Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre ve kum ?

Cvp: İç filtre ve kum ?

peki diğeri işe yarar mı ?

Asian Star FG-1203

bu güzel bir iç filtre ama senin akvaryumuna sığmaz ve sirkülasyon şiddetli olur. juenpetteki filtrelere bir bak birde jeneca marka var bende o da fena değildir.

debisi kaç olmalı 60 lt için ? 880 çok geliyorsa 600 nasıl olur

ozanesk' Alıntı:
debisi kaç olmalı 60 lt için ? 880 çok geliyorsa 600 nasıl olur

mailto:/forum/Konu-ekipman-yeterli-mi-uzmanliginiza-ihtiyacim-var.html

bu üyemiz o filtreyi yan kullanmış,ama 10 aydır aktif olmadığından filtrenin çalışıp çalışmadığını bilemiyorum :ff:

bazıları iç filtreyi yan koyarsanız debisi düşer diyor,bazıları ise birşey olmaz diyor.Bu konuda bilgiye ihtiyacım var :33:

eğer yan olarak kullanılabiliyorsa iyi olur. bunun su çıkışının önüne taş gibi çarparak şiddetini azaltacak birşey konursa kullanılabilir. aksi taktirde içerden su çıkışı hayvanları su içinde yüzerken savuracaktır. özellikle küçükseler. dik olması su çıkışının havadan cama çapraz olarak çarptırılmasıyla şiddetini kaybetmesine ve su altında hayvanlara rahatsızlık vermeme ve rahat yüzme imkanı oluşturur.

en kötü ihtimal tam yan değil biraz yan koyarım

boyunun 30 cm olması kuru alan olmasa güzelde kuru alan ve kaçma payı bırakmak zorunda olduğumdan büyük gelebilir

o nedenle Atman almak istemiyorum.Yan çalışmazsa boşuna 40 TL vereceğime ucuz birşeyle deneyeyim :)

Hayvanlar küçük değil

birde evde ilk filtrem olan Unistar 300-1L buldum.Şimdikine taktımda hayvanlar akıntıya karşı koyamadı

Filtre debisi önemli. Üstten yağmur aparatlı olanlar bu anlamda daha avantajlı. Fazla basınca maruz kalmazlar.

mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=312315

Asian Star ile bu üründe aparat yok su çıkış hızı ayarlanabilir yazıyor

Atmanlar dışında otuz.com da yüksek debili olup fıskiyeli tek model bu

mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=312580

Tabi diğerleri gibi bölmeli değil

o aparat ayrı satılıyorsa alabilirsin veya su çıkışının dışından geçecek ebatta hortum takıp hortum ucunu vantuzla cama sabitlersen. şiddet su yukardan geleceği için az olur.

evde de o aparatlardan var 2şer adet,eski ve şuanki filtrenin,şelale aparatından pislikler tıkandığından kullanmıyorum.Ama eski ile şuankini denedim uymamıştı.Onu bulmak zor olabilir.Birde Juenpet e bakayım...

mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=3463

bu yatay olarak kullanılıyormuşta 950L/H ile tospalarım uçar :D

o aparat benim eski akvaryumdaki filtrede de vardı söküp lavabo da vurarak temizliyordum.

cem' Alıntı:
o aparat benim eski akvaryumdaki filtrede de vardı söküp lavabo da vurarak temizliyordum.
evet ancak öyle çıkıyor fakat ben filtrenin şelalesiz daha iyi çekim yaptığını düşünüyorum

akvaryum.com da baktım bazılarıda filtreyi yan kullanıyor.Alacam o filtreyide ( Asian Star ) akıntıyı cama versem sorun yaratır mı ?

Birde eski filtremin debisi 500L/H imiş.

unistar-pow-300-1l-500x500_0.jpg

aparat hızını kesmesine yardımcı olur. bu şekilde kullanayım dersen arka uzun camdan ön uzun cama çevirirsen şiddet kırılarak gelir. filtreden hava kabarcığı çıkması suya oksijen vererek koku olmasını azaltır. ben bunu o aparatla sağlamıştım. sen istersen üstteki küçük deliğe serum hortumu takıp o şekilde de kabarcık yaratabilirsin.

Cvp: RE: İç filtre ve kum ?

ozanesk' Alıntı:
mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=312315

Asian Star ile bu üründe aparat yok su çıkış hızı ayarlanabilir yazıyor

Atmanlar dışında otuz.com da yüksek debili olup fıskiyeli tek model bu

mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=312580

Tabi diğerleri gibi bölmeli değil

Heilea olabilir. Bölme bence zaten çok işe yaramayacak. Malzeme koymak istersen süngerden arta kalan yere biraz zeolit sıkıştıraan kafi.

ozanesk' Alıntı:
evde de o aparatlardan var 2şer adet,eski ve şuanki filtrenin,şelale aparatından pislikler tıkandığından kullanmıyorum.Ama eski ile şuankini denedim uymamıştı.Onu bulmak zor olabilir.Birde Juenpet e bakayım...

mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=3463

bu yatay olarak kullanılıyormuşta 950L/H ile tospalarım uçar :D

Bencede debi çok yüksek.

cem' Alıntı:
aparat hızını kesmesine yardımcı olur. bu şekilde kullanayım dersen arka uzun camdan ön uzun cama çevirirsen şiddet kırılarak gelir. filtreden hava kabarcığı çıkması suya oksijen vererek koku olmasını azaltır. ben bunu o aparatla sağlamıştım. sen istersen üstteki küçük deliğe serum hortumu takıp o şekilde de kabarcık yaratabilirsin.

Suyu veren kısım yönlendirilebilir hareketli şekilde değilse zor. Kısa mesafede akıntı azalır ama araya giren kaplumbağada karşı cama çarpabilir. Gene hareketli alıp uzun cama çarptırarak debiyi düşürmek daha sağlıklı bence. Tabi en iyisi şelale aparatlılar.

Yukarıda verdiğim ilk akvaryumun içinde hediye verilen Unistar Pow 300-1L hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Şu anki akvaryuma takınca hortum etkisi yarattı.Debisi 500L/H

Yeni akvaryuma geçince sorun yaşar mıyım ? Sünger kısmının ortası boş kalıyor bioballar var.Onların birazını çıkarıp süngeri sıkıştırmadan başka bir madde eklenebilir.Tabi asıl endişem kumun bulanıklığını temizleyip temizleyemeyeceği.Bir berraklık oluşmaz derseniz gözümü karartıp yüksek debili birşeye kayacağım :D

Bu filtrede uygun gözüküyor. Ancak filtrelerin kaliteside önemli tabi. Aynı güçteki bir Eheim kesinlikle daha verimli çalışır. Debi düşmesi, titreşim, filtrenin dizaynı vs bir çok etken sayılabilir.

Dış filtre ile her hacimdeki akvaryumum geceden sabaha cam gibi oldu. İç filtre ile denemedim ama bence iç filtre de bulanıklığı giderir. Bio ball yerine elyaf koymak bu konuda faydalı olur.

Bu arada Petafrika sitesinde Asian Star ın o bahsettiğim 880L/H debili modeli ve diğer modellerinde şelale aparatı resimlerde var gözüküyor.Diğer sitelerde özellik kısmında bahsedilmemiş.

Şu anki filtrem Hailea ile benzer ölçülerde.Sünger kısmını kısaltıp içine 1-2 bioball koymuştum bir etkisi olur mu diye,filtre hiçbirşey çekmedi.Deriler yüzdü durdu suda.O yüzden bölmeli bakıyorum

kısaltıp yazmışım,sıkıştırıp olacak *

Esasen iç filtreden mükemmel bir performans beklememek gerekir. Deri parçaları büyük ihtimal ızgaradan giremiyordur. Bir çok kişi büyük deri parçalarını balık kepçesi ile alıyor. Şelale aparatı akıntı sorunu için kısmen daha iyi ama gene büyük bir gürültü olacaktır. Çünkü su içerisnden değil yüzeyin üzerinden dökülürse akıntı kısmen kesilir.

Bio ball zaten süngere biraz yardımcı olup dışkıları barçalar. Bence zeolit bu konuda en azından amonyağı tutarak daha iyi bir işlev sağlar.

en iyisi şimdilik birşey almamak.Evdekileri deneyip memnun kalmazsam alırım.Yardımlarınız için teşekkürler :)

Geri