Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre bozulması

Güney a.

Yeni Üye
Merhaba. 2 aydır 2 tane yavru kaplumbağam var besliyorum. Her şey çok güzel gidiyordu. Bugün farkettim ki iç filtrem bozulmuş.filtrenin başındaki alt tarafta bulunan pervanesi sürekli değil kesikli dönüyor. Suyu yeteri kadar kuvvetli filtreleyemiyor.Sabah filtreyi temizleyince düzeldi ama şimdi tekrar başladı.Markası jingye. Çin malı olduğu için erken bozuldu diye düşündüm ama 2 ay için bile erken. Sizce neden böyle olmuş olabilir ve tamir için yapabileceğim bir şey var mı?

Alt kalite bir marka.

Pervane haznesi açılıyorsa çıkarıp temizleyin yalnız ayırmayı gazete üstünde yapın mil contası lavaboya düşmesin.

Mil seramik ise dikkat edin kırmayın.

Pervane haznesi kir bağlamışsa yada ip, elyaf vs. gibi birşey dolamışsa randımanlı dönmez.

Mili metal ise bu zamanla aşınıp eğilebiliyor bu da pervanenin yalpalayarak dönmesine neden olur.

Geri