Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İstanbul Maltepe Su kaplumbağamızı sahiplendirmek istiyoruz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gurolcay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gurolcay

Bronz 5 Üye
Merhabalar,

8 yıldır bizimle olan su kaplumbağamızı artık bakamıyor olmamızdan kaynaklı sahiplendirmek istiyoruz. Filtreleri ile birlikte vermeyi düşünüyorum. Alabilirseniz akvaryumu bile olabilir ama artik bir tık küçük geliyor. Dış filtre fluval 207. İç filtre markasını hatırlamıyorum. Ama o da iyi bir şeydi. Fotoğrafta görünmüyor. Çünkü temizlik için çıkardım.
photo_2026-05-17 09.56.09.webp
photo_2026-05-17 09.56.07.webp
photo_2026-05-17 09.56.03.webp
photo_2026-05-17 09.56.10.webp

Resimdeki UVB ampul ne marka ve özellikleri nedir, günde kaç saat yakıyorsunuz? Arkada görülen sarı ışık ısıtma lambası mı? O ne tür bir ampul? Bu hayvancağızın kabuğu pek iyi görünmüyor.

Sahiplendirme yapana kadar eczaneden devit marka şişe damla alın bunu haftada iki defa kabuğu kurutup sürün 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı peçete ile silip akvaryuma alın.

Resimdeki UVB ampul ne marka ve özellikleri nedir, günde kaç saat yakıyorsunuz? Arkada görülen sarı ışık ısıtma lambası mı? O ne tür bir ampul? Bu hayvancağızın kabuğu pek iyi görünmüyor.
"LUCKY HERP ŞANSLI UVB 5.0 23W, Sürüngen UVB 100, Kompakt UVA UVB Teraryum Lambası". Sarı olan da ısıtma için. 7-8 saat yakiyorum lambayı ama bu aralar asiri hareketli.

Gecen gunlerde kendisi akvaryumdan atladi. Artik boyu cikmaya yetiyor. Dustugu yerden kabugunu catlatti. Veteriner batikon ve silverdin vermisti. Tekrar atma ihtimaline karsin kendisini biraz uzun sure kuru alanda tutuyorum. Belki ondandir. D vitamini veteriner de önerdi ama Devit degil de internetten kalsiyum alin demisti.

Akvaryumun kenarlarını yükseltmeniz gerek. UVB`ye fazla maruz kalmış olabilir. Normalde günde 1-2 saat UVB lambası, 12 saat ise ısıtma lambası yakılıyor. Bir de UVB lambası fazla alçak gibi, ampulün alt ucu ile kuru alan arasında 30-35cm mesafe olsa daha iyi olur.

Size önerilen devit D vitamini damlası olsa da kabuğa sürülmesinin amacı biriken eski plakaların atılmasını kolaylaştırmak. Kabuğun çatlak olması durumunda nasıl kullanılır, o konuda bilgim yok maalesef.

Deviti sadece kabuğuna sürün ağız yollu vermeyin. Kabuktan bir miktar emilim yapar.

camları yükselteceğim ama kendisi bir şekilde eğdirdiği için aşağıda çıkmış olabilir. Temel motivasyonum sahiplendirmek. Bakımı benim için şuan ne yazık ki eziyete dönüşüyor. Eşim istediği için sevgili iken almıştık. Yıllardır bizimle ama eşim hiç ilgilenmiyor. Benim de hiç ilgimi çeken bir hobi değil açıkçası. Ama bizde olduğu sürece iyi bakımı hak ediyor. tek sorun ek camları nasıl sabitleyeceğim?? Mengene gibi bir şeye ihtiyacım var. Bakalım... Rampayı da genişletmem lazım.

UVB altına ne zaman geçeceğini kestiremediğim için sabah açıyorum. 1-2 saat takibini yapamam. Dikkat etmeye çalışırım.

İnşallah iyi bakacak birini bulursunuz. O güne kadar tekrar düşmesini engellemek için akvaryumun alçak olan tarafına bulabilirseniz plastik levha, mukavva gibi bir şeyi bantlayın, o da iş görür.

İnşallah iyi bakacak birini bulursunuz. O güne kadar tekrar düşmesini engellemek için akvaryumun alçak olan tarafına bulabilirseniz plastik levha, mukavva gibi bir şeyi bantlayın, o da iş görür.
Cam kestirdim o tarafa. ama kuru alanindan da cikabiliyor oldugunu farkettim orada da kestirmem gerekli. Simdilik guvenligini sagladim yavrucagin. Bulamazsam da artik bakacagiz yasadigi sure boyunca. zaten 1-2 hafta icinde bulamazsam dis filtresinin tüm icerigini degistirecegim. Aldigimdan beri ic ekipmaninda degisiklige gitmedim. Dedigim gibi hobi gozuyle bakmayinca bu islere biraz yük gibi hissettiriyor insana...

Aslında hayvan bakmak bir hobi değil. Örneğin gemi modeli yapmak bir hobidir. Canınız istemediğinde ara verirsiniz ya da tamamen bir kenara bırakabilirsiniz. Mesele bir canlı olduğu zaman sürekli emek ve para harcamak gerekiyor. Çoğu insan bu açıdan bakmadığı için de çok sayıda hayvan ziyan oluyor.

Siz bugüne kadar belli bir çaba harcamışsınız, bundan sonrası için de kısa sürede uygun birini bulup sahiplendirirsiniz İnşallah.

Evet haklısınız. Başta ben isteyerek başlasaydık böyle olmazdi zaten. :)

Cam kestirdim o tarafa. ama kuru alanindan da cikabiliyor oldugunu farkettim orada da kestirmem gerekli. Simdilik guvenligini sagladim yavrucagin. Bulamazsam da artik bakacagiz yasadigi sure boyunca. zaten 1-2 hafta icinde bulamazsam dis filtresinin tüm icerigini degistirecegim. Aldigimdan beri ic ekipmaninda degisiklige gitmedim. Dedigim gibi hobi gozuyle bakmayinca bu islere biraz yük gibi hissettiriyor insana...
ben de sahiplendirmeye calısıyorum ancak evde baska hayvanlar oldugu ve kaplumbagaları koruyabilmek için. bir canlının hayatından hobi diye bahsetmeniz.... çok şaşırdım... takı toka , maket yapmak hobidir de bir canlının yaşamı bir baska canlının hobisi olamaz... umarım kendilerini can olarak gorecek ve sevecek bir aileye giderler... neyse ki en azından vicdanlısınız ve en iyi şekilde bakıyorsunuz sizinle oldukları sürece...valla çok üzüldüm:(

ben de sahiplendirmeye calısıyorum ancak evde baska hayvanlar oldugu ve kaplumbagaları koruyabilmek için. bir canlının hayatından hobi diye bahsetmeniz.... çok şaşırdım... takı toka , maket yapmak hobidir de bir canlının yaşamı bir baska canlının hobisi olamaz... umarım kendilerini can olarak gorecek ve sevecek bir aileye giderler... neyse ki en azından vicdanlısınız ve en iyi şekilde bakıyorsunuz sizinle oldukları sürece...valla çok üzüldüm:(
Yasemin Hanım merhabalar,

Beni tanımadan etmeden büyük ithamlarda bulunmanız beni üzdü. Hobi kelimesini kullandığım için kusura bakmayın. Bir canlının bakımını üstlendiğimin farkındayım ve onu can olarak gördüğüm için hiç birşeyini eksit etmemeye çalıştığımında farkındasınız. Ancak bir yanlış kelime kullandım diye de... Pes doğrusu...

Geri