Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç ve dış filtre

batuhüsnü

Bronz 5 Üye
Katılım
1 Eki 2015
Mesajlar
21
İç ve dış filtrede saatteki su kapasitesi akvaryumun veyahut da içindeki su hacminin kaç katı olmaı?
 
Akvaryum hacmi yada ölçüsü nedir ?
 
Cvp: İç ve dış filtre

şu anki 36 litrelik ve 20 litre su anca vardır. ancak yeni akvaryum ve ekipman almayı düşünüyorum. 80*40*50 boyutlarında bir şey almayı düşünüyorum.
 
Yeni akvaryum için düşünüyorsan ve hem iç hem dış filtreli kullanacaksan iç filtrede 650 lt/h al, daha fazlası yüzen deriyi çekmez suda döndürür.

Dış filtrede 600-800 lt/h arası uygun düşer. Yalnız sepette 4 tane iyi 3 tane idare eder. 2 sepetli alma sakın.
 
Cvp: İç ve dış filtre

ilk aşamada sadece iç filtre alabileceğim. yine de lt/h 650 mi olsun?  ısıtıcı olarak 200w yeterli olur mu?
 
Cvp: İç ve dış filtre

200 wattlık ısıtıcı 20 litre için çok olur ilerde de kullanırım dersen tam batabilen tip alman gerek oda 20 litrede biraz fazla yer kaplayacaktır
 
200 W ısıtıcı elindeki akvaryum için hem güçte hemde boyda büyük gelir. Alacağın ısıtıcı tam batabilen olması yanında en az 8 cm suyun içinde olmalı. Hayvan altına girip kaldırır ve ısıtıcı çalıştığı esnada hava teması ile karşılaşırsa patlar ve suya akım verir. Onun için akvaryumu yenilemen öncelik arzedeiyor. Eylül sonuna kadar halletmelisin. Hava soğuması ile birlikte hayvanın hastalanma riski artacaktır.

Bununla birlikte elindeki akvaryuma 650'lik sığmaz. Sığdırmaya çalışsan bu sefer hayvana yer kalmaz. Ve sirkülasyon şiddeti de yüksek olacaktır. Hayvanı savurur.
 
Cvp: İç ve dış filtre

650 lt/h iç filtre sorusu ve 200 watt ısıtıcı sorusu yeni alacağım 80*40*50 akvaryum içindi. yoksa şu anki akvaryumda 100w ısıtıcı ve 300 lt/h iç filtre kullanıyorum.
 
Akvaryumu 80*50*50h ve 8 mm cam kalınlığında ya da 100*50*50h ve 10 mm cam kalınlığında yaptırırsan ömürlük olur. Alacağın veya bu iki akvaryum için dış filtrede olması kaydıyla 650 'lik debi yeterli olur ama sadece iç filtre kullanacaksan akvaryum genelinde sirkülasyon yapması için 800 lt/h debili bir filtre almalısın.

80'lik akvaryum için 200 W yeterlidir. 100'lük içinse jbl protemp 200 W (bu ısıtıcı 300 litreye kadar ısıtır) veya tetra uygun olur.
 
İc filtre ve ısıtıcı da hangi marka ve moďel onerirsiniz? Akvaryum iç filtre dış filtre ısıtıcı uvb lamba daylight lamp( normal haalojen lamba yeterli olur mu)mangrov kökü ipek bitki dip süpürgesi hangi oncelik sırasında almalıyım. Kaplumbaga yaklasik 13 cm exo terra medium uzun sure ısımı gorur mu? Her sey omurluk olsun istiyorum. Simdiden tesekkurler.
 
Isıtıcıda kaplumbağa açısından en uygunu jbl protemp ve tetra plastik kaplamalı yalnız tetrayı ben kullanmadım arkadaşlar bilgi verir.

İç filtrede çeşit muazzam. Ben yüzen deri parçalarını tutma için sobo kullanıyorum şu an idarelik. Alacağın iç filtre hava kabarcığı veren cins olsun tercihen mili seramik olursa hem sessiz çalışır hemde aşınma yapmaz.

Mango kökü 7-8 cm kabuk boyundan itibaren kullanılmaya başlanılmalı. Ömrü hayatlarında 3 boy kullanırız. Hangi boyda ise ona uygun biçimde altına kolay girebileceği genişlik ve boyda olmalı. Hafif olursa üstünden düşer işine yaramaz ağır olursa altında kalır ve çıkamaz.

Ampulün ısı derecesini iyi saptamak gerek. Kuru alana hayvanı ikame olarak kibrit kutusu veya o ayarda bir cisim konulup cam derece üstüne yatırılır. Yarım saat sonunda bakılıp 31-32 dereceye geldiği nokta uygun mesafeyi verir.

Bitkiye girme bu saatten sonra yolup parçalayacak boya gelmiş gereksiz masraf olur. Boyun derilerini çıkarmaya faydalı ama dediğim gibi haşat edecektir.

Dip süpürgesinde elden pompalı olanlardan al. Pompası mavi olanlardan. Bunlar kullanışlı ve ucuz. 1.85 mt. ve 2.10 mt. Boylarında olanları var. Uzun olması suyun içine kolunu fazla sokmanı önler. Kuru alan altlarına da rahat ulaşırsın. Pilli ve su veriş kısmı düz hortum olanlardan alma sakın. Bu mavi pompası olanların bir diğer avantajı su pompaya girdiğinde ağırlık yapar. Kovaya bırakırsın. Emiş ucu ile ilgilenirsin. Diğerinde bir taraftan suyu çekerken diğer ucu kovaya tutturması ayrı bir dert.

Ayrıca silis kum yoksa onu da al. 0.7 mm kalınlığında tercihen vitasand marka ve sarımtrak olanını tercih et.

Tüm bunlar gerekli şeyler. Öncelik sırası yok.

Turtle bank medium için hayvan son noktaya yaklaşmış bundan sonraki ağırlığı her ne kadar vantuz ile sıkıştırılsa da hayvan çıkarken oynatacaktır. Fazla kullanamazsın. Artı su içinde olması su seviyesini azaltır. Sağlıklı olan en az 8 mm cam kalınlığı itibariyle cam üstü kuru alandır.
 
Cvp: İç ve dış filtre

http://www.hepsiburada.com/aquaticlife-e-2000-ic-filtre-800l-h-16w-pm-ptm740e2000  (23 tl)

http://www.atakanpetshop.com/balik/tatli-su/filtreler/iandccedil-filtreler/tetra-in-800-plus.html (131 tl)

Hocam şu iki filtreyi buldum fiyatları arasında uçurum var. Ucuz olanı kullanmam sıkıntı yaratır mı?
Bir de dış filtresi olmayanlar için şelale filtrelere modifiye yapılabildiğiyle ilgili şeyler okudum öyle bir filtre mı almalıyım?
Dış filtrelerin fiyatı gözönüne alındığında nasıl bir şey önerirsiniz? 150 tlye kadar harcayabilirim filtre işleri için ya da çok ucuza bir iç filtre alıp dış filtre almam daha mı iyi olur 250 tl kadar?
 
İç filtrede pahalı olanlar biraz daha kaliteli ve yeni nesil motor ile düşük enerjide yüksek performans sağlar. Balıklar için tek başına yeterli olsada kaplumbağa için o kadar pahalı filtreye gerek yok. Normal bir filtre yeterli olur. Yalnız birinci filtrede hava kabarcığı verme deliği yok. Olan bir filtre iyi olur.

Dış filtrede ucuzların plastik kalitesi düşük ve motoru gürültülü çalışır. Bu sebeple biraz daha para biriktirip kaliteli bir marka almak yerinde olur. Bunların motorları ucuz olanlara göre aynı performansta düşük enerji harcadığı için elektrikten yana tasarrufludur. Uzun vadede aynı hesaba gelir.

İçfiltrede şimdilik bu ürünü kullan.
mailto:/sobo-wp-808c-kose-ic-filtre

Bir alt modeli de bu yalnız performansı düşük.
http://www.ozelyem.com/sobo-wp-707c-kose-akvaryum-ic-filtre-650-lh

800 lt/h olanı bir kaç sitede incele 3 hazneli diye biliyorum burdaki linkte 2 gözüküyor. Yürütme olmasın.

Bunda üst iki hazneye malzeme konabilir bir süre idare ettirir.
 
Cvp: İç ve dış filtre

uvb lamba olarak exo terra reptile100 almayı düşünüyorum.26 w olanın değerleri daha yüksek gözüküyor ama 13 w yeterli olur mu sizce?


bir de cem bey penn plax turtle pier hakkında ne düşünüyorsunuz, ya da önereceğiniz başka bir hazır platform? özel yaptırmak çok zahmetli duruyor çünkü bir kaç güne arkadaşıma teslim edeceğim o yüzden yeni alacağım akvaryuma göre ne önerirsiniz? 80 50 50 düşünüyorum. Tekrardan çok teşekkürler.
 
Turtle pier medium ve large boyları max ek ayaklarıyla 30 cm yüksekliğe çıkar. Bu uygun kaçış boşluğu sağlaması ile beraber cam üstü kuru alana göre en az 40 lt su kaybı demek.

Pierin ayaklarını 5/8 (5 çeyrek diye de geçer) pvc su borusunu uygun boyda kestirerek ve dışından geçirerek boyunu yükseltebilirsin. Yalnız bulunduğu köşe cam üstünü mukavva ile çerçeveleyip set yaparsın kaçamaz. Paket bandı kullanırsın veya pleksi alıp silikon ile akvaryum camına yapıştırarak yükseltirsin.

Turtle pierin max boyu ömürlük ölçüde olur. Kuru alan kısmını yanlarından delip vantuzlar ile ayaksız kullanan arkadaşlar var ama yetişkin boydaki ağırlığı kaldırabilir mi bilmiyorum.
 
Ayakların tam çapını bilmiyorum. 3/8 (3 çeyrek) boru içine de girebilir. Gevşek olmasın.
 
Geri
Üst