Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı Lamba Hakkında

efe

Moderator
Yönetici
Isıtıcı ampul olarak eski tip filamanlı 60 watt armut ampul yada halojen 52-53 watt armut ampul kullanıyoruz.
1708883166431.png

1708883184683.png

Soft tip ampuller gözünü almaması açısında tercih sebebi ama bulamazsanız şeffaf alabilirsiniz. Pek piyasada bulunmuyor. Yedekli alın. Zamansız patlama yanında bulunması biraz zor. Bir de zamlanıyor sürekli.

Kaplumbağa gece de kuru alanda durursa renkli 40W filamanlı armut ampul kullanırız. Loşluk derecesine göre mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil renk.
1708883271817.png

Lamba günde 12 saat yanar. Gece de kuru alanda ise gece ampulü de sabaha kadar. Dönüşümlü şekilde.

Bu hayvanın üşümesini engelleme yanında kabuğunu kurutup mantar ve yosun gibi biolojik oluşumların önüne geçerken büyüdüğünde eski plakaların kuruyup gerilerek açılıp atılmasını kolaylaştırır.

Isı metabolizmasını da canlı tutar. Mesafe ayarında hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup (kibrit kutusu olur) üzerine cam derece yatırıyoruz. Yarım saatlik ölçümde 32 derece olduğu nokta uygun mesafeyi verir. İlk konumlandırmayı 15 cm mesafeden yapın duruma göre yükseltir yada alçaltırsınız.

Lamba olarak bu tipleri kullanıyoruz.
1708883354238.png

Mandallı lambada önerdiğimiz lamba knitex ktx-2829. Yalnız şimdilerde plastik çanaklılarda çıkmaya başlamış alırken dikkat edin.

Bu lamba ise metal çanaklı.

1708883433303.png

1708883466096.png

Birden fazla lamba gerektiğinde bu zamanlayıcıyı kullanıyoruz. Kendi yanıp kendi kapanır. Sadece elektrik kesilirse tekrar ayar ister.
1708883498131.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu lambaların şarjlı batarya ya da pil ile çalışanı var mı? Akvaryumu koyacağım yerde priz yok çünkü. Alternatif çözüm arıyorum.

O güçte ampulü kaldıracak pilli lamba yok. 12 saat yanacak aküde kaldırmaz. Kaldıracak olan güç kaynağı da bitse şarjı uzun zaman alıyor ve bir ton para.

Duvarı delerek başka odadan kablo çekilip sıva üstü priz takılabilir.

Uzun şerit led lambalar olmuyor mu?

Bir de, gece lambası kullanmasak da oluyor sanırım? Zaten su ısıtıcı olacak. Gece üşümesi olmayacak bu durumda.

Son düzenleme:

Şu şekilde 60w, led ampül olur mu? Tasarruflu olması açısından.

Yoksa Flamanlı mı olması gerekiyor bunun gibi?

Beyaz ışık ya da sarı ışık fark ediyor mu?

Akvaryumun üst kısmına su üstünden şerit led takılabilir. Bunu akşam 19:00'da ısıtıcı lambasını kapayıp uyku saati olan 21:00'e kadar yakıyoruz. Işığı fazla olursa uyumuyorlar. Dalgıç florasana emsaldir.

Hayvan kuru alanda uyumuyor ise gece ısıtmaya gerek yok. Doğru olan da su içinde uyuması. Böylece dış ortamın ısı değişiminden etkilenmemiş olur.

Led ampuller ısı vermez.

Filamanlı ampul uygun. Yedekli alın hep zamansız patlar. Ampul satan dükkanlara bakın. Daha ucuza bulabilirsiniz ve kırılma riski olmaz. Netten alırsanız kutuyu sallayın ses gelirse kırık vardır hemen kargocuya tutanak tutturup iade edin.

Yada halojen 42-46 watt armut ampul alabilirsiniz.

Merhabalar yvb lamba içinde bu şekilde bir yazı hazırlar mısınız?

Akvaryumun üst kısmına su üstünden şerit led takılabilir. Bunu akşam 19:00'da ısıtıcı lambasını kapayıp uyku saati olan 21:00'e kadar yakıyoruz. Işığı fazla olursa uyumuyorlar. Dalgıç florasana emsaldir.

Hayvan kuru alanda uyumuyor ise gece ısıtmaya gerek yok. Doğru olan da su içinde uyuması. Böylece dış ortamın ısı değişiminden etkilenmemiş olur.

Led ampuller ısı vermez.

Filamanlı ampul uygun. Yedekli alın hep zamansız patlar. Ampul satan dükkanlara bakın. Daha ucuza bulabilirsiniz ve kırılma riski olmaz. Netten alırsanız kutuyu sallayın ses gelirse kırık vardır hemen kargocuya tutanak tutturup iade edin.

Cem bey ben 70 w halojen bulabildim.
Hareketleri yavaşlamıştı, yemeği de plastik kaptayken yiyor, akvaryumdan plastiğe alıyorum orda yiyoe sonra akvaryuma geri koyuyorum. Mandallı metal başlıklı lamba buldum ama tam oturmuyor mandalı.
Hep uyuyordu lambayı koyunca gözlerini açtı ama 70 watt çok mu acaba henüz kabuk boyu 4.5 cm
Elimde bir de 28 watt lık var. Ortasını bulamadım internetten gelmesi de uzun sürecek diye taktım hemen 70 liği. En azından şimdilik ısınır.

Ekli dosyalar

• IMG_6091.jpeg
    IMG_6091.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 11

Led ampuller ısı vermez.

Ekli dosyalar

• IMG_6092.jpeg
    IMG_6092.jpeg
    663.8 KB · Görüntüleme: 5
Cem bey ben 70 w halojen bulabildim.
Hareketleri yavaşlamıştı, yemeği de plastik kaptayken yiyor, akvaryumdan plastiğe alıyorum orda yiyoe sonra akvaryuma geri koyuyorum. Mandallı metal başlıklı lamba buldum ama tam oturmuyor mandalı.
Hep uyuyordu lambayı koyunca gözlerini açtı ama 70 watt çok mu acaba henüz kabuk boyu 4.5 cm
Elimde bir de 28 watt lık var. Ortasını bulamadım internetten gelmesi de uzun sürecek diye taktım hemen 70 liği. En azından şimdilik ısınır.
Yuva küçük bu idare etmez. Lamba mesafesi yakın, en az 20cm olacak. Hayvan yavru sıcaktan mayışıp kalırsa fazla ısıdan ölebilir. 42watt olanını alın.

70 watt yüksek 25-30 cm civarı bir mesafeden olsun.

Lamba mandalının altı boşa çıkıyorsa yani kaykılıyorsa, oraya strafor tahta birşey koyup boşluğu alın, mandalı ona tutturarak sabitleyin.

70 watt yüksek 25-30 cm civarı bir mesafeden olsun.

Lamba mandalının altı boşa çıkıyorsa yani kaykılıyorsa, oraya strafor tahta birşey koyup boşluğu alın, mandalı ona tutturarak sabitleyin.
Cem bey, ben galiba bu hayvanın derdinden anlayamıyorum, şimdi de yemek yememeye başladı. Ölecek galiba elimde, kaplumbağamı size versem olur mu, sizden daha çok güvenebileceğim kimse yok bu konuda

Ben bakım işini seneler önce bıraktım.

Hayvan üşüttü mü? Lamba su ısıtıcı değerleri uygun seviyede mi?

Varsa vitamin damladan 1 hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın.

Kabuk boyu kaç cm idi?

Haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Dediğimde haklıyım HAYVAN HEDİYELİK EŞYA DEĞİL. Madem o hayvana bakamaycaksınız sahiplendimre ilanı açın dedim. Yanlış birşey söylemedim. Burada beni suçlamaya hakkın yok.
Sizle uğraşacak vaktim yok, cevap vermeyeceğim size.
Ben bakım işini seneler önce bıraktım.

Hayvan üşüttü mü? Lamba su ısıtıcı değerleri uygun seviyede mi?

Varsa vitamin damladan 1 hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın.

Kabuk boyu kaç cm idi?

Haşlanmış kıyma parçası deneyin.
Cem bey sizin akvaryumunuz var diye, size çok güvendiğimden yeni sahibi olmanızı istemiştim. Vitamini var, 4.5 cm kabuk boyu. Lambanın altından ayrılmıyor suya girmiyor. Haşlanmış Kıyma yemedi, yarın veterinere götüreceğim.

Gentagut göz damlası önermediysem eczaneden alın. Sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Hayvan ufak dışarı çıkarmayın üşütüp akciğer enfeksiyonu olmasın. Yavru hayvanlara iğne yapılmıyor. 1 hafta uygulayın bakalım sonra.

Gentagut göz damlası önermediysem eczaneden alın. Sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Hayvan ufak dışarı çıkarmayın üşütüp akciğer enfeksiyonu olmasın. Yavru hayvanlara iğne yapılmıyor. 1 hafta uygulayın bakalım sonra.
Ağzını asla aralamıyor bile

Geri