Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcı lamba mesafesi kaç olmalı ve kaç watt olmalı

merdoca

Bronz 4 Üye
100 wattlık bir ampul kullanıyorum kuru alanın ısısını 33-34 derece yapıyor arada maksimum 10 veya 15 cm aralık vardır kaplumbağam şuana kadar zarar görmedi ayrıca su ısıtıcım olmadıgından suyu da sabit 26 derecede tutuyor ampul her hangi bir zararı olur mu bilmiyorum ancak şuana kadar yaşamadım 1 haftadır kullanıyorum neredeyse ayıca gece yakmak için kullanılan ampullerden de alıp gece uyurken açık bırakmayı düşünüyorum konu hakkında fikirleriniz nelerdir?

Kuru alan 32-33 dereceyse tamamdır biraz 15 cm gibi bı mesafe olursa iyi olur gece lambasida hayvan kuru alanda uyuyorsa alabilirsin

100 watt çok aşırı. 52 watt halojeni bile 15 cm üstü konumlandırıyoruz.

Hayvanı kızartırsınız. Kafa üstü deri incedir yüksek ısıya maruz kalırsa beyin kanamasından ölür.

Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırın tam yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Hayvan gece su içinde uyumalı. Bu üşümesini önler. Kuru alana alıştırmayın. Sadece hasta olduğunda kuru alanda durmayı tercih eder. Onun için yedekte tutma amacıyla 40 wattlık filamanlı loşluk derecesine göre sırasıyla mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil renk armut ampul alın.

Su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru yada emsal birşey tutturun hayvan tutunup dışarıyı seyreder ve uyur.

100 watt çok aşırı. 52 watt halojeni bile 15 cm üstü konumlandırıyoruz.

Hayvanı kızartırsınız. Kafa üstü deri incedir yüksek ısıya maruz kalırsa beyin kanamasından ölür.

Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırın tam yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Hayvan gece su içinde uyumalı. Bu üşümesini önler. Kuru alana alıştırmayın. Sadece hasta olduğunda kuru alanda durmayı tercih eder. Onun için yedekte tutma amacıyla 40 wattlık filamanlı loşluk derecesine göre sırasıyla mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil renk armut ampul alın.

Su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru yada emsal birşey tutturun hayvan tutunup dışarıyı seyreder ve uyur.
sadece sabahları duruyor zaten uykusunu su içinde alıyor gün içi maksimum 1 veya 1 buçuk saat duruyor aralıklarla kuru alanda onun dışı pek görmüyorum ayrıca evet değiştirmeyi düşünüyordum ampulu zaten

Geri