Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtma lambası

Kapluştron

SKF Delisi
ben bugün lamba almaya eminönü ne gittim o kadar aradım ama jbl neodym bulamadm onun yerine bana bu lambayı verdiler inşallah bu da işe yarar da tekrar uğraşmak zorunda kalmam.

mailto:/img809/2488/4ofg.jpg

mailto:/img534/7865/94u2.jpg

Cvp: Isıtma lambası

Bu lambalara infrarded yani kızılötesi deniyor. Forumda daha önce bununla ilgili bir konu açılmışdı.
Kızıl ötesi lambalar çok aşırı derecede ısı veriyor. Yani çöl iklimi hayvanları için uygun, bizim reslerde kullanmak için mesafeyi baya arttırmak gerekiyor. Ben ancak bukadarını biliyorum.
Tecrübeli abilerimizin yorumlarını beklesen daha iyi olur.

Bu infrared değil. O gene kırmızı renkte başka ampul Alican.

Bu lambada uva yok. Yüksek güçte olduğu için daha uzağa konumlandırılmalı. Buna uygun mandallı lambada piyasada yok. Bildiğin soft ampulün renkli olanı.

Eğer uvb ve uva içeren ampulün varsa ve bunu takabileceğin deve boynu lamban varsa mesafeyi ayarlayarak kullanabilirsin. Onun dışunda sadece bu ampul varsa uva sızda kalmasın. Mandallı lamba konusu zaten sıkıntılı.

Mandallı lamba aldım küçüğünden yani mesafeyi uzak tutamicam başka lambamda yok o zaman gidip geri vereceğim ne diyerek vermem lazım çünkü aldığım adam bana jbl spot neodym için bu sadece gün ışığı veriyo ısıtmaz ısı için alman gereken bu dedi bana onun anlayacağı dilden nasıl söylemeliyim.

Mandallı lambama uymuyor diyebilirsin. Seninki 40 yada 60 w kaldıran model. Bu 100 w uygun değilmiş dersin.

Bu solarların 60 lıkları yok mu sonra bana çıkarıp vermesin ya da spot olması gerekiyormuş desem olur mu. : )

Önce senin mandallı kaç w kaldırıyor onu bilmek gerekir. Eğer maksimum 40 w olanlardansa 40 w üzerinde güç olmaz. Adama bunu belirt. Spotta vardır onda. Bana uva içerikli 40 w soft ampul gerekliymiş dersin. Varsa versin.

Ben max 60 w bu lambaya 30 lira verdim başkada param kalmadı varsa versin dediğini ampülün 60 ve 40 w ne kadardır olmadı anadolu yakasında arkadaş pet diye bir yer buldum sitede stokları olduğunu söylüyordu 20 lira spot neodym için ne yapmamı tercih edersin emre abi kafam çok karışık sizi de yoruyorum sürekli ama

Birde kuru alan ısısını ayarlamak için ne almalıyım

Birde suyun ısısını kontrol etmek için kuru alan için olanı kullanabilirmiyim ayrı mı almam gerek ve ne almalıyım

Adama da ben sormuştum 100 w ı görünce masa lambaları max 60 w kaldırıyormuş sorun olmazmı die o lambalar 150 w bile kaldırıyo dedi bana

Adama babam bunu taktırmadı, yangın çıkar dedi dersin. Lambayı satmak için dediğine bak. Fiş ile gidip iade edersin. 20 tl olandan alabilirsin. Orada birde akvaryum için olan cam dereceden al. Mümkünse sera marka al. Bunu kuru alanda lambayı takınca ışığın vurduğu yere koyup bir süre sonra bak. Uygun ısıya göre uzaklığı ayarlarsın. Sonra dereceyi vantuzundan akvaryum içine ısıtıcının uzağına yapıştır. Orada dursun.

İstediğin kadar sor. Önemli olan hayvanların kaliteli yaşam ortamı.

üzerinde teraryum için demiş zaten, yani kuru alan sürüngenleri için. bu bizimkilere yaramayacağı gibi özel yapımlar hariç hiç bir kıskaçlıya olmaz. yani o wattı kaldırmaz. kabloları eritir. o kadar para verdikten sonra uva almalısın. adama da bu şekilde diyeceksin. bu hayvanlar için uva lazımmış bu olmaz diyeceksin. bunun için yeterli mesafem yok. bu kaplumbağaları kızartır dedi bilir kişiler. ki işin esasıda bu. bunu alana kadar düz 60 w ampul tak daha iyi.

Bunu söyleyen kişi ampulu satan kişiydi bana lambayı değil. : ) tamam öyle yapim çok sağolun yardımlarınız için inşallah para iadesi yaparlar

yapması gerek. ya da uva bir ampul tedarik etsin. problem çıkarırsa tüketici haklarına şikayet edersin. yeterli paran olsa bununla ihtiyacın olanları alabilirsin ama param yok dediğin için bunu verip başka bir pete bakacaksın mecburen.

Zaten ordan kadıköye geçeceğim diğer petshopa gideceğim. kapluşlar için 100 km yol yürüsemde bna dokunmuyor onlar için bişeyler yapmak beni mutlu ediyor ama parasızlığın gözü kör olsun öğrencinin kaderi. : ) çok sağolun gerçekten sayenizde birçok şey öğreniyorum kapluşlarımın mutlu olmasını sağlayabiliyorum.

Ben akvaryumdaki, rampa ve kuru alandaki taşları almak için kaç defa kilometrelerce yol gittim, seninki gene lamba için Duygu :) Tebrik ediyorum seni, onlar için imkansızlıklarınla bunca zahmet ve çaba tamamen bir örnek.

Eğer uva lamba bulamazsan bauhausta ecolite marka 52 w soft ampul var. En azından ısınma sağlamak için ondan alabilirsin. Bu sıralar ne uva nede uvb ampul bulmak eski kadar kolay.

Teşekkür ederim emre abi. : ) evet gerçekten çok zor mandallı lamba bulmakta öyle dün iki kere galata köprüsünü geçtim eminönü karaköy en sonunda eminönünde buldum. Lamba içinde bi bakayımda bauhause son çare. : )

Hadi bakalım kolay gelsin. Bir an önce sıcak kuru alana sahip ol, az kaldı :)

Evet uğraşmama değecek inşallah balerin duruşunu görmek için sabırsızlanıyorum onun için herşeye değer bence. Sizede çok teşekkür ederim : )

Geri