Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İdrar Suyu Mahvediyor

Alttaki hayvanı diyorsan kuru alanda ısıdan dolayı eski plaka nokta nokta açılır. Bu da kumlu bir izmiş gibi şekil alır.

Kahverengileşmeye gelirsek bunlar yem artıkları ve alg birleşimidir. Suda fazla kalırsa tabaka oluşturur kuru alana çıkınca da kuruyup sertleşir.

Cvp: İdrar Suyu Mahvediyor

yerde olursa sürekli pompalaman gerekir suyu boşaltmak için, sen 70-80 litrelik bir plastik kap kullanacağın için ona yer ayarlaman kolay olur diye düşünüyorum en kötü varsa çalışma masanın üstüne kur direk. ben akvaryumu ara geçiş için kullandığımdan profil yaptırmayla uğraşmadım açıkcası, yerde olursa temizlik vs işleri daha sıkıntı habire eğil kalk eğil kalk hoş bir durum değil, tozlanma vs durumu da daha fazla olur o yüzden yerde kurulum tavsiye etmem

eski çalışma masamın üstüne kurcaktım bende de ebatlar uymadı

Cvp: RE: İdrar Suyu Mahvediyor

Çitlembik0216' Alıntı:
Aslında hayvanlarla pek bir alakası yok su renginin, yaklaşık 3 ay oldu akvaryum'u kuralı her hafta %30 su değişimi yapıyorum (50-55 Litre) su 3 aydır berrak cam gibi çok şükür.. su temizliği konusunda haftalık su değişimi çok önemli..

%30 yanlış bir hesap oldu sanırım %40-45'e tekabul ediyor düzeltiyim..

Kubilay, her hafta neden o kadar su değiştiriyorsun ki? Bence su faturasını boşuna kabartıyorsun. Ben tostun akvarumunu yeni evde kuralı 4 ay oldu. Biliyorsun gülle gibi tost ve inek gibi kirletiyor ortalığı. Sadece 2 haftada bir buharlaşanı ekliyorum su hala cam gibi.

Haftalık değişimde tabanda dışkı ve kir, tortu varsa alırsın yeterli olur. Eksileni tamamlarsın. Şimdiden bu kadar değişim yaparsan ilerde her hafta tam su değişeceksin durumuna gelir. Senin hayvanlar küçük daha bu kir olayını ayda bir yapsan yeter artar bile.

Geri