Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç Filtreyi Daha Etkin Hale Getirmek

su tahminen 200 lt civarı alır. belki biraz daha az.

alana kadar iç filtren çift hazneli demiştin diye hatırlıyorum. zeolit koyup geçici çözüm bulabilirsin. yani düz süngere göre biraz daha iyi olur. o akvaryumda tek hayvan besliyordun sanırım.

5 cm kacis boslugu 5 cm kum desek 180 litre alir net bu akvaryum, camin olcusu 100*40*55 ise tabi mobilyanin degil

Cvp: İç Filtreyi Daha Etkin Hale Getirmek

Evet akvaryumda tek hayvan var
Bu ölçüler cam ölçüsü
Sünger dursa, ikinci aşamaya zeolit koysam ve haftada bir falan temizlesem biraz daha kaliteli hale gelir sanirim su degil mi??
Su eklemesini iki güne bir 5 litre kadar yapiyorum zaten çünkü debi çabuk düşüyor,, artirmak gerekir mi degişim oranini?

tersine çok sık değişim yapıyorsun.

zeolit ekli filtre normal haline göre daha iyi olur. yalnız motora yakın hazneye süngeri koy. alt haznede süngerin etkisi olmaz.

Bu filtrede ince uzun bi sünger yeri var bir de üstte küçük bi yerde karbon filtre bölümü var...
Dedigin nasil olacak anlayamadim Cem?
Aşagidaki şekilde işte:
http://www.n11.com/hydor-crystal-2-ic-filtre-P17239207?cid=604001&gclid=CMjIt_Lju8ICFdTLtAodij4ATg

Bir de zeoliti hangi türünden kullanmaliyim iri taneli mi yoksa ufalanmiş gibi olanlari var ondan mi?

İri taneli. Hatta seachem denitrate al en iyisi.

denitrate ebadı iyi olur. su zeolitin yüzeyini ne kadar çok yalarsa o kadar iyidir.

ben normal altta iki hazne var sanıyordum öyle ise carbon bölümüne koy.

Tamam anladim
Bugün seachem denitrate siparişi verdim juenden
Peki bu maddenin degişme sıklıgı ne kadar?
Her degişimde kullanilan atilacak degil mi?

Filtre degistirme sikligina gore 3-6 ay diyelim, yikanip kullanmak yerine yenisini almak daha saglikli olur yani ama birkereye mahsus kullanabilirsinizde

sen üzerindeki beyazlık tamamen gidince değiş. zaten az bir oranda kullanacaksın.

Üç ayda değiş. Aradaki temizliklerde musluk suyu ile yıkayabilirsin. Bu ürünü akvaryum suyu ile yıkamana gerek yok.

Benim yazdiklarim dis filtre icindi buarada ben konunun oncesini okumamisim

Geri