Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İki Kaplumbağamın Anlaşamaması

Su için gece gündüz 25 derece sabitlendiyse sorun yok ama kuru alan ısısı çok düşük kalmış. Vücut ısılarını yükseltemiyorlar. Biliyorsunuz bunlar soğukkanlı ve karaya çıkıp güneşlenmeleri ve daha sıcak olan bu bölgede metabolizmalarını dengelemeleri gerekir. Yani su 25 olduysa 30 derece bir su ısısı gerekir.

Uvb malesef şu anki aşırı ışıma ile hayvana uzun vadede zarar verebilir. Kanser vs gibi hastalıklar meydana gelebilir.

Sizin oranın yaz ısısı çok yüksek. Yazın su değişimi sık yaparak serinletirsiniz. Oraa yapılacak en faydalı yaz uygulaması.

Kuru alan ısı sorunu bir süre sonra olumsuz etkilerini hayvanlar üzerinde gösterebilir. Bu sebeple maliyeti çok olmayan bu ayrıntıyı atlamamak gerekir.

Cvp: İki Kaplumbağamın Anlaşamaması

su ısıtıcısı kışın ve özellikle geceleri gerekli yazın bizde ısıtıcıyı kullanmıyoruz. zaten su ısısı gösterdiği değerden yüksek olduğu için devreye girmez. antalya sıcağını iyi bilirim bu sebeple akvaryum camdan uzakta fakat gün ışığını görsün. kuru alan için ısıtma lambası da gerekli. arkadaşlar gerekenleri anlatmış bu konuda bu aynı zamanda olası cereyan durumlarında hayvanı üşümeden koruyacaktır. bulunduğu oda da yazın rüzgar ceryan akımı yoksa pencere açılıp havalandırma yapılabilir. varsa eğer kati surette klima çalıştırılmamalı. hastalanması hayvan için azap senin için eziyet olur.

akvaryum ve hayvanların resimlerini atarsan gerekli olan veya sakıncalı olanlar konusunda bilgi verebiliriz. foruma hoş geldin.

Foruma hoş geldin;

Herşeyi detaylıca belirtmişler, Isı değerleri önemli çünkü bu konuda gerçekten hassaslar. Uvb gözle görülür hızlı bir farklılık olmasa da zararı olacaktır. Daha düşük değerde olanları bile günde 4 saat en fazla 6 saat gibi yakıyoruz.
Günde kaç saat uvb açık kullanıyordun?
Genel olarak akvaryum içine elimizi soktuğumuzda ısırmamaları lazım ama bazıları ne yazık ki fazla cesur oluyorlar :D Bende de var bir tane akvaryum içinde hiçbir işlem yapamıyorum :w00t: Diğeri ise bir kenara çekilip bekliyor izliyor :D
Karakter meselesi, diğer arkadaşlarına saldırmıyorsa sorun yok, akvaryuma müdahale edemeyeceksin. :)

İyi bir gözlemle en doğru olanı bularak onlara baktığın çok belli bu özveri için teşekkürler, Sağlıklı uzun ömürler dilerim hep beraber ^^

Aa zamanlayıcı olayını bilmiyordum eyw..

Sistemimi uzun zamanda yavaş yavaş oturtuyorum eksiklerim kısaca; alta kum lazım şimdilik mermerden öğütme (etrafı zımparalı) balık akvaryumları için bizim buralarda bile çok sık kullanılmayan bir şey buldum.. Yutamıyorlar ama ben yakınlarda bir dereye gidip o işi de çözücem inş :smile: sınavları bekliyorum havalar da azcık ısınınca sıkıntı kalmayacak.. Evde duy sıkıntım var gidip bir duy daha yaptırmam lazım ki bir lambayla kuru alanı ısıtabileyim.. Lambaya canım sıkıldı ışık değerlerini karşılaştırdım da net ten siz belirtince desert lar sarıyı fazla zılınıyor anladığım kadarıyla.. Mor ötesi ve mavi ışık olarak pek bi fark yok gibi.. Günde 3 saat kadar çalıştırıyorum.. 1 hafta geçti kullanmaya başlayalı şimdi bilmedikleri alışkın olmadıkları ışığı bir anda yemesin diye kademe kademe artırdım ilk günler 20 dk falan açık kalmıştı yavaş yavaş artırıp 10 saati bulacaktım ama siz böyle diyince tedirgin oldum şimdi.. Bu arada kademe artırma olayının bir manası yoksa belirtirseniz boşuna uğraşmam :smile:

Hazır başlamışken şunu da sorayım sizlere izninizle; yavru oldukları için protein ağırlıklı besinlerin kullanılması gerektiğini düşündüm.. Eski gamarus lar vardı onlardan alıyorum koklayarak ve çeşitli özel testlerim var taze olduklarını gösteren.. Bunun dışında bağırsak gelişimi için canlı yem vermeyi düşünüyorum.. Solucan versem bahçeden yakalayıp sakıncası olur mu? Biliyorsunuz her şeyi hazır yem olunca güvenesim gelmiyor.. Heralde doğada da solucan yiyordur bu adamlar?

sondan başlayım açık yemler taze dahi olsa parazit yumurtası taşıması mümkün bunlar akvaryuma yayılma dışında hayvanı içten çürütecek parazitler olabilir. en büyük tehlike bu. bu sebeple kapalı kutu gammarus olmalı.

solucanlar verilmemeli günümüzde her türlü kimyasal bir şekilde toprağa karışıyor. gübre de dahil. bu solucanları da etkiliyor dolayısıyla bu da sakıncalı. hayvanlar toksine maruz kalmamalı.

balık olarak tuzlu olanlar verilmemeli buna uygun olanlar, yayın ve alabalık. alabalıkta en az on günde bir verilmeli. çünkü vücuttan kalsiyumun atılmasına neden olur. bunu istemeyiz. bu balıklar şöyle verilir. kılçıklardan arındırılmış küçük parçalar kaynayan suya atılıp 10 dakika kadar haşlanır sonra alınıp hayvana verilebilir. ama gammarus varken buna da ihtiyaç yoktur.

kum konusunda netten alışveriş olanağın varsa silis almanı öneririm.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm

diğer kısmı tam anlamadım ama elinde desert tip uv varsa bu çöl hayvanlarına uygun ve ışınım oranı yüksektir. bizimkilere uygun olan ampuller tropical olanlar. üzerinde 100 veya 5.0,6.0 yazanlar uygun olanlar.

Doğada solucanı göremiyorlar. Su dışında beslenmezler. Malum tükürük bezleri yok. Su böcekleri ve balıkları yerler. Dışarıdan bulunan her canlı ve haşere büyük risk taşır. Hem menülerinde yok hemde şehirde bir çok kimyasala maruz kalıyorlar.

Ampulde kademeye gerek yok. Uygun uvb lamba kışın sabit 4-5 saat yanabilir.

Son kullanma tarihi geçmemiş yemler uygundur.

Kum olarak sislis kum alınabilir. Fazla maliyetli bir ürün değil. Bizdekiler severek yemekteler. Ölçü 0,5-1 mm olmalı. Bu uygun marka ve kum ölçüsü. Gereken miktar kadar alınabilir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm

Uv den önce bu ısıtma lambası isini çözmek daha yerinde olur o kademe işine gerek yok ama o UVB kullanılamaz hayvanda kanser bile yapar mazallah

Geri