Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isırmak

buse's

Gümüş 4 Üye
Merhaba ,
Bir kaplumbagam diğerinin on ve arka ayaklarını koklayıp sonra tırnak kısımlarına ısırık atmaya çalışıyor sebebi nedir biri 9 diğeri 10 cm büyüklüğünde henüz cinsiyetlerini ben çözemedim ama

Bu alfa olma durumu gibi gözüküyor. Yokladığına göre alfa olan belli.

İkinci sebep ise erkek dişi olma hali. Bu da pek olası gözükmüyor.

Anüslerine bakın. Kabuğa yakın dişi, kuyruk ucuna yakın erkektir. Ön tırnaklarda uzama var mı?

1000030565.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20250209_210402.jpg
    IMG_20250209_210402.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 4
1000030567.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20250209_210419.jpg
    IMG_20250209_210419.jpg
    4 MB · Görüntüleme: 6
Bunun boyu biraz daha büyük ama sanırım dün yanağından ısırmış diğeri kızarıklık vardı yanaginda ama geçmiş diğeri ısırmaya çalışıyor arada ya da bazen çok dibine giriyor kafaları arasında milim fark bile olmuyor öyle buluyorum ikisini de ama ikisi de kendini geri çekmiyor

Ama arada yanaklarını severken de yakalıyorum küçük olan yani ısırmaya çalışan yanaklarına dokunarak uzaktan darlıyor diğerini sabahları

Tam net değil ama ilk hayvan erkek diğeri dişi olacak gibi gözüküyor. Daha cinsel gelişimleri tamamlanmamış.
Hafif kızarıklıklar normaldir. Ağır deri ve uzuv hasarı ayırma sebebidir.

Sürekli gün içerisinde devamlı şekilde yoklamaya devam ediyor ve sadece anlamadığım şekilde ayaklara doğru yapiyo bunu bir tane arka ayağında bir kızarıklik var ve ısırılan kaplumbağa bu durumdan haliyle çok rahatsız sürekli arka ayaklarını içine alıp köşeye sinip çıkmaya calisiyo akvaryumdan ayirmali miyim

Zayıf noktadan saldırırlar arkadan ayaklara yada yukarıdan boynuna doğru hamle yapar.

Bu durumda ayırmak iyi olacaktır. Ya sahiplendirme yoluna gidin yada ısırılan hayvanın dişi olduğunu varsayarsak diğerinden birkaç cm daha büyümesini bekleyip öyle bir araya getirin. O vakit yüzyüze durmayı göze alamayacaktır. Dişi kendini koruyacak özgüne sahip olduğunda. Ama bu ısırmalar illa ki olur.

Dişi varsaydigimiz daha büyük hem kabuk olarak hem kafa yapısı vs daha büyük aslında ama durumdan memnun olmadığı için kendini köşeye sindiriyor yemek yemeyi de azalttı bu durumdan sonra tam tersiydi aslında erkek varsaydigimiz daha cekingendi daha az yemek yerdi daha köşeler de dururdu diğeri daha atik daha iştahli hareketli atilgandi ama durum tam tersine döndü şuan erkek varsaydigimiz yani ısıran bir kaç kez yem isteyince elimle verdim bunu görünce dişi yediği yemi de bıraktı küsmüş gibi gitti sırtını döndü köşede durup yemi de yemiyor çözemedim tam ne yaşandığını ergen gibi davranıyorlar 😂

Dişi varsaydigimiz beni görünce gelir kenara bana simarir suda hareketlenmeler yapardı şimdi tam tersi oldu

Bugün isirmalar devam edince ayiracaktim ama erkek olanı çıkarınca başka yere koymak için gözyaşı gibi sıvı şeffaf bir şeyin aktığını gördüm acaba ağzında biriken su muydu agliyo sanıp çok üzüldüm ya

Yok bu hayvanlar ağlamaz. Bizim gibi belirgin mimik hareketleri olmaz. Sadece acı çektiklerinde gözlerini kapayıp bağırır gibi ağızlarını açarlar.

Ağzındaki suyu atmıştır.

Hayvanın özgüveni yerine gelecek kadar büyüsün. Erkeğe tepki gösterecek hale gelir.

Geri