Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre ve kum ?

ozanesk

Gümüş 5 Üye
mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=10123

Dandirik ürünlerden kurtulup şu ürünü alsam diyorum.En azından küçükte olsa 4 alt kabini varmış.Akvaryuma kalın taneli kum koysam filtrasyonda sorun yaşar mıyım ?

Veya şelale filtre alsam.Onunda elektrik kesildikten sonra kendiliğinden çalışmaması soğuttu :breh:

Cvp: İç filtre ve kum ?

Bence uygun. Şelale aparatı da işe yarar. İçerisine zeolit koyarak amonyak tutumunuda sağlamak mümkün olur. Bence şelale filtreler kaplumbağa akvaryumlarında çok yetersiz. İç filtre daha iyi. Kum ince olursa daha iyi. Araya pislik hiç girmiyor.

AEK' Alıntı:
Bence uygun. Şelale aparatı da işe yarar. İçerisine zeolit koyarak amonyak tutumunuda sağlamak mümkün olur. Bence şelale filtreler kaplumbağa akvaryumlarında çok yetersiz. İç filtre daha iyi. Kum ince olursa daha iyi. Araya pislik hiç girmiyor.

Kum ince olması evet pislik konusunda güzel fakat iç filtre ve dip süpürgesi ile gerekli temizliği sağlayabilir mi şüpheliyim.Bulanık olmasında :smile:

Tam tersi ince kum özellikle doğal silis ağırdır. İlk koyduğunda oluşan bulanıklık filtrelendikten sonra genelde sorun olmuyor. Ben resmen dip çekimi yaptığımda kumu karıştırıyorum gene havalanmıyor. Havalananda hemen çöküyor. Benim hayvanlar dinlenme sehpalarına yaklaşık 30-40 cm yukarı kum taşımış zamanla. Yukarıdan süngerle aşağı süpürdüm. Düştüğü gibi çöktü.

İç filtre dibe dayalı olmazsa az bir mesafe yukarıda olursa yok denecek kadar az kaçar ve zarar vermez. Benim bir akvaryumda dış filtrenin çeken borusunun ızgarası kuma gömülü durumda. Filtreyi 4-6 ayda bir açıyorum. Giren kum miktarı çok çok az.

60 litreye kaç kg almak gerek ve inceliği ne kadar olacak ?

60 lt değilde taban ölçüleri gerekiyor. Yani uzun ve kısa kenar kaçar cm?
Kum bu;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=283&urn=13104

Akvaryumu 1-2 hafta içinde alacağım.Henüz elimde olmadığından ölçü veremiyorum

Bu filtre nasıl abi ? Fiyatı biraz daha ucuz,4 yerine 3 katlı ama 400 lt yerine 1500 lt.Tabi altta havuz için uygundur diyor

1500 lt debisi olması daha iyi mi temizleyeceği anlamına geliyor ?

mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=312312

İyi temizlesin derken girdap yapma :) bu filtre senin akvaryumda gözle görünür akıntı yapar. Yani hiç uygun değil. Boşa vereceğin elektrik parasıda cabası.

Bu arada tahmini bir ölçü versen gene aşağı yukarı kum miktarını belirleriz. Biraz fazla tutup yedekte kalır.

Cvp: RE: İç filtre ve kum ?

AEK' Alıntı:
İyi temizlesin derken girdap yapma :) bu filtre senin akvaryumda gözle görünür akıntı yapar. Yani hiç uygun değil. Boşa vereceğin elektrik parasıda cabası.

Bu arada tahmini bir ölçü versen gene aşağı yukarı kum miktarını belirleriz. Biraz fazla tutup yedekte kalır.
60*25*40 olacak ölçüleri,satıcı öyle dedi,henüz gidip göremedim sınavlar bitsinde hele gözümle göreceğim.

5 kg az mı gelir ?

10 kg kum işini görür. 5-6 cm kum olurki daha az olursa rahat eşelenemez.

Yani senin 13 paket kum alman gerekir. Paketler 800 gr.

AEK' Alıntı:
10 kg kum işini görür. 5-6 cm kum olurki daha az olursa rahat eşelenemez.

Yani senin 13 paket kum alman gerekir. Paketler 800 gr.

kuvars kum alsam,ama renkli.Yıkamadan koyabilirsiniz diyor :ff:

mailto:/urun_detay.aspx?kat=283&urn=12823

Boyalı ürünleri önermem. Vitasand iyidir ama salınım riski gene var. Doğal sarıya bayılırlar.

AEK' Alıntı:
Boyalı ürünleri önermem. Vitasand iyidir ama salınım riski gene var. Doğal sarıya bayılırlar.
Kum işine fena kafam takıldı.Yıkaması dert,eğer yeterli filtrasyon yapamazsam kaldırmasıda dert olacak.Sizin dediğiniz gibi 13 paket alayım ama hepsini dökler miyim bilmem.Olmadı paket paket yıkar dökerim.Daha az bulanıklık olmaz mı ?

hayvanlar sert yemleri öğütmek için kum yer quartz olanlar renk işi bir yana sivri kenarlı olduğu için sindirim sistemini tahriş eder.

silis kumu küçük leğende üç partide yıkayabilirsin. muslukta sıcak suyu açtıktan sonra 5-6 defa yıkayıp suyu dök. daha fazla yıkarsan bulanıklık daha az olur. ben bunun üstüne mavi metilende de beklettim. sonra akvaryuma koydum. bu kumları akvaryumda su varken döküp mavi metileni burada da ekleyebilirsin. su mavi olsun. bir kaç saat bekle ve arada kumu karıştır. sonra o suyu döküp yeni suyu yavaşça ekle. kum havalanmasın az bir şey bulanıklık olabilir. onu filtrenin durulamasına bırak. belli aralarla filtreyi çıkarıp süngerini yıka. en geç ertesi günü berrak bir su bulursun.

Atman SIF900 iç filtreden vazgeçmek zorundayım.Boyu 40 cm imiş,akvaryum kadar :ashamed0006:

mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=10121

Bunun boyu 28 cm ama hazır kuru alandan vazgeçip bu sefer müzik CD si değil büyük film DVD kapağından yapmayı düşünüyorum.

hazneli olduğundan dolayı boyu uzuyor

mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=10120

400 lt lik debi 168 e düşüyor bu modelde :breh:

Birde böyle birşey var ;

http://www.hobimmarket.com/Aquatic-Life-MF-2000-Ic-Filtre-2x400-Lh,PR-1803.html

Sıf 700 bence uygun gibi. Diğeri düşük kalır.

Diğer markayı hiç bilmiyorum. Atman kullananlar genelde memnundu.

peki bu Atmanları yan kullanabiliyor muyuz ?

emre wattı ve debisi çok düşük balık için olabilir ama kaplumbağaya yetersiz kalır gibi geliyor bana. uzun vadeli kullanım için debisi 600 lt/h den aşağısına bakmamalı bence.

Aquatic Life ı alabilirim çift motor olması görünüşte iyi ama uygulamada iyi olur mu bilinmez,ölçüleri doğruysa benim akvaryuma rahat olur.

Boyutlar :
Yükseklik : 19 cm
En : 13 cm
Derinlik : 5 - 6 cm

forumda bir üyemizi bu ürünü yan kullanırken gördüm

mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=313854

iki motorun durumu şöyle birisi hava kabarcığı basarken diğeri su temizleme işi yapıyor. su emiş delikleri ufak dolayısıyla kaplumbağaların aşırı kirini tam randımanlı çekemeyecektir. bu da balıklar için özellikle lepistes, neon gibi küçük olanlara uygun.

Geri