Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç Filtre Temizliği

Cvp: İç Filtre Temizliği

Ben şey olarak düşündüm.Malzemeleri yenilemek gibi.

Tabiki belli bir süreden sonra malzemelerde değişiyor Burcu :)

Emre abi senin bombeli akvaryum yerde değilmiydi onda nasıl oluyor dış filtre ?

Yasarcan bence iyi planlayarak akvaryum yerine buna mudahele etmek cok daha guzel olur bizim akvaryumlardan daha dogal ve guzel seyler yapabilirsin diye dusunuyorum

Alisarp biryerden sonra tıkanıyorum hep düşünüyorum bulamıyorum oh tamam diyebilceğim şeyler .. Hiç kum koyma şansım yok dış filtre koysam ağzına kadar doldursam su seviyesi yükselse bile kışları tekrar ısıtması çok pahalıya denk gelicek bana.. ki 500 litre suyu yazın bile ısıtamam

AEK' Alıntı:
Hayır, bombeli akvaryum da dolaplı akvaryumm sehpası üzerinde Yaşarcan.

Abi napmalıyım sence bana bir fikir ver ya gerçi hoş hala elimde maddi imkan yok ama yakında gelicek her ay param 250 300

burcu aldığında tozlarından arındırmak için yıkar öyle koyarsın. ömürlerine gelirsek seramik 2 sene karbon 1-1.5 ay diğer bütün malzemeler 6 aydır. süngerler yıkanır elyaflar değişir, eskiler çöpe atılır. düzgün bakımla bu süreler bir parça artırılabilir. en kısa temizleme süresi karbonun ömrü kadardır. en çok 6 ay kadar. bu süre akvaryumun hacmiyle doğru orantılı olarak artar. kaplumbağa sayısıyla da ters orantılı olarak süresi kısalır.

Cem abi ben napmalıyım sence var mı herhangi bir fikrin ?

yaşarcan aslında yapabilirsen el yapımı dış filtre yap su az olduğunda şimdiki iç filtrenin motorunu. suyu yükselttiğin zaman daha güçlü bir filtre veya kafa moturunu dönüşümlü takabilirsin. önce bu iç filtre motorunun performansını suyu tam doldurduğunda bir dene. yeterli gelmez ise daha güçlü olandan alırsın. haybeye masraf yapma önceden.

El yapımı yapacaksın yada ilave iç filtre alıp sünger yerine biyolojik malzeme koyacaksın Yaşarcan. Bence bu ikisine yoğunlaş.

Bu arada ben yamuk akvaryum yerde değil mesajımı başka konuyamı yazmışım :)

olsun abi ben ordan alıntı yapıp buraya yazdım :) Abilerim el yapımı yapıcak olsam 5 litrelik bir turşu bidonunda yapsam 40 liralık bir motor alsam malzemeler ortalama ne kadar tutar ? ve o dış filtre yerde dursada olur mu ?

O konuyu görünce farkettim Yaşarcan :)

Muhtemelen 5 lt lik bidon işini görür.
Malzemelerde motorda marka ve kaliteye göre değişiyor. Ehem pro substrat alırsın 50 tl, eheim lav alırsın 15 tl. Ki bu aynı markadaki aynı işlevi yapıp doğal ile gelişmiş üretim ürün arasındaki fark.

Bende dua ediyordum artık biri konumu görsün diye :) Abi peki kafa motoruna 40 50 tl gibi bir fiyat düşündüm malzemeler eheim olmalı diyorsun o zaman ? 2 malzeme yeterli mi peki ?

Gereken malzemeler:

Kafa motoru
Bidon
Hortum
Vantuz
Akvaryum silikonu
Muhtemelen hortumları bidona takmak için vana tarzı aparat gerekir. Bunlar filtrenin imali için.

Seramik yada mech
Substrat yada lav kırığı
Zeolit
Sünger
Elyaf
Bunlarda filtrasyon için iç malzemeler.

tamamdır Abi bu konuda biraz yorucam seni şimdiden kusura bakma :) kafa motoru için mailto:/urun_detay.aspx?urn=4994&ad=atman-at-201-kafa-motoru ideal mi ? yani yeter mi bana?

Birde şöyle bir paket buldum mailto:/evcil-hayvan/dophin-3-lu-dis-filtre-malzemesi-kampanya-101246978

Birde alacağım filtre malzemeleri kaç gr olmalı ona göre bir fiyat çıkarıcam ve el yapımı olunca aşşağıda yukarıda istediğim yerde kullanabilirim değil mi abi ?

seramik, seachem denitrat ve lav taşı + elyaf en ekonomik yollu malzeme olur sana. bunlarda 100 tl'yi aşmaz.

birde marka ve gram olarak nasıl tercih etmeliyim Cem Abi ?

El yapimi olunca asagida kullanamiyorsun sanirim yasarcan

Seramik olarak sera var substratta ben eheim proda oneriririm zeolit olarak jbl ammo olur lav tasini bende bu sumpta ilk kullanicam hayirlisi

Grami unutmusum ya onu cem abi cevaplasin

hepsinden 1lt'lik yeterli olur. kalan boşlukları elyafı ıslatıp koyarak kaparsın. sera micromec veya seramik; zeoliti direk al, seachem denitrate de olur. jbl ammo 30 tl civarıydı. lav taşında eheim al, substrat pro sana pahalı gelir.

denitrate ve ammo tek kutuda

Abi şuan araştırma yapıyorum yarına yeni bir konu açıcam ordan devam edelim toparlamam biraz zaman alıcak konuyu

öylesi daha iyi olur ince eleyip sık dokumak gerek. ben dış filtreyi 3 hafta kadar sonra almıştım.

Geri