Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İstemiyor mu Acaba? (RESİMLİ)

aysimacik

Bronz 5 Üye
arkadaşlar ben kaplumbağamı alalı 4 gün oldu herkesin söylediği gibi ölüm fanusunda besliyorum ancak aldığım yerdede orada besliyorlardı ama durmadan dışarı çıkmaya çalışıyor yaz tatiline girsin akvaryum alacağım ama şimdilik ne yapmalıyım daha doğrusu yerini beğenmeyip başka akvaryum falan mı istiyor yardım edin eğer öyleyse akvaryum hazırlıklarına hemen başlıyacağım

Cvp: İstemiyor mu Acaba?

En kısa zamanda akvaryum alın ölüm fanusu kaplumbağanızı hasta eder kapluşun kaçmaya çalışması normal çünkü alan dar su derinliği az suyu soğuktur heralde an yakın zamanda akvaryum ısıtıcı filtre ve kuru alanı ısıtmak için filtre alın.

Şimdi senin durumun yoksa şu an alabilecek yapabileceklerin şunlar;
5 tl ye satılan saklama kapları var mailto:/_-I8cIg3SCo0/SytivUJ-McI/AAAAAAAAAYM/udmvZK4Re0c/S220/saklama+(2).jpg
resimdeki gibi bunlardan ama şeffaf olmalı almalısın
Sonra en ucuzu 10 tl'den başlayan bir ısıtıcı almalısın
akvaryum-isiticisi-2.jpg

Kuru alan için de cd kabını vantuzla ya da akvaryum (!) silikonuyla kaba sabitleyebilirsin yaza kadar rahat rahat yaşar.Evde an az 7 watt 1/2 saat sonra ısı da verebilen lamban vardır normal lambada kullandığımız ampüllerden onu suya girmeyecek şekilde cd kabının oraya tutmalısın günde 5/6 saat açık kalmalıdır en az.

Yani toplamda 15 tl ye küçük ve rahat bir yuva yapmış olursun kapluşların için.

çok teşekkür ederim hemen hazırlıkları yapıp yapmaya başlamalıyım akvaryumumu

Plastik kaptan kurtarın kapluşları akvaryumlarm fazla pahalı deyil daha ucuz istiyosan camcıdan yaptır akvaryum.

ama çok küçükler şu anlık alamıyorsa bence saklama kabıyla biraz da olsa idare edebilirler.

Evet büyük bir saklama kabı 50 tl akvaryuma bedel ola bilir.

antifbyigit' Alıntı:
Evet büyük bir saklama kabı 50 tl akvaryuma bedel ola bilir.
20 tl civarıdır 50tllik bir bir plastik kap 50tllik bir akvaryumdan çok çok daha büyüktür :)

Ben 5/10 tl ye de çok büyüklerini gördüm ama cam ı tercih etmemizin sebebi daha sağlıklı olması 1/2 sene de bir saklama kabını değiştirmeniz lazım plastiğin boyası çözünmeye başlıyor bir süre sonra zehirleyebilir kapluşları benim kuzenimin öyle bir saklama kabı var beraber aldık 10 tl ye 1/2 sene sonra şeffaf olmasına rağmen boyası çözünmeye başladı.Ben de anlayamadım.Ama idare eder kapluşunuzu diye düşünüyorum.

RE: İstemiyor mu Acaba?

Birde plastik suyu zehirler içindeki kimyasallar çözünürse.

Cvp: RE: İstemiyor mu Acaba?

antifbyigit' Alıntı:
Birde plastik suyu zehirler içindeki kimyasallar çözünürse.
Ama o kadar kısa süre sürmez plastiğin suya salınım yapması :)

Aslında yazlıklara akvaryum taşımak yerine plasrik kap kulana biliriz ben akvaryum yerine plastik kabı düşüne bilirim.

Evet daha mantıklı olur yolculuklarda camın kırılma ihtimali çok yüksek.

Anneminde işine yarar arbada içine erzak koyar orda ben temuzler kullanırım :D

Kaplumbağalar için kullanıldıktan sonra başka bir şey için kullanılması pek sağlıklı olmaz bence :D

plastik kabımı aldım içine kuru alanımı da hazırlıyorum şimdi mümkünse akşama kapluşumu yeni yuvasına taşıyacağım

fotoğrafları da görmek isteriz ısıtıcı şart! Onu aldınız mı bir de saklama kabının fiyatı ve ölçüleri nedir yaz için alabilirim de kullanışlı görünüyor.

Geri