Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İdrar Suyu Mahvediyor

Azman

Elmas 4 Üye
Yakında 70 litrelik bir sistem kuracağım, eheim 2012 iç filtre almayı düşünüyorum. Yalnız şöyle bir sorun var kaplumbağaların idrarı suyu mahvediyor rengi sararıyor, kıvamı bozuluyor suyun. Askı filtre var hergün tıkanıyor çıkarıp süngeri yıkayıp tekrar koyuyorum. Diyeceksiniz idrarın yaptığını nereden biliyorsun; su değişimi yaparken kablumbağaları kaba aldım, koyu renkli idrar yaptılar heryere, yemide günde 1 defaya düşürdüm, zaten dışkı bırakmıyorlar hemen yiyorlar, geriye başka neden kalmıyor, su tertemiz. Yeni kuracağım sistemin uzun süre dayanması için ne yapabilirim? Elimde dış filtrede var.

Akvaryum ne kadar büyük olursa iyi. 70'lik ufak kalır.
Suya hava kabarcığı girecek. Filtre malzemesi olarak carbon, zeolite, substrat veya lav taşı,

Ekstrada jbl clearmec olabilir.

Cvp: İdrar Suyu Mahvediyor

Teşekkürler üstadım, filtreyi kurmadan size tekrar sorarım hangi malzemeleri alıp nasıl yerleştireceğimi.

Önemli olan akvaryumun büyüklüğü hayvanlar her geçen gün büyüdükçe idrar oranı yükselecektir. Su hacmi yeterli miktarın üstünde olmazsa en iyi dizilimli filtre dahi işlevsiz kalır.

Aslında hayvanlarla pek bir alakası yok su renginin, yaklaşık 3 ay oldu akvaryum'u kuralı her hafta %30 su değişimi yapıyorum (50-55 Litre) su 3 aydır berrak cam gibi çok şükür.. su temizliği konusunda haftalık su değişimi çok önemli..

%30 yanlış bir hesap oldu sanırım %40-45'e tekabul ediyor düzeltiyim..

1. 70 litreye 2012 çok büyük kalır debi olarak rahatsız etmez ama hacim olarak büyük bir filtre hayvanın yüzme alanından çalar bunu bir 2012 kullanıcısı olarak söylüyorum
2. yani ben en son dün 30 litre su değişimi yaptım ( 180 litre su var akvaryumda ) ki 2 haftada 1 yapıyorum, ha bende sararma var ama o mangoyu yeni koydum onun salınımı ondan önce suyum dış filtre yokken dahi sararmadı, akvaryumda ki bişilerin salınım yapmadığına emin misin?
3. dizilim kadar kullanacağın substratın çokluğuda önemli bence minimum 100 litre suya 1 litre kaliteli substrat kullan

kaldı ki iç filtre buna hiç bir çözüm sunmaz sonuçda idrar sıvı bir atık dış filtre dizilim ve malzeme konusunda destek almanız daha faydalı olabilir.

suya hava kabarcağı vermedende suyu havalandırabilirsiniz filtrenin su çıkışını yüzeye doğru verin yeter, hava kabarcağı vs aparatlarıı ben kullanmıyorum fazla ses yapıyorlar sonuçta mantık aynı mantık.

Hocam geçen hafta yurtdışı seyahatinden bahsetmiştim, valideye emanet kuracağım bu akvaryumu ve aklımda şu ürün var;

mailto:/assets/MAG/500/MAG_2412283.jpg
80 LT kapasitesi var ve Boyutlar: 70,05 x 44,5 x 38,5 cm

Plastik olarak; kapasite, kalite ve genişlik açısından kurabileceğim en iyi akvaryum bu. Yaz sonu memleketten ayrılıncada arabaya atıp götürmesi kolay olur. O yüzden cam akvaryuma geçmem mümkün değil.
https://www.e-bebek.com/hobby-life-oyuncak-kutusu-80-lt-p-hob-021160/

Size soruma gelecek olursak; Eheim 2012 çok geniş bir filtreleme alanına sahip diye tercih ediyorum. En uzun süre temizlenmeden dayanabilecek bir filtre gerek bana, ve eheim haznesi kolay sökülüp takıldığı için düşünüyorum. Memnun musunuz? önerir misiniz, teşekkürler.

Yemlemeyi günde 1 defaya düşürdüm kafa ölçüsü. Akvaryumda hiç kaba pislik yok, hayvanlar zaten dışkılarını dahi yiyorlar. Sadece deriler vs. tıkıyor filtreyi.

O filtre bu kapta biraz güçlü akıntı yapabilir. Eheim hem iç hem dış filtre konusunda en iyisidir derim ben. Süngerin altına biraz zeolit koyarak idrar konusunda az da olsa geçici önlem alabilirsin. Örneğin bir haftalık kısmi su değişimi 10 güne çıkar.

Cvp: RE: İdrar Suyu Mahvediyor

AEK' Alıntı:
O filtre bu kapta biraz güçlü akıntı yapabilir. Eheim hem iç hem dış filtre konusunda en iyisidir derim ben. Süngerin altına biraz zeolit koyarak idrar konusunda az da olsa geçici önlem alabilirsin. Örneğin bir haftalık kısmi su değişimi 10 güne çıkar.

Teşekkürler hocam, dediğinizi deneyeceğim inşallah sistemi kurunca. Eheim Pickup serisi debisi düşük diyorlar birde suyun hemen altında çalıştırmak gerekiyormuş yoksa hava kabarcığı vermiyormuş ve debi dahada düşüyormuş öyle okudum, doğruysa eğer güçlü akıntı olmayabilir.

eheim 2008 olsun 2012 olsun belirtilen hacimlerinde iyiler ( ikisinide kullandım ) ama senin litreye 2008 gider 2012 hacim ve boy olarak büyük bir filtre, özellikle  debi sıkıntısı yaşıyacağını düşünmüyorum filtre tıkanmaya başladıkça debi kaybı oluyor zaten, 2008 ide 2 hafta hiç temizlemeden kullandığım oldu sıkıntı cıkarmadı yani, hava versin illa diyorsan yüzeyin bir 3-5 cm altında kullanman gerek, bi ara 2012 ile normal filtrasyon yaparken 2008 ile de karbon-zeo karışımı da kullandım. kolay temzileme işi biraz nanay filtrede hazneyi ya çıkaramıyorsun yada vantuzlar artık kendini koyveriyor filan oakvaryuma bir miktar pislik bırakır bunun yöntemi filtre çalısırken etrafına bu ti-sert in filtre torbasını geçirip öle çıkarıyorsun ( tabi filtre torbasını geçirdikden sonra filtreyi fişten çekip çıkarman gerek ) tek bir parça bile akvaryuma karışmıyor bu iş 2012 de boyutlarından dolayı oldukça meşakatli ama 2008 de hiç sıkıntı yaşamadan sökersin. şu 2-3 haftadır eheim ön filtreye 1000lik maxi jet kafa motoru taktım en güzeli bu oldu bence :D çakma eheim  powerline oldu :D

ha bak eheimi şunun içinde tavsiye ederim stream on 2000 dalga motoru var bende ses yapmaya başlamıştı 2 saat kadar önce anadolu petin kadıköy deki yerine götürdüm sıfırla karşılaştırıp sorunu anlamaya çalıştılar onlara göre bir sorun olmadığını belirtmelerine rağmen sıfır dalga motoru ile değiştirdiler

nick burns' Alıntı:
eheim 2008 olsun 2012 olsun belirtilen hacimlerinde iyiler ( ikisinide kullandım ) ama senin litreye 2008 gider 2012  hacim ve boy olarak büyük bir filtre, özellikle  debi sıkıntısı yaşıyacağını düşünmüyorum filtre tıkanmaya başladıkça debi kaybı oluyor zaten, 2008 ide 2 hafta hiç temizlemeden kullandığım oldu sıkıntı cıkarmadı yani, hava versin illa diyorsan yüzeyin bir 3-5 cm altında kullanman gerek, bi ara 2012 ile normal filtrasyon yaparken 2008 ile de karbon-zeo karışımı da kullandım. kolay temzileme işi biraz nanay filtrede hazneyi ya çıkaramıyorsun yada vantuzlar artık kendini koyveriyor filan oakvaryuma bir miktar pislik bırakır bunun yöntemi filtre çalısırken etrafına bu ti-sert in filtre torbasını geçirip öle çıkarıyorsun ( tabi filtre torbasını geçirdikden sonra filtreyi fişten çekip çıkarman gerek ) tek bir parça bile akvaryuma karışmıyor bu iş 2012 de boyutlarından dolayı oldukça meşakatli ama 2008 de hiç sıkıntı yaşamadan sökersin. şu 2-3 haftadır eheim ön filtreye 1000lik maxi jet kafa motoru taktım en güzeli bu oldu bence :D çakma eheim  powerline oldu :D

ha bak eheimi şunun içinde tavsiye ederim stream on 2000 dalga motoru var bende ses yapmaya başlamıştı 2 saat kadar önce anadolu petin kadıköy deki yerine götürdüm sıfırla karşılaştırıp sorunu anlamaya çalıştılar onlara göre bir sorun olmadığını belirtmelerine rağmen sıfır dalga motoru ile değiştirdiler

Hocam almışken 2012 alim diyorum, kabın yüksekliğide 38.5cm yani uygun olur 27cm lik 2012, hem de ömürlük olsun ilerde 100x50x50 vs geçtiğim zaman işlevsel olsun. Birde şöyle birşey gördüm bazı petshop sitelerinde denediniz mi hiç?

mailto:/image/cache/1c/y/6a38735f-ea6f-11e0-acdf-f46d04651b05-300x300.jpg

karbonun efektif bir ömrü var, bu süngerlerinde öyle ise 1 ay sonunda vereceğin paraya yazık 2012 nin ikili düz süngerleri 30 lira filan buda 40 lira filandır en az. yerine fluval ın karbon-zeolit karışımını al, bence tabi

şimdi ölçtüm tabanı ile en yüksek yeri ( suyun çıkış yaptığı yer ) 28 cm genişliği 7,5 cm derinliğde 9.5 cm, 10 cm kaçış boşluğu bırakırsan yarım santim payın kalıyor, kum koymazsan kurtarıyor ( illa hava versin dersen ) bana kalsa yan yatır öle kullan kaplum/kaplumlarda üstünde takılsınlar

yani 2008 de alabilirsin 72 liraya filan almıştım, 2. elden 1 haftada 50 liraya sattım, 0 2012 şuan 95 lira gibi benim gördüğüm, düşünürsen aşağı yukarı hesap aynı

Teşekkürler hocam, eğer 2012 alırsam orjinal sünger deforme olunca yedek 2010 veya 2008 sünger alıp kalan boşluğada dediğiniz filre malzemesini koyarım güzel olur sanırım. Yan yatırmak da güzel fikir zaten rampa lazım kaplumbağalara.

rampa kolay pleksiden bükersin iki dakikada, bu daha çok su altı dinlenme sehpası gibi olur, hatta uygun yerleştirirsen hava da vermesini sağlarsın. süngeri kaliteli 1 yıldan önce süngere ihtiyacın olmaz

sünger yuvasını full doldurmadığı için eklemeyi süngerle de yapabilirsin.

Dip sifonu önerebilir misiniz? Fiyat performans ürünü.

Dip sifonunda bu mavi pompası olanlar kullanışlı. Pompayı sıkıp kovaya bıraktığında ağırlığı ile durabiliyor ve bir elin boşa çıkıyor. Bu model birkaç markada mevcut. 2.10 mt. Bulursan al yoksa 1.80 mt olanı var. Bazılarında muslukta var. Ama bunun doğrudan bir artısı da fazla yok kova dolunca parmağının ucu ile alt kısmı tıkayıp her iki ucu akvaryum içine bırakıyorsun. Kovayı boşaltıp getirince pompa kısmını kovaya bırakıyorsun dolmaya devam ediyor.

Dip sifonlarında en büyük sıkıntı hayvanların plakalarının içine girmesi. Girdi mi tıkanıyor, çıkarması uğraştırıyor. Onun için kullanmadan evvel görünen plakaları toplayın.

Teşekkürler cem bey,

http://okyanuspet.com/resun-akvaryum-dip-sifonu.html?sort=p.price&order=DESC

bu iş görür sanırım...

Evet bendeki bu resun. Hatta daha randımanlı çekiş yapsın diye ön yeşil aparatı çıkarıp kullanıyorum. Kumu da çekiyor biraz. Kovadaki pis suyu döktükten sonra temiz su ile kumu çalkalayıp yine akvaryuma döküyorum. Kum kaybı da olmuyor.

Bunun 2 metreliğini bulamadım bir türlü. Özellikle uzunluk ömürlük akvaryumda iyidir. Elini suya fazla sokmadan ölü noktalara yetişebiliyorsun.

benim akvaryum yerde olduğundan bunlardan kullanamıyorum, ben pilli dip süpürgesi kullanıyorum, başka bir markadan almıştım ben pompası sıkıntı yapıp çalışmamaya başlamıştı, gerçi çok pompalamam gerektiği için bozulmuşta olabilir tabi

nick burns' Alıntı:
benim akvaryum yerde olduğundan bunlardan kullanamıyorum, ben pilli dip süpürgesi kullanıyorum, başka bir markadan almıştım ben pompası sıkıntı yapıp çalışmamaya başlamıştı, gerçi çok pompalamam gerektiği için bozulmuşta olabilir tabi

Hocam bende yerde akvaryum kuracam çalışmaz mı plastik? hangi marka önerirsiniz?

mailto:/v45VZO.jpg

Kırmızı yanaklı nin kabuktaki küçük küçük tozlu gibi görünen tortu nedir? Yumuşak dış fırçasıyla aldım onları fırça kahverengi oldu. Şimdi yavaş yavaş yine oluşuyor diğerinde yok bu

Geri