eheim 2008 olsun 2012 olsun belirtilen hacimlerinde iyiler ( ikisinide kullandım ) ama senin litreye 2008 gider 2012 hacim ve boy olarak büyük bir filtre, özellikle debi sıkıntısı yaşıyacağını düşünmüyorum filtre tıkanmaya başladıkça debi kaybı oluyor zaten, 2008 ide 2 hafta hiç temizlemeden kullandığım oldu sıkıntı cıkarmadı yani, hava versin illa diyorsan yüzeyin bir 3-5 cm altında kullanman gerek, bi ara 2012 ile normal filtrasyon yaparken 2008 ile de karbon-zeo karışımı da kullandım. kolay temzileme işi biraz nanay filtrede hazneyi ya çıkaramıyorsun yada vantuzlar artık kendini koyveriyor filan oakvaryuma bir miktar pislik bırakır bunun yöntemi filtre çalısırken etrafına bu ti-sert in filtre torbasını geçirip öle çıkarıyorsun ( tabi filtre torbasını geçirdikden sonra filtreyi fişten çekip çıkarman gerek ) tek bir parça bile akvaryuma karışmıyor bu iş 2012 de boyutlarından dolayı oldukça meşakatli ama 2008 de hiç sıkıntı yaşamadan sökersin. şu 2-3 haftadır eheim ön filtreye 1000lik maxi jet kafa motoru taktım en güzeli bu oldu bence
çakma eheim powerline oldu
ha bak eheimi şunun içinde tavsiye ederim stream on 2000 dalga motoru var bende ses yapmaya başlamıştı 2 saat kadar önce anadolu petin kadıköy deki yerine götürdüm sıfırla karşılaştırıp sorunu anlamaya çalıştılar onlara göre bir sorun olmadığını belirtmelerine rağmen sıfır dalga motoru ile değiştirdiler