Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcı önerisi

Sobo Akvaryum Isıtıcı 100W. HS-100 - mixpet.com.tr https://share.google/26cLlUlP2frb3YETk
bu ısıtıcı kaplumbağam için uygun olur mu? ya da çok pahalı olmayan ısıtıcı önerir misiniz.
50L gıda kabına geçireceğim kaplumbağamı
Hala geçirmediniz mi garibim ölecek bu gidişle.

Bu ısıtıcıyı kullanmadım ama benzerini kullandım çalışıyordu.

Bu sobonun hepsiburadada bir yorumunda patladı balıklarım oldü yazmışlardı.

Hala geçirmediniz mi garibim ölecek bu gidişle.

Bu ısıtıcıyı kullanmadım ama benzerini kullandım çalışıyordu.

Bu sobonun hepsiburadada bir yorumunda patladı balıklarım oldü yazmışlardı.
merak etmeyin gayet iyi yaşıyor.
kargo gelince geçireceğim
ısıtıcısı eksik max 700 800 tl ödeyebilirim gibi

memnun kaldınız mı

Smart olan 25W
Rs Electric 100W
Aqua ht 25W

Smart olanı 3 senedir kullanıyorum.

Rs Electric olanı arkadaşıma almıştım o da kullanıyor

Aqua ht olanı 3 ay kadar kullandım.

Benim kullandiklarimin boyu kısaydı o sebeple daha dayanıklı oluyor uzun oldukça daha hassas olur.

Eheimin 100Watt olan modelini kullanıyorum 5 6 aydır kalibrasyon işi biraz zahmetli ama camı dayanıklı su sızmadı.

Yatay ve tamamı su içinde de konumlandırılıyor.

Birde Aquael diye bir marka çıkmış uygun fiyatlı diye oneriyorlar ama hiç denemedim nasıl birşey bilmiyorum.

Hatta o aquael aklima yatti polonya merkezli firmaymış uretim polonyada herhalde bende alayım ondan.

bir şey daha soracağım ışık ne için kullanılıyor akvaryumda göre ışık da alayım
O da mı yok yok artık.

Hayvan sudan kuru alana çıkınca üşüteceği için ısıtma lambası kullanıyoruz. Doğada güneş aldıkları için gerek yok ama evde şart. Lamba sadece bunu kullanıyoruz. Elektrikçide daha ucuza bulursunuz normal veya halojen ampul diyin 40 veya 42Watt.

Metal çanaklı mandallı masa lambası ile konumlandırın.

Uvb de olsa iyi olur ama onların çoğu zararlı. Öncelikli olan ısıtma lambası linkini bıraktım.

merhaba tekrardan rahatsız ediyorum
filtre olarak ne almalıyım? iç dış filtre vs ne oluyor hiçbir fikrim yok
700 800 tl ödeyebilirim max.

Sobo dikey konumlandırmalı gözüküyor. Bunlarda basit düzen cam kullanıyorlar. Sıcakken hava ile teması olduğunda cam patlar.

Tetra ht'yi de uçurmuşlar tam batan model ısıtıcı bakın. Smart ve atlantik en kalitesiz ısıtıcılar onları almayın. Rs electrical fena değildir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-09-21-18-55-39.jpg
    Screenshot_2025-09-21-18-55-39.jpg
    213.4 KB · Görüntüleme: 18
Geri