Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ishal

Zilli Hayri

SKF Delisi
Kim bilmiyorum ama ishal olmus ya da ikisi. Ne yapabilirim? Yeni fark ettim. Bu arada en yakın zamanda resimlerini atıcam. Baya bir buyuduler. Lambayi haftayi alicaklar :D

Cvp: ishal

devit ve karides verme bu hafta. kuru yemlerden ver. yeşillik verme. hayvanlar üşümesin. dolayısıyla akvaryumdan çıkarma.

Hatta varsa bu hafta vitalde verme.

Hangi lamba alınacak Burcu, uvb mi?

Bilmiyorum hangisine ihtiyaç varsa.Peki başka ne yapayım turgay bora nın sitesinde ki gibi mi yapayım?

turgay bora nın sitesi ne ki? Kim o Ne iş yapar özelliği nedir

turgay abilik ne işin var ki burcu.

Bilmem korktum peki nasıl geciricez abi?
Anlamadım bu durumu.Bir de lambayı ne alalım?
Hemen orda var diye baktım.

cem' Alıntı:
devit ve karides verme bu hafta. kuru yemlerden ver. yeşillik verme. hayvanlar üşümesin. dolayısıyla akvaryumdan çıkarma.

Tavsiye etmişler işte bak. meyyve yiyiosa meyvede verme özellikle elma bende bile ishal yapıyo:$
Kuru yemlere devam et, bi süre sonra düzelir kendi kendine

meyve verilmez zaten içindeki şeker yani fruktoz karaciğerde alkole dönüşür. bu da bünyesi alışık olmayan su kaplumbağaları için zarar teşkil eder.

burcu bu uygulamayı yapmadın mı ? suya da iki damla metilen damlat bakteriyel bir durum varsa o suyu da arındırır. fazla damlatma.

Metilin mavisini sürekli damlatıyorum su değişimlerinden sonra.Yem vermedim.

hayvandaki delikler düzeldi mi burcu düzeldiyse bir süre damlatma belki onun yan etkisi olabilir.

Cem in dediğini yap Burcu. Birkaç gün sonra durumunu tekrar değerlendirelim.

cem' Alıntı:
hayvandaki delikler düzeldi mi burcu düzeldiyse bir süre damlatma belki onun yan etkisi olabilir.

Abi tüm delikler kapandı aşağıda ki delik kapanmadı.Beyaz gözüküyo hiç kan falan gelmiyo.Vitaminle düzelir mi acaba?
Bir de sürekli ağzını açıp kapıyo.Kuru alan da veya suda ferk etmiyo.İkiside yapıyo.Yanlız peki Hayri nasıl olur.

AEK' Alıntı:
Cem in dediğini yap Burcu. Birkaç gün sonra durumunu tekrar değerlendirelim.

Suda hiç dışkılarını görmedim.1 gün oldu dışkılarını görmeyeli...

burcu elinde mineral, agil veya calcil yemlerden var mı ?

dışkılama yoksa iyi bu normale döndüğüne işaret. sıvı görmüyorsan eğer.

cem' Alıntı:
burcu elinde mineral, agil veya calcil yemlerden var mı ?

dışkılama yoksa iyi bu normale döndüğüne işaret. sıvı görmüyorsan eğer.

Maalesef yok.Bu 2 hafta boyunca sınavlarım vardı.Pek vaktim olmadı pet shopa gitmeye.Yemleri azalmış.Yem alıcam yarın.Sipariş veriyolar mı hala onu sormam lazım.

Pek anlayamıyorum ki abicim. :ff:

Dun baktim benimde yemlerin dibi gozukmus agil,vital
Bir ara juen ziyareti kacinilmaz oldu herbivorda ekliyecem menuye

eğer bulabilirsen sera mineral yem ve jbl agilin faydası olacaktır. calcile gerek yok.

alisarp elini çabuk tut. bekledin mi bitiyor hemen ben filtre malzemesi (silicate ex) gelecek diye bekledim. alacaklarımda stokta tükendi.

Bende bu sump icin mutlaka silicae ex dusunuyorum ve ihtiyacim var napicam bilmiyorum camin onunde olacak akvaryum baska onerecegin varmidir abi ?

mailto:/urun_detay.aspx?urn=11317&ad=eheim-ehfi-phosphate-out-fosfat-giderici-filtre-malzemesi-390-gr
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11868&ad=jbl-phos-ex-ultra-filtre-malzemesi-340-gr
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11869&ad=jbl-clearmec-plus-filtre-malzemesi-600-ml
bu üsttekilerde fosfat içerik var. ama bambu gibi bitkiler açısından bir zararı olur mu bilmiyorum.

şu anda silicate ex'e birebir benzeyen bu var. ama iki tane almak gerek o da fiyatı silicate ex'in üstüne çıkarıyor. marka itibariyle kalitesi nasıldır bilmem.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=6533&ad=prodac-fosfat-ve-silikat-giderici-akvaryum-filtre-malzemesi-200-gr

Geri