Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç Filtreyi Daha Etkin Hale Getirmek

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Arkadaşlar dişi kaplumbagam safinazin akvaryumu 140-50-60 boyutunda
İki aşamali hydor iç filtrem var,, karbon koymak için bölmesi var yani

Benim içime hiç sinmiyor yani iç filtre yeterince temizler mi,, daha etkili ve temiz olmasi için ne yapmam lazim?
Dış filtre mi alayim direk aslinda onu da düşünmüyor degilim çünkü bu filtreyi geçici olarak almiştim.
Fakat akvaryum yerde duruyor dolap falan yok henüz....

Bir de ne kadar sürede bir temizlemek gerekir bu iç filtreyi?
Ben ayda bir falan temizliyorum yanliş mi yapiyorum acaba?

Cvp: İç Filtreyi Daha Etkin Hale Getirmek

Ölçüler yanliş oldu dogrusu: 100-40-55h

Kesinlikle dis filtre oneririm ben ic filtreyle 270 litrede suda rahay 5 kere amonyak patlamasi yasadim, zeolitsiz asla olmuyor yani bence bir an evvel dolap ile dis filtre edinin

iç filtre en fazla haftada bir temizlenmeli yoksa içinde pislik mayalanıp bakteri üretecek ortam hazırlar.

o akvaryum için dış filtre yerinde olacaktır. akvaryum altına bir mobilya yaptırırsan güzel olur. o kadar ağırlığı taşıyacak bir şey ayaklı değil 4 kenardan çerçeve şeklinde yere oturacak bir şey. ondan sonra filtre olayına girersin. o zaman dış filtreyi 4-6 ayda bir temizlersin.

Ya demek ben hata yapiyormuşum temizlikte off
Dış filtreyi hazır almak mı daha iyi olur kendim mi yapayım?

Öncelikle mobilya yaptırayım araştırmak lazım.

En zorlandıgım şey bu filtre va akvaryum malzemelrinin temizligi
Resmen sonrasında banyoyu temizlemek ugruna çamaşir suyu zehirlenmesi yaşayacagim
Salmonella beni çok ürkütüyor..

Imkan varsa hazir almak iyidir, abi ne kadar haftada bir temizlersen temizle bu hayvanlarla o miktarda su ic ftreyle donmuyor,

yapabilirim dersen yap, ucuza gelir. kendin yaparsan filtre akvaryumla hizada veya biraz üstünde olmalı.

tabi en randımanlı olan hazır dış filtre. ama bunda da filtre akvaryumdan aşağıda olmalı. yani mobilya yaptırman gerek.

benim mobilya yaptırdığım bir çocuk var sitelerde. sağlam yapıyor ama fiyat ne olur bilmiyorum. bana zamanında 350 tl'ye yapmıştı. yarım ton kaldıracak kadar sağlam yap dedim. daha fazlasını kaldıracak kadar yaptı.

Ankarada uygun fiyatli nerden bulabilirim dersin cem?
Taryumda da satiyorlar akvaryumu almaya gittigimde görmüştüm ama başka bilmiyorum..

Bu akvaryum ömürlük alindi yani degiştirecegimi sanmiyorum
Acaba maksimum ne kadar alir suyu ,, ilerleyen zamanlarda,, Allah ömür versin hayvanima,, kuru alani üste monte ettirip full suyla kullanmayi planliyorum..
Yani o zaman oluşacak agirligi düşünerek yaptirmam lazim tahminen kaç litre olur?

ben bu şekilde yaptırmıştım.
http://tinypic.com/view.php?pic=2znqsm8&s=6#.VIYx5jGUfuM

tay-murda bakmıştım pek sağlam gelmedi mobilya bana. ben bunu ilerde kullanmak üzere televizyon sehpası olarakta düşünüp yaptırmıştım.

toplam ağırlık kum vb sayarsak gene 300 kg diyelim. garantili dersek max 350 çekebilsin.

Evet görmüştüm bu dolabini senin

Diş filtre için soruyorum yer yani taryumdan başka nerede uygun bulurum?

Dis filtre internetten alinabilir, yalniz mutlaka dolabi yaptirirken dis filtre borulari icin delik acmalari gerektigini hatirlatin, sonra ugrastirir

bilmiyorum netten hesaplı bulunur önce marka ve modeli kararlaştırıp sonra uygun fiyatlı sitelere bak.

İmkan varsa eheim 2217 olmadı tetra ex1200 ömürlük olur. Dış filtresiz olmaz. Bu iki filtreden birini seçersen ileride akvaryum değişirsen 300 lt hacimlerede uygun olurlar.

Bu tetranin fiyati iyiymiş ,, alinabilir

Benim akvaryum şu an bu ölçülerle kaç litre su alir maksimum 300 mü?
Ölçüsü 100-40-55h,, Şu an yarisi suyla dolu ama maksimum doldurunca ne kadar su alir sizce?

Aslinda şunu sormam lazim: diş filtreyi halledene kadar geçen sürede bu iç filtre daha nasil faydali hale gelebilir?

Yani elyaf ve zeolit kullansam iyi olur mu?
Elyaf nasil bi elyaf olacak?Silikon elyaf var evde şu an mesela o kullanilir mi?

Akvaryum hacmini üç ölçüyü çarpıp bine bölünce lt olarak alırsın. Yani bu 220 lt hacimde akvaryum.

Elyaf iç filtre performansını düşürür yani olmaz. Zeolit dış filtre olmayan ufak sistemlerde amonyağı absorbe etmek için kısmen işe yarar. Ama senin akvaryumda iç filtre ne mekanik temizlikte nede zeolitle suyu dengelemekte yeterli olmaz. Su değişimini sık yapmalısın.

Geri