Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı ve yem almak istiyorum

noname

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar.
Benim ısıtıcım bozuldu.Acilen yenisini almak durumundayım mecburen.Sizin tavsiye ettiğiniz ısıtıcı linklerini paylaşır mısınız?
Diğer sorum yemleri de bitmek üzere , Bu güne kadar Tropical Meal Worms kurutulmuş un kurdu ile besledim hiçbir sorun çıkmadı.Fakat yeni kaliteli ve besin değerleri iyi olan yeni yemler almak istiyorum.Yardımcı olursanız çok teşekkürler şimdiden. :))

Cvp: Birkaç Sorum Var :)

yem olarak sera raffy p (ana yem olarak) sera raffy I (ek yem olarak) ve sera mineral (mineralli yem olarak) verilebilir. tabi jbl'nin yemleri calcil, agil, rugil, tortil ile de zenginleştirilebilir menü.

Isıtıcı olarak JBL ProTemp 100W kullanıyorum. Oldukça memnunum.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11898

Bir de şunu soracağım lambam da yok. Su hep sıcak olduğu için hiç düşünmedim.Biraz da maliyetli olduğu için.Ama kaplumbağalarım için alacam.artık.Benim okuduklarım kadarı ile ısıtan veya kabukları için uv-a lambalar var yanlış bilmiyorsam.ben hem ısıtan hem d vitamini üreten hem uv-a yani anlayacağınız hepsini birden muhafaza eden bir lamba arıyorum.

RE: Birkaç Sorum Var :)

mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=243&page=3

Eheim ve tetra markalarını kullanıyorum, gayet memnunum. Cem jbl aldı ve oda memnun. Bunlardan birinden akvaryum hacmine göre uygun güçteki seçilebilir.

Beslenme hatalı olmuş. İleride sorunlar yaşamadan daha uygun bir beslenme seçilmeli. Bunun için ana yem ve ek yemler kullanıyoruz. Ana yem olarak tetra reptomin yada sera raffy P almalısınız. Ek yemde kurutulmuş gammarus, karides ve balık gibi besinler seçilebilir. Tropical river shrimp, tropical dired fish, sera raffy royal gibi yemler kullanılabilir. Bunların yerine terra, sera yada tropical gammarus almanızda uygun olur. Hayvan başına günlük yem miktarı kafa hacmi kadar olmalı. Ana yem günlük öğünün 2/3, ek yem günlük öğünün 1/3 miktarını oluşturabilir. Bunlara ilave sera mineral, sera vital, jbl agil ve jbl calcil yemleride öneririm. Ana yem ve ek yemden bunlara yer açabilirsiniz.

Kompakt lamba olarak amazon.com'dan aşağıdaki ürünü getirtebilirsiniz. Ürün Türkiye fiyatının yarısına getirilebiliyor kargo dahil.

http://www.amazon.com/gp/product/B00101JI2Y/ref=oh_details_o00_s00_i00

Ben ışık olarak şunları öneririm.

Reptil Spot 60W lamba doğal güneş ışığını simüle ediyor ve aynı zamanda ısı veriyor. Bir miktar UV-A da yayıyor. Ortam sıcaklığını sağlayan ana lamba bu. günde 12 saat açık kalıyor.

Exo Terra Repti Glo 5.0 UV-B lamba kabuk gelişimi için gerekli olan D vitamini sentezine yardımcı oluyor. Bu lamba aynı zamanda uv-a ve spekturumun daha uzun dalgaboylarını da yayıyor o yüzden ısı da yayıyor ama 26w olduğu için daha uzağa konumlandırıyorum kuru alan ısısını çok da etkilemiyor. günde 6 saat açık kalıyor.

Exo Terra night glo 50W lambayı ise geceleri kuru alan ısısının düşmemesi için kullanıyorum. Doğal ay ışığını simüle ediyor ve ısı yaydığı için kuru alan geceleri de sıcak oluyor. Kuru alanda uyumayı seviyorlarsa (bendekilerden biri seviyor) üşütmemeleri için güzel bir lamba. Reptil spot söndükten yanana kadar bu lamba toplam 12 saat açık kalıyor.

Ortamda sıcaklık 32-34 arasında değişiyor.

LethaLImpacT' Alıntı:
Bir de şunu soracağım lambam da yok. Su hep sıcak olduğu için hiç düşünmedim.Biraz da maliyetli olduğu için.Ama kaplumbağalarım için alacam.artık.Benim okuduklarım kadarı ile ısıtan veya kabukları için uv-a lambalar var yanlış bilmiyorsam.ben hem ısıtan hem d vitamini üreten hem uv-a yani anlayacağınız hepsini birden muhafaza eden bir lamba arıyorum.

Lamba olmazsa olmazlardan. Hele uva yani ısıtma lambası hayati önem taşır. Bu karma bir lamba ama 100 w ve büyük olduğu için takılacak aparatı iyi seçmelisiniz.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=12075

Ben bu karma lamba yerine iki ayrı lamba olarak kullanıyorum. Daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

Cvp: Isıtıcı ve yem almak istiyorum

Allah razı olsun.Son bi sorum var.Ben ana ve ek yemlerin yanı sıra böyle arada atabileceğim yedikleri canlı hayvanları ile de beslenmesini istiyorum.Ben bir videoda görmüştüm canlı kurt atıyorlar.Ama kurt o kadar çok ki ben de çok kurt alıcam ve arada atıcam.Nasıl olur bir de sizin önerdiğiniz canlı yem olarak kullanabileceğim hayvanlar var mı ?

Canlı yem önermem. Konserve olanlar bile suyu berbat yapıyor. Hayvanların doğa dışında canlı yem olmasını pek iyi bulmuyoruz. Ancak un kurdunun canlısını verebilirsiniz.

ben canlı yeme gerek olduğunu düşünmüyorum ama özel olarak üretilen çekirge, cırcır böceği gibi canlılar verilebilir belki ama yine de kuruları varken yine de canlılarına gerek yok bence.. Kurtlarda parazit ihtimali biraz daha artıyor.

tamam.ben geçen gün http://antalyacekirge.net/ bir arkadaş bunu yazmıştı burada canlı kurt yok sanırım baktım ama bulamadım canlı kurt vermeyi düüşünmüştüm

canlı un kurdu var orada aslında

http://antalyacekirge.net/default.asp?mod=product&cat_id=2&product_id=28

Ben yazmıştım. Türliye' de tek yer. Kurt üretimine başlamışlar. Ama ben canlı vermeyin derim. Suya dağılacak vs.

Un kurdu yağlıdır obeziteye yol açar tavsiye etmem

affedrsinz ben onları kurutulmuş zannettim tamam saolasınız.. :)

olta balıkçılığına iyiymiş. sitedeki videoda peygamber devesi gördüm onu bile besleyen var. hamsterı severim ama çekirgeyede acıdım.

peygamber devesi mi besleyen var şaşırdım hadi ya o hayvanı beslemek de ayrı bir kabiliyet olsa gerek bildiğin yılanı bile yiyo onlar.

Jbl ıstıcı gerçekten güzel.

aldın mı mesut hadi hayırlı olsun. adamlar yapmışlar ya. akvaryum bir gelse hemen takacam. baka baka bir hal oldum. kutudan çıkar, koy derken kutuyu yırttık sonunda. :smile:

Teşekkür ederim Cem Bey. Dün geldi dediğin gibi gayet kaliteli ve güzel.Hemen taktım anında ısıttı.Senin akvaryum bayağı uzun sürdü nerden geliyor?:)

ankarada gene tay-mura yaptırıyorum. acelem yok silikonlar iyice kurusun dedim. bir de üstüne çelik saç kaplama kayıt atacaklar. zaten alt mobilya gelmedi. birkaç güne o gelecek. ben akvaryumu nasıl getiricem onu düşünüyorum bir tartayım taşıyamazsam adamlara bir benzin parası atarım getirirler. 100 kg çekiyor.

Geri