Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iştahsız ve kabuk rengi bir tuhaf :S+

sulo43

Altın 1 Üye
bu bana göre hasta olanın kabuk fotoğrafları sabah sınırlendırıp agzını zorla actırıp biraz yem yedrmıstım az once yıne denedım suya sokunca dısarı cıkardı yemi. 2 gundur cok sarsıldılar akvaryumlarına biraz modıfıye yapdım belkı stresdedır dııye cok yuklenmıyorum ama endıselenıyorum :S oburkunde sorun yok sadece bu iştahsız. baya yüzüyo falan ama ıstahsız
mailto:/1jaxoo.jpg

mailto:/1jaxoo.jpg

mailto:/ztjkmg.jpg

buda diğeri. maşallah iştahı falan baya iyi ama yinede bir bakın :)

mailto:/9q8cp2.jpg

mailto:/2gvqw6h.jpg

İlk hayvanın kabuğunda sorun göremedim. Yumuşama yoksa iyi görünüyor. Üst kabuk plakaları doğuştan genetik hatalı. Sorun olmaz. Alt kabuktada pek bir sorun gözükmüyor. Daha erken ama dişi olabilir. Tabi kesin bir şey söylenmez şu aşamada. İştah için zorlamamalı. Hayvan strese girmeyip kendisi yemeli. Aksi halde daha fazla stres olaak. Belkide diğer hayvan onu huzursuz ediyordur.

İkinci hayvanında üst kabuk gayet sağlıklı görünüyor. Yumuşama yoksa sorun yok. Ancak bu hayvanın alt kabuğunda resme göre sağdaki sondan bir üstteki plakada sanki yuvarlak oyulma olmuş. Bunu kontrol etmeli. Telefondan girince yakından bakamıyorum. Bu hayvanda büyük olasılıkla erkek olacak.

Her iki cinsiyet tahminini anüs uzaklığına göre yaptım. Henüz erken tabiki.

Cvp: iştahsız ve kabuk rengi bir tuhaf :S+

vitamin ve devit kullanıyor musun ? ikincisi akvaryum tabanında ne var ? taş, çakıl vb. her ikisininde alt bağasında tahribat var.

Her ikisininde kabuk rengi normal. Üsttekinin üst kabuk siyah lekelerini soruyorsan normal. Farklı renklere ve desenlere sahip oluyorlar.

Bence cinsiyet tahminini cok dogru yapmissin abi sasirtmazlarsa dedigin gibi
2. de tahribat var ozellikle

cem' Alıntı:
vitamin ve devit kullanıyor musun ? ikincisi akvaryum tabanında ne var ? taş, çakıl vb. her ikisininde alt bağasında tahribat var.

kullanıyorum onceden turunu bılmedıgım bir kum kullanıyordum minik mnik taslar varı su anda sıyak kuvars kumu var. boyasız orjınal olanı kuvarsmıs.

AEK' Alıntı:
Her ikisininde kabuk rengi normal. Üsttekinin üst kabuk siyah lekelerini soruyorsan normal. Farklı renklere ve desenlere sahip oluyorlar.

sıyahlıkların normal oldugunu bılıyorumda makına ıla cekmeme rahmen bellı olmamıs beyazlıklar var kabukda. kurudugunda daha çok belli oluyor bu beyazlıklar. biraz fırcalamayı denedım suyun altında cıkar gbi oldu ama ıslandıgından dolayıymıs. geçmedi yani

O kum uygun değil. Slider türleri kum yer. O kumdan yerse keskin köşeleri ile boğaz ve sindirim sistemini tahriş edebilir.

Silik şekilde yayılmış o zaman, muhtemelen kireçtir.
Kabuk değişimine bağlı bir beyazlama yok. Mantar oluşumuna üst kabukta işarette yok. Bence kireçtir.

hadi ya :S ne tür kum alalım silis kumu aldım onu kuru alana doktum petshopdakı kadın temizlemesi zor olur demişdi o yuzden

Hepimiz sislis kum kullanıyoruz. Vitasand alırsan yıkanmış ve steril edilmiş almış olursun. Tabi genede yıkamak gerekir. Sonra hiçzorluk olmuyor ki eldeki siyahgan daha uygun. Arasında artık barındırmaz.

tamam lambayyı daha almadım zaten internetten hepsini alırım topdan

Lamba çok önemli. Hem hasta olmasınlar. Hemde kabuk kurusunki eski plaka atımı rahatlasın ve mantar olmasın.
İştahsızlık sebebi lamba olmamasındandır. Sebebi bulmuş olduk.

var tabi lambada 1,5 tl ye standart ampul var :D uva fln yok

O iyi. Uvb yi yakında planla. Oda ihtiyaç.

yazın almıycam uvb sadeve uva alıcam. bıtane kucuk akvaryum buldum teras guneslendırmek ıcın cok uygun haftada bırkac gun bırkac saatlıgıne oraya cıkartıcam golgelık bıryer falan yapıcam yazın o sekılde ayarlamayı planlıyorum memlekete gıderım yaz sonunda o zaman param olur dondugum zaman nıght lamp ve uvb alıcam

night glo almana gerek yok. renkli 40 W armut ampul al. mavi veya yeşil renk. elektrikçilerde illa ki vardır biraz dolaşacaksın. 3 tl'ye satıyorlar. boş yere 25 tl verme o ampule. hayvanlar gece kuru alana çıkmıyorsa almana da gerek yok.

kabuktakiler kireç. süleyman hayvanların alt bağalarında delik var mı tam seçemiyorum. silis kumu al bir an önce tahrişi o kum yapmış olabilir. iç filtre kullanıyorsan iki damla da metilen mavisi damlat.

petshoplarda satılan silis kumundan alayımmı yoksa internettenmı alaym .* yakında bıyerde satıyorlar ben begendm baya kuru alanda kullandm o kumu

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm

Biz bu markanın bu kumunu kullanıyoruz ve öneriyoruz. hem boyutu iyi hemde suyu bulandırmıyor.

şimdi sipariş versem cuma anca gelecek hiç gerek yok beklemeye petshopdan alayım ben =) ampul sıparısınıde verdım az önce

boyu 1 mm veya 0.5 mm arası ise al. ama iyi steril et. piyasadakilerde siyah toz çok çıkıyor. leğene 4 kg halinde parça parça koyup yıka az olunca daha kolay yıkanıyor. el yakmayan sıcak su ile karıştırıp durula pislik ve bulanıklık gittiği zaman bir kovaya alıp içine metilen mavisi döküp en az bir gün beklet içinde. sonra durulayıp yavaşça akvaryuma dök.

tmm ayrıca metilen mavisi iç filtredekı sungerın ıcıne damlatıcam dım ı

Geri