Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre basıncını düşürmek

Bitki ekleyeceksen iç filtre kullanma. Hava motoru ve hava taşı daha iyi olur.

Bitki yokken kullanmak için tabana konumlandırabilirsin ama kum ile ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.

Bitki varken şelale apratı ile olabilir ama ona uyacak şelale arapatını uydurmak zor olur kendin yaparsan olabilir.

Şelale aparatı takacaksan debiyi azaltmasın yani pervanenin dönüşünü etkilemesin. Sadece suyu tepeden akıtsın.
Hava motoru veya hava taşı çok ses yapıyorlar ve filtre de etmesi lazım. Derbiyi düşürmeden suyu yukardan suya vermem lazım küçük akvaryumda bunu şu arıtma makinasını borusuyla yapmıştım bakıcam bi çaresine

Pprc borudan şelale aparatı yaparsanız su çıkışı bölüneceği için balıkları pek rahatsız etmez sanırım

En küçük çaplı pprc yi bulmam lazım
Filtrenin çıkış çapı 16mm ise teflon sararak 25 lik pprc ye uydurabilirsiniz. 25 lik pprc nin içi 16 kusur mm gelir. Bir de 16 lik damlama sulama boruları var o biraz esnek bir boru ve 100m top halinde satiyorlar. Parça olarak bulursanız onu da deneyebilirsiniz

Filtrenin çıkış çapı 16mm ise teflon sararak 25 lik pprc ye uydurabilirsiniz. 25 lik pprc nin içi 16 kusur mm gelir. Bir de 16 lik damlama sulama boruları var o biraz esnek bir boru ve 100m top halinde satiyorlar. Parça olarak bulursanız onu da deneyebilirsiniz
Tesekkur ederim tavsiye için yarın felan yaparım

Pipo filtre kullanmak istemiyorum çok ses çıkarıyo

En iyisi dış filtre pipo filtre bakteri kültürünü en iyi tutan filtrelerden ama bana sessiz olması lazım koyacagım yerden ötürü
5volt hava hortumları çıkmış sessiz diyorlar. Ama denemedim.

Birde hava motorunu koyduğun zeminde onemli yani altı sert ise daha cok ses yapar. Altına kauçuk malzeme koy sesi ciddi şekilde azalır.

Şuanki hali böyle.
Balıkların türleri:
Albino ay kuyruk kılıç
Albino sky red-blue lepistes( tam emin değilim)
2 transgenik tetra
2 neon tetra
5 zebra danio
2 cins bi melek
2 albino 1 komando 1 bronz çöpçü
Bitki türleri:
Gül
Najas
Elodea
2 tane de christmass Moss sarılı tel.
Kök alıp dekorasyonu güzelleştirmeyi planlıyorum

1000030636.jpg