Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcı lamba

sulo43

Altın 1 Üye
kuru alan için bir ısıtıcı lambaya ihtiyacım var galiba ama soyle bir cozum buldum ne kadar uygundur? bu su ıcınde yanabılen renlı cubuk seklınde roxın marka ısıklardan kuru alanın yanına dikey olarak koydum. kuru alann yanındakı termometre 27-29 dereceyı gosterıyor genellıkle. sızce ne kadar yeterlıdır. yeterlı degılse uygun bir lamba ve guvenılır bi site önerebılırmısınız.

Cvp: ısıtıcı lamba

En kaliteli site ve kaliteli lamba mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=8033 ama kapıda nakit yok

27-29 derece arası değerlerde su ile kuru alan aynı ısıda olursa kaplumbağanın hastalanmasına neden olmaz ama daha yavaş büyümesine neden olur. Ayrıca kaplumbağan kuru alana daha az zaman geçirir. Kaplumbağanın daha enerjik olmasını ve hızlı büyümesini istiyosan kuru alanın ısısını sudan 3-4 derece yüksek tutmalısın.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=8033
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13327

Bu lambalardan biri uygun. Kuru alan 31-33 derece olmalı.

süleyman elindeki dalgıç florasan ise onu su içinde kullanmalısın. ben de 6 wattlık olan var. bir süre dışarda kullanmıştım. ucundaki plastik sıcaktan erimeye başlıyor. su onu soğuturken o suyu ısıtıyor. alacaksan uva destekli bir ampul almanda fayda var juende şu an yok ama gelince bu ampulü almalısın.hem ısı hem uva ışınımı var.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=8033

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

hangisi? :D pahalı olan kalıtelıdır mantıgından yola cıkarak usttekını almaya karar verdım ama? :) üsttekınde uva ısınımı varmı ?

Her ikisinde de uva mevcut. Ben dün devre dışı kalan alttakinin yerine üsttekini taktım. İkiside kaliteli markalar. Exo terra neden o kadar pahalı bilmiyorum. Muhtemelen lamba konusunda daha çok isim yaptığı için. Birde ürünlerinin ülkemize girişinde sorun vardı. Bunlar etken olabilir. Ama lamba kesinlikle gerekli.

Benim verdiğim diğer lambada bunlardan sonraki lamba konusunda en kaliteli marka.oda uva içeriyor. Cem ve ben uvb lambalarını aldık. Ürün yeni geldi sanırım. Diğerini beklemek gereksiz.

anladım. jbl stokda yok sanırım. bnmde acılen bi lambaya ıhtıyacım var exo alacagım artk mecburen. hem daha kaliteliymiş anladıgım kadarıyla. uvb ye gerek duymadım cunku akvaryumun bulundugu yer aksam uzerlerı 2-3 saat kdar gunes goruyor. yaza dogru bu sure git gide artmaktadır. sizce yeterlımıdır yoksa ileride bir uvbye de ıhtıyaç warmı?

Kışın kesinlikle uvb ampule ihtiyaç var.
Yazında haftada en az 4-5 gün güneşlendirecekseniz gerek olmaz. Ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmalı. Cam arkasından uvb ışını geçmez. Ben güneşlendirme için vakit darlığımdan uvb lambamı yazında kullanıyorum.

hadi ya :( su sıralar bende ugrasamam sınava hazırlanıyorum cunku. su işlere bile zor vakıt buluyorum. bi uvb lambası onerebılırmısınız peki ?

en iyisi uvb almak olacak benim için galiba. bir uvb önerinde direk ben onu alıp geçeyim ya sıktı artk şu alışveriş işleri :S

UVB ihtiyacı için bu lamba uygun.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

oldukça pahalı :S yapacak birşey yok artık bunu alsam extra bir ısıtıcı lambaya gerek kalmayacak dimi? ve 24 saat mi açık kalacak. nasıl kullancagım hakkında bi bilgi verir misiniz. söz başka sorum yok :D

Bu lambalar hemen gümlüyor. Bütçe kısıtlı ise yazın kendin güneşlendir kışın da devit 3 yedir.. Isıtma lambası olarak da bir arkadaş halojen spot almıştı uygun fiyata. Bir lambaya o kadar para verilmez kanımca.

sen nasıl birşey kullanıorsn zgzoid ?

sulo43' Alıntı:
oldukça pahalı :S yapacak birşey yok artık bunu alsam extra bir ısıtıcı lambaya gerek kalmayacak dimi? ve 24 saat mi açık kalacak. nasıl kullancagım hakkında bi bilgi verir misiniz. söz başka sorum yok :D

Bu lamba ısı vermez, uvb ihtiyacını karşılar. Isı veren lamba spot ampullerdir. Her iki lambada kullanılır. Bahsettiğim uvb lamba gündüz 4-6 saat sabit yanmalı.
Isınma lambası için daha önce verdiklerimden biri gerekiyor.

tamamdır tesekkurler. ılk once bi tane ısıtma ampulu alayım. daha sonrada kısa dogru bi uvb alırım artk. ısıtma ampulu sureklı acık kalacak galıba? yangın gibi bi sorun cıkartırmı ?

zgzoid' Alıntı:
Bu lambalar hemen gümlüyor. Bütçe kısıtlı ise yazın kendin güneşlendir kışın da devit 3 yedir.. Isıtma lambası olarak da bir arkadaş halojen spot almıştı uygun fiyata. Bir lambaya o kadar para verilmez kanımca.

UVB lambalar gümlemez. Bunu ancak sıcakken söküp soğuk suya sokarsanız çatlatırsınız. Isıtma lambasından bahsediliyorsa oda güneşlenme ve devit 3 ile bağlantılı değil.
Lamba hayvan için devit 3 ten daha etkili ve uygun olan. İmkanı olan onu kullanmalı.
UVA içerikli spot ısıtma lambasıda gene bu hayvanlar için daha uygun. Gene imkanı olanlar onu kullanmalı. UVA ışınları biz insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da olumlu etkili ve faydalıdır.

sulo43' Alıntı:
tamamdır tesekkurler. ılk once bi tane ısıtma ampulu alayım. daha sonrada kısa dogru bi uvb alırım artk. ısıtma ampulu sureklı acık kalacak galıba? yangın gibi bi sorun cıkartırmı ?

Isıtma lambası gündüz 10-12 saat sabit yanmalı. Gün döngüsü taklit edilmeli. Kendisi istediği zaman kuru alana çıkıp iner.

ıcımı rahatlattınız :) cok tsekkur ederım 2 gundur basınızı cok sısırdım

Bizdeki elektrik akımıyla bozulmayacak lamba yok. Paran çoksa al tabi:)

Benim 6 ile 12 ay giden jbl lambalarım oldu. 13 tl olan lamba için çokta masraf denemez gibi. Yani biraz şans işi.

Geri