Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı çalışmıyor

Sirius Blackw

Bronz 2 Üye
2 sorum var birincisi su buharlaşmış sanırım 2-3 cm eksik su var ısıtıcının başı açığa çıkmış ondan farkettim.Su koydum dinlenmeye minimum kaç saat durmalı normalde 48 saat dinlendiiyorum minimum.Bir ikincisi termometre aldım akvaryum için ısının fazla olduğunu gördüm kıstım ısıtıcıdan fakat ısıtıcının ışığı yanmıyor nedense.Bozulup bozulmadığını nasıl anlarım?

Dış filtre yoksa suyun çok uzun dinlenmesine gerek yok. 1-2 saat dursa yeter. Sürekli yedekte su bekletin. Buharlaşmayla her gün 3-4mm su eksilir.
Isıtıcının sıcaklığını daha düşük bir dereceye ayarladıysanız su soğuyup o derecenin altına düşene kadar ısıtıcı devreye girmez. Birçok ısıtıcının çalıştığını gösteren ışığı olur. Işığı yoksa da dokunup anlarsınız.

Dış filtre yoksa suyun çok uzun dinlenmesine gerek yok. 1-2 saat dursa yeter. Sürekli yedekte su bekletin. Buharlaşmayla her gün 3-4mm su eksilir.
Isıtıcının sıcaklığını daha düşük bir dereceye ayarladıysanız su soğuyup o derecenin altına düşene kadar ısıtıcı devreye girmez. Birçok ısıtıcının çalıştığını gösteren ışığı olur. Işığı yoksa da dokunup anlarsınız.
Valla o aklıma gelmedi gece gece beyin çalışmıyor çok teşekkür ederim

Hocam bu suyu ekleyeceğim şimdi yedeklediğim su ılık.Bunu direkt dökeyim mi akvaryuma?Balıklarda ani ısı değişiminden falan ölenler oluyor öyle bir sorun olur mu.

Su değişimleri emsal sıcaklıkta su ile olacak. Hayvan yavru ise daha fazla etkileniyorlar. Ellerinizle iki suyun ısısına bakın. Yakın ısıya geldiğince yavaşça ekleyin. Bir anda dökmeyin hayvanı sersemletebilir.

Geri