MKarakurt
Gümüş 5 Üye
Su kumdan dolayı mı bulanık?Şuanki hali böyle henüz bitkileri ekmedim
Ekli dosyayı görüntüle 12588
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Su kumdan dolayı mı bulanık?Şuanki hali böyle henüz bitkileri ekmedim
Ekli dosyayı görüntüle 12588
EvetSu kumdan dolayı mı bulanık?
Hava motoru veya hava taşı çok ses yapıyorlar ve filtre de etmesi lazım. Derbiyi düşürmeden suyu yukardan suya vermem lazım küçük akvaryumda bunu şu arıtma makinasını borusuyla yapmıştım bakıcam bi çaresineBitki ekleyeceksen iç filtre kullanma. Hava motoru ve hava taşı daha iyi olur.
Bitki yokken kullanmak için tabana konumlandırabilirsin ama kum ile ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.
Bitki varken şelale apratı ile olabilir ama ona uyacak şelale arapatını uydurmak zor olur kendin yaparsan olabilir.
Şelale aparatı takacaksan debiyi azaltmasın yani pervanenin dönüşünü etkilemesin. Sadece suyu tepeden akıtsın.
Suyu eklerken topragı kaldırdım yanlışlıkla ondan böyle olduSu kumdan dolayı mı bulanık?
En küçük çaplı pprc yi bulmam lazımPprc borudan şelale aparatı yaparsanız su çıkışı bölüneceği için balıkları pek rahatsız etmez sanırım
Filtrenin çıkış çapı 16mm ise teflon sararak 25 lik pprc ye uydurabilirsiniz. 25 lik pprc nin içi 16 kusur mm gelir. Bir de 16 lik damlama sulama boruları var o biraz esnek bir boru ve 100m top halinde satiyorlar. Parça olarak bulursanız onu da deneyebilirsinizEn küçük çaplı pprc yi bulmam lazım
Tesekkur ederim tavsiye için yarın felan yaparımFiltrenin çıkış çapı 16mm ise teflon sararak 25 lik pprc ye uydurabilirsiniz. 25 lik pprc nin içi 16 kusur mm gelir. Bir de 16 lik damlama sulama boruları var o biraz esnek bir boru ve 100m top halinde satiyorlar. Parça olarak bulursanız onu da deneyebilirsiniz
20lik bile olsa büyük gelir.En küçük çaplı pprc yi bulmam lazım
Damla sulama hortumu kullanıcam bunu bir şekilde yapmam lazım20lik bile olsa büyük gelir.
Ama en iyisi o degilmiPipo filtre kullanmak istemiyorum çok ses çıkarıyo
En iyisi dış filtre pipo filtre bakteri kültürünü en iyi tutan filtrelerden ama bana sessiz olması lazım koyacagım yerden ötürüAma en iyisi o degilmi
5volt hava hortumları çıkmış sessiz diyorlar. Ama denemedim.En iyisi dış filtre pipo filtre bakteri kültürünü en iyi tutan filtrelerden ama bana sessiz olması lazım koyacagım yerden ötürü
Eğer bunu yapamazsam onu denerim5volt hava hortumları çıkmış sessiz diyorlar. Ama denemedim.
Birde hava motorunu koyduğun zeminde onemli yani altı sert ise daha cok ses yapar. Altına kauçuk malzeme koy sesi ciddi şekilde azalır
İç filtreden tepe filtre yapmayı deneyebilirsiniz. Ben öyle yaptım. 3. haftadayız henüz ama su kalitesi çok iyi.Dış filtre ye de gücüm yetmedi
Akvaryumu kapaklı kullanıcam o biraz zor olur gibiİç filtreden tepe filtre yapmayı deneyebilirsiniz. Ben öyle yaptım. 3. haftadayız henüz ama su kalitesi çok iyi.