç düşünmedim bırakmayı. Bu gidişle kızıma yadigar bırakıcam. Beni gömer sanırım.

Ne zamandır göremiyoruz seni Selim :) Seninkinin maşallahı var. Sağlıklı büyümeye devam etsin. Sen en özverili hayvan bakanlardansın, hayvanın şanslı.

Allah korusun selim bey
Hayvanin akvaryum boyutlari ne ? Saglikli buyusunde 35 cm e kadar yolu var :)
Tek kaplumbagada kaldiginiz icinde ayrica hem takdir hemde tesekkur ediyorum kendi adima

selim yurtdışına gidecektin diye hatırlıyorum ne oldu o iş. gittin mi; gidip geldin mi ? ya da sen değil miydin ben mi karıştırdım. :smile:

Doğru hatırlıyorsun Cem. Selim Avusturya ya gitmişti diye hatırlıyorum. Hayvanı götürememişmiydi ne. Yada orada veya döndü. Bende merak ettim.

Alisarp akvaryum 100x40x40 ölçülerinde, sürekli arıza çıkartan eheim 2217 filtre dev 40x40 ölçülerinde bi kuru alana sahip. İçinde mango kökü kum vs. olmayan tetra 200 watt ısıtıcıya sahip bi akvaryum. Cem ve Emre bizimkiler burda. Eşim Rusyada yaşayamayacağına kanaat getirdigi için ben ayda bir gelip gidiyorum.

Memleketten kopmak zordur tabi. Ama ayrı kalmakta ikinize zor geliyordur. Benim bir arkadaşımda eşiyle gittiği Ukrayna da yapamadılar. Hepinizin sağlığı sıhati iyi olsun.

Akvaryum bu saatten sonra degismez tabi ama keske bir 20 cm daha fazla olsaydi yukseklik ve en
Benim suanki kuru alan 45*45 ve agaclar falan var ama 3 kaplumbagamda rahat sigiyor (17-17-22 cm) fakat bu kuru alan cok kapatmiyor mu akvaryumu ? Bende uzunluk 120 cm ve bayagi kapatiyor

Geri