Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ipek Bitkiler ne kadar saglikli?

SedatSezer

Bronz 4 Üye
Katılım
19 Eyl 2013
Mesajlar
49
Merhaba
Sitede tavsiye edilen ipek yaprakli bitkiler aldim juen petten. Ancak bunlarin yapraklari ipek olsada govdesi, sapi ve koku en nihayetinde yine pilastik. Yani yaprak pilastik oldugunda zararli diye tabir ediyorz ama govdesinin zarari yok mu? Ben almis olmama ragmen akvaryumuma koymadim. Bu ipek yaprakli bitkilere nekadar saglikli diyebiliriz?
 
Cvp: Ipek Bitkiler ne kadar saglikli?

ipeklerdeki plastik oranı çok azdır. ve ince olduğu için salınım olayı çok azdır. ama plastik bitki öyle değil.
 
Cvp: Ipek Bitkiler ne kadar saglikli?

Birde gövdedeki plastik daha kalın olduğu için daha az salınım yapıyor. Yaprakları plastik olanların sert olmamasının sebebi suda doğal gözükmesi için yaprakları yumuşak ve kalitesizdir. Salınımı çok daha yüksektir. Tabiki biz saklama kabında dahi hayvan bakmayın cam akvaryum alın diyoruz. Ama o zaman plastik yerleri olduğu için ısıtıcı ve filtre de takamayız. Ne kadar az yapay ürün o kadar sağlıklı ortam. Tabiki bitki hayati değil ama gerçekten geceleri yüzeye yakın uyuma işlevselliği ve doğal görünüm sebebiyle olan huzur ortamı için bitki gerekli bence. Canlı bitkiyi bunlar yediği için olmuyor. Eh komple plastiklerinde salınımı çok yüksek, bu sebeple ipek bitkiler zorunlu olarak ideal diyoruz.
 
Cvp: Ipek Bitkiler ne kadar saglikli?

Plastik malzemeleri tamamen hayatımızdan çıkaramıyoruz. Ancak en azından sınırlandırabiliyoruz. Akvaryumlarda da aynısı geçerli. Örneğin parklarda oturduğunuz plastik sandalyeler; su şişeleri ve uzun vadede damacanalar bile zararlı. Ancak akvaryumda özellikle 26-28 derece gibi oda sıcaklığının üstü sıcaklıklar plastiik malzemelerin içerdiği antibakteriyel içerikleri daha fazla salgılamasına sebebiyet vermektedir.

Örneğin gölge ve serin yerde bekleyen bir su şişede 1 sene saklanabiliyor iken; güneşli ve sıcak bir ortamda 1 ayda bozulmaktadır. Bozulma dediğimiz şey suyun bakteri üretmeye başlaması ve plastik şişeden suya istenmeyen içeriklerin difüze olmasıdır.

Dolayısıyla tabiki koyduğumuz kımdan akvaryumun silikonuna kadar herşey %100 sağlıklı değildir ancak akvaryum silikonu kullnarak, doğal kaya seçerek ve ipek yapraklı bitki kullanarak %70 olacak sağlık ortamını belki %90lara çekiyoruz.

Hayatımızdan plastik ve poliüreten malzemeleri çıkarmak söz konusu değil ama yüksek ısı ile daha yüksek zehirli ve kansorajen maddeler salgılayan bu malzemeleri en azından en az şekilde kullanmaya özen göstermeliyiz.
 
Geri
Üst