Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ISITICININ İÇİNE SU KAÇMIŞ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atyxah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Atyxah

Altın 5 Üye

Isıtıcı var normalde suda batmayan model ama kablodan 1 2 cm aşağıda duruyordu hep az önce farkettim hemen fişini çektim iççerisine dibine su girmiş

Suyundan arındırıp biraz yukarı kaldırsam sadece cam kısmı suya temas etse sorun olur mu bu batmayan modellerde vakum olayı yine var mı sorun çıkarır mı yeni almıştım ısıtıcıyı da :/

İçine su girdiyse hiç risk almayın. O marka pek güvenli değil zaten. Yeni alacaksanız Eheim, JBL, Tetra gibi markalara bakın.

İçine su girdiyse hiç risk almayın. O marka pek güvenli değil zaten. Yeni alacaksanız Eheim, JBL, Tetra gibi markalara bakın.
yaz geliyor ya düşük wattlısı var aynısının 25di galiba onu mu taksam hava da ısınıyor zaten çok zorlanmaz normalde yetersiz watt olarak da

Diğer ısıtıcıyı deneyin, suyu 28C de tutabilirse sorun olmaz ama 25W mevsim yaz olsa da en fazla 25-30 litre suyu ısıtabilir.

Resmini atın bakayım. Partiküller biçiminde ise gaz yoğunlaşması olabilir. Bunları toplasın diye ucuna yanmaz elyaf koyarlar. Her ısıtıcı vakumludur. Oksijen olursa teller korlaşır.

Smartı bilmiyorum en adi ısıtıcılardan birisi.

Yazın ısıtıcı devreye girmediği için çıkarıyoruz.

Bende ilk etaplarda ucuz diye bir ısıtıcı almıştım içindeki termostat bozulduğu için gece boyu 180 L suyu son ayarda ıstımaya başlmış sabaha karşı 36 derecede görmüştüm sanırım kaynatmaya kadar yolu vardı ^^ o yüzden mümkünse güvenilir bir marka önerisi olmuş yöneticilir tarafından o markaları almanı yine mümkünse bir termostat alabilirsiniz güvenlik amaçlı.

Resmini atın bakayım. Partiküller biçiminde ise gaz yoğunlaşması olabilir. Bunları toplasın diye ucuna yanmaz elyaf koyarlar. Her ısıtıcı vakumludur. Oksijen olursa teller korlaşır.

Smartı bilmiyorum en adi ısıtıcılardan birisi.

Yazın ısıtıcı devreye girmediği için çıkarıyoruz.

Ekli dosyalar

• 20260512_230034.webp
    20260512_230034.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 8
  • 20260512_230039.webp
    20260512_230039.webp
    996.2 KB · Görüntüleme: 8
  • 20260512_230047.webp
    20260512_230047.webp
    561.4 KB · Görüntüleme: 8
  • 20260512_230059.webp
    20260512_230059.webp
    682.2 KB · Görüntüleme: 7
  • 20260512_230105.webp
    20260512_230105.webp
    760.2 KB · Görüntüleme: 8
  • 20260512_230107.webp
    20260512_230107.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 8
Isıtıcınız baya baya su almış, bunu suya sokup çalıştırmayın elektirk kaçağından dolayı su kaplumbağanız ölür. Artık ürnünüz malesf çöp olmuş. İçindeki rezistans teli bir iletkendir aynı zamanda. Eheim, JBL, Tetra vb almanınız ve termostat kullanmanızı öneririm.

Isıtıcınız baya baya su almış, bunu suya sokup çalıştırmayın elektirk kaçağından dolayı su kaplumbağanız ölür. Artık ürnünüz malesf çöp olmuş. İçindeki rezistans teli bir iletkendir aynı zamanda. Eheim, JBL, Tetra vb almanınız ve termostat kullanmanızı öneririm.
Şuan yeni ısıtıcı alamam ama küçük wattlısını takabilirim

ısıtıcının içini açıp temizleyip başını silikonlayıp kapatabilirim aslında vakumu yapamam sadece onu da camı dışardan ısıtıp havasını boşaltıp kısmi vakum yapabilirim yapıp denesem ne olur yaptıktan sonra biraz işkence testine sokup sızdırmadığını patlayıp çatlamadığını garantilersek bence kullanılır gibi

Bu su bu kadar gaz yoğunlaşması olmaz. Üst kısım sürekli su dışında duruyorduysa bir yerinde çatlak vardır su oradan girmiştir.

Kullanmayın. Akım verebilir.

Dediğinizi başka bir kapta deneyebilirsiniz. Eğer korlaşma görürseniz kullanmayın.

Bu su bu kadar gaz yoğunlaşması olmaz. Üst kısım sürekli su dışında duruyorduysa bir yerinde çatlak vardır su oradan girmiştir.

Kullanmayın. Akım verebilir.
yok suyun içine sokmuştum o yüzden girmiştir o zaman biraz kurcalayayım sorun çıkarmazsa kontrollü şekilde denerim tekrardan

Geri