Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı ve yem almak istiyorum

Cvp: Isıtıcı ve yem almak istiyorum

Cem Bey, Emre Bey, yeni ıstıcımı 26'ya ayarladım.Cıvalı dereceyi içine koydum ancak ıstıcıdan biraz uzak noktada.Şu an 24,5 derece.Acaba ıstıcının etrafındaki su 26 uzak kesimler 24,5 mu? Şu an çalışmıyor çünkü.

hocam o ısıtıcılar kettle gibi saniyesinde ısıtamaz suyu. o soğuk olan kesimlerin sıcaklığı sıcak yerlere dağılacak ki ısıtıcı çalışsın. ben 300w lık ısıtıcıyla 200lt yi bazen 6-7 saate yakın zamanda ısıtıyorum. Sabır :)

derece ısıtıcıdan mümkün olduğunca uzakta duracak ki akvaryum genel ısısını göstersin. eğer iyi netice almak istiyorsan ısıtıcı filtrenin akvaryuma su boşaltan ağzına yakın dursun. böylece sirkülasyon yaparak sıcak suyu uçlara verip soğuk suyu kendine yaklaştırsın. biraz yükselt istersen 28 yap mesela tam ısıyı yakaladığında derece fazla gösterirse ona göre ısıtıcının ayarını indirirsin. ama dediğim gibi sirkülasyon olmalı ki ısı yayılsın.

Dalga motoru var.Bayağı dağıtıyor suyu.Ben de aynen dediğin gibi yaptım ki doğru derece çıksın diye.En iyisi biraz artırmak evet.

Hayırlı olsun. Ufak ayarlamalarla uygun değeri yakalamak mümkün oluyor. Genelde hep aşağı yukarı bir derece sapma oluyor malesef.
Cen, 100 kg akvaryumu tek getiremezsin. Önceden bunu ayarlaki sorun yaşama. Merakla bekliyorum senin yeni akvaryumu :)

Benim 120 60 50h akvaryum 10 mm camdandı. Sanırım sırf camları susuz hali 80 kg ydi. 2 kişi zor taşıdık. Bence Cem hocam en az 3 kişi git. 3 kişi çok rahat oluyor. Hele 4 kişiyle bomba taşınıyor mobilyaya bi kere oturdumu yer degıstırmek zor oluyor 4 kişi rahat oturtursunuz

Benim 150*80*70h 15 mm akvaryum kaç kg idi hatırlamıyorum ama 3 kişi taşıdık. Gerçi biz taşımak için vantuzlu kollar kullandık. Akvaryum camlarına yapıştırıp kollardan tutabiliyorsun. Akvaryum imalatçısına yaptırınca taşıma tekniğide öğreniyorsun :)

Bizimki baya amele işiydi Emre abi onu anladım şimdi hahaha :))

araba station orda yükleseler. burada büyük çekçeğim var. altına battaniye serip ona yükleyecem arkadaşla apartman girişinde rampa ve asansör var. evin içine mobilyanın önüne getirip ordan atarızda kırma endişem var. yoksa kilo sorun değil 200 kg'lik kasayı aynı yöntemle yüklenmiştik. o cam vantuzlarından iki tane elimde var ama cam ve silikon gerilme yapar mı bilmem.

Bende o kadar büyük akvaryumda yapmadı. Sendede yapmaz. Ama kaldırmadan sağlamca yapıştığından emin ol.

öyle, bir inceleyip tartayım orda gözüm yerse getiririm. olmadı adamların ikisini yanıma alır getirir götürürüm.

Geri