Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtma lambası

Cvp: Isıtma lambası

Önemli değil Duygu. Yakında bu duruşu ile resimlerini görürüz artık, tabi yakalayabilirsen :)

Neodym 60 w yok 100 w ı bulabildim nolur olur diyin.: ) şimdide lmba sorunu var bu lambanın içini değiştremezmiyiz duyunu yani

Termometrede bu

mailto:/img593/825/w758.jpg

Duygu termometre sadece kuru alanı ölçüyor. Su ısısını ölçtüğün derecen var değil mi?

Mandallı lamban 60 w güce göre demiştik. Hiç almasaydınya. Önce aldığın ampulle aynı güçte. Elektrikçiye gidip duy ve kablolar için bir konuş diyeceğim ama senin lambanın çanak kısmı plastikti değilmi yani metal değil. Eğer metal değil ise bu seferde çanak erir. Çünkü bu ampulün kafası büyüktür. Keşke bulamayınca şu bauhaustakini alma yoluna gitseydin.

Yani olmaz hiçbir şekilde o zaman geri götürim sorun değil geri verebilirm en iyisi ben uva alim direk. Birde uva konusu var onunda biyeri lambaya uymaz falan gibi birşey okuduğumu hatırlıyorum ama

Uvb olandan bahsediyorsun değil mi. Evet bu namiba ve jbl olanlar ile exo terranın 26 w olanı bendekilere uymuyor. Ama sendeki mandallı lambaya namiba alan biri taktı. Yani ona uyuyor. Bunlarda hem uvb hem uva var. Bu sebeple ısıtma lambası olarak bauhaustan ecolite alabilirsin. Sadece ısıtma yapar ama sende uvb ve uva yı diğer lambadan sağlarsın. Zaten uvb kullanman gerekeceği için diğer ısıtma lamban uygun diyatlı olur.

Evet Duygu uvb lerin hemen hemen hepsinde uva ışınıda mevcut. Isı vermeyeceği için bununla beraber hiç bir ışın içermeyen bauhausta satılan ucuz ecolite 52 w soft ampulü alabilirsin.
uva ve uvb içeren bulabileceğin iki ampul:
mailto:/evcil-hayvan-petshop/namiba-terra-uv-plus-d3-kompakt-lamba-23w-82278251
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212
Namiba daha uygun fiyatlı ve uzun ömürlü. Bunlardan namiba olan elindeki mandallı lambaya uyuyor. Bu konuda bahsedildi.
mailto:/forum/Konu-uva-uvb-lamba.html

mailto:/en/products/compact_fluorescent_bulbs.php
Bana bunun 2.0 olanını vercekti dün adam bn uvb yazıyo diye almadım ben ayrı uva yazan var sanıyordum. Mcköyde bir yerde bana bunun 5.0 olanını vercekti jbl nin yok dedi

İyiki almamışsın. Bu 2.0 olanlar sık yapmur ormanlarında yaşayan daha az güneş ihtiyacı olan hayvanlar için. Yani bizimkilerde yetersiz. Bunun 5.0 olanı bizdeki kaplumbağalara uygun. Bu 2.0 olanlardan hep ellerinde kaldı ve satmaya çalışıyorlar.

Anladım zaten çoğunun lambalar hakkında bilgisi yok ben nasılsam onlarda öyle lamba konusunda ben bunların 5 ini alayım o zaman adam 45 tl gibi bişey demişti diğeri içinde bauhause a gideceğim bunların ikisinin aynı anda mı yanması lazım bitane masa lambam var çünkü 5 i aldıktan sonra tekrardan uva içerikli bişey almam gerekecekmi

Bu da lambam

mailto:/img191/3958/xizv.jpg

mailto:/img713/5019/87oq.jpg

@Kapluştron,
Mandallı armatürü nereden edindiniz ?

Uvb buna oturmayabilir Duygu. Bence ampulü almaya gidince bunu yanına al. Isıtma lambası gündüz 10-12 saat sabit yanar. Uvb lamba gündüz aynı anda ama 4-6 saat yanar. Yani hayvan kuru alana her çıktığında uygun ısıya maruz kalmalı ve bundan daha kısa sürede gerekli ışınlara maruz kalmalı. Exo terra 5.0 alırsan uva ya gerek yok. O ampul uva da içeriyor. Eğer o ampulün 13 w olanını bulursan bu mandallı lambaya oturur.

hayır o düz ampul şeklinde buzlu camı var ama içi halojen lamba ampulü gibi. ecolite 52 w

Geri