Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iştahsız ve kabuk rengi bir tuhaf :S+

Cvp: iştahsız ve kabuk rengi bir tuhaf :S+

tmm abi çok sagol yemde yedırdım az önce :)

Yemden sonra damlat. Filtreye gerek yok su geçerken içindeki bakterileri halleder. 10 lt'ye kadar bir damla. 40 lt'ye kadar iki damla, 100 lt'ye kadar 3 damla.

Bunu su değişimleri sonrası yaparsan daha iyi olur.

su zaten yeni akşam üstü çarsıya cıkıcak kum ve metilen mavisi alıcam. juendeki siparişimde suan paketleme asamasındaymıs istanbul pendıkde otruyrum bugun gelir mi acaba yoksa yarına mı kalır

ankaraya ertesi gün geliyor yapılan alışverişler saat 16:00'a kadar. sonrasında paketleme yapılıyor akşam 19:00'da kargo şirketine teslim ediliyor. muhtemelen yarın öğleye doğru eline ulaşır.

istanbul demısdım ama neyse sagolun :)

yok bende istanbul için yazdım. saat 19:00 'da kargoya veriş; kargo şirketinde ayırma derken gece gelmeyeceğine göre ertesi gün gelecektir.

mailto:/2060d4j.jpg

sizce neden boyle olmustur :s

mailto:/2060d4j.jpg

sizce neden boyle olmustur :s

erhan o kireç şebeke suyu kullanıyorsan o yüzden olmuştur. su, kuru alan arasında in çık kabuk kurudukça kireç katmanlaşmış. bir süre akvaryuma içme suyu takviyesi yap. kabuğunu da ıslak diş fırçasına karbonat döküp yavaşça oyala. derisine değmesin akvaryum suyu ile duruladıktan sonra devitten sürüp biraz bekle onu da peçete ile silip akvaryuma al.

hım anladım o zamam duzelene kadar sırma ıcme suyu kulancam ozamam :) ve nasıl yanı karbontalı bır sekılde kendı suyuda mı temızlıyım yanı ? bırde bunu kac sefer boyle yapcam ?

diş fırçasını ıslatıp toz karbonatı fırçanın üstüne dök. sonra hayvanı alıp lavabo önünde fırçala arkasından akvaryumdan su alıp onunla durula. bunu dememin sebebi suyun ısısı. musluk altında akvaryumdaki su ısısını bulamazsın ya soğuk olur hayvan üşür ya sıcak olur hayvan yanar. ekleyeceğin içme suyuda bulunduğu odada dursun oda sıcaklığında ısınsın. birgün beklesen yeter. sonra yavaşça ilave edersin. oda sıcaklığında da dursa akvaryumdaki suya göre biraz soğuk olacaktır. azar azar dökülünce akvaryumdaki su ile çabuk kaynaşıp minimumda olsa ısı farkından dolayı hayvan adaptasyon güçlüğü çekmez.

Geri