Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İstemiyor mu Acaba? (RESİMLİ)

Cvp: İstemiyor mu Acaba?

ısıtıcısını daha alamadım internetten sipariş verdim ama gelmedi size sormak istediğim birkaç soru var?
1- kuru alanına çıkamıyordu su yüksek olmasına rağmen bende suyu çok alçak yaptım ve strafor plastik bir tabağı yarıya kesip yanlarına taş koydum (tabağın yüzmemesi için) birazcık alışsın azar azar su seviyesini arttıracağım doğru mu yapıyorum?
2- hava sabahları 25 derece öğlen ise 30 dereceye kadar çıkıyor ben hava sıcaklığı için ne yapmalıyım?
3- geceleri ışık isterlermi acaba onun için bir ışık takmalımıyım?
4- taş koyarken sokak taşlarını iyice temizlemeye çalışıyorum ama başka birşey yapmama gerek varmı?

Fotoğraflarımızı en kısa süre içinde ekleyeceğim yardımlarınız için hepinize teşekkürler
kapluşum Atom'u ölüm fanusundan kurtarabildiğim için çok mutluyum

Yaptığınız kuru alanı pek anlayamadım. Plastik tabaktan rampa yaptım dediniz galiba. Kuru alana çıkması için ayaklarının kaymayacağı bir rampa olmalı ve kuru alanın sıcaklığı da suyun ısısından yüksek olmalı. Su seviyesi arttıkça da daha rahat çıkabileceğini düşünüyorum. Hava sıcaklığı için birşey yapmanıza gerek yok. Kuru alanın üzerine gelecek şekilde bir masa lambası sabitleyin ve gündüzleri bu lambayı açık tutun, gece kapatın. Sokaktan topladığınız taşları bir tencerede kaynatabilirsiniz, sirkeli suda yıkayabilirsiniz.
Akvaryumun fotoğrafını görebilirsek daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.

İstemiyor mu Acaba?

resimleri eklemeye çalıştım inşallah düzgünce eklemişimdir. :Tongue::Tongue::Tongue:

pardon galiba yine ekleyemedim akşama kadar ekleyeceğim inşallah
:(

Ben yanlış anlatmışım özür dilerim. İlk önce başka bir kuru alan yapmıştım ancak bu kuru alana çıkamadı bende bu yüzden başka bir kuru alan yaptım yani hani pikniklerde kullandığımız beyaz köpükten tabaklardan birini ikiye böldüm ve akvaryumun bir kenarına koydum ancak köpük tabak yüzdüğü için iki yanına da taş koydum. tabağın yüksekliğide alçak olduğu için su seviyesinide alçak yaptım fotoğrafları eklemeye çalışıyorum ancak ekleyemiyorum ama en kısa sürede eklemeye çalışacağım:shy:

Kuru alan için sabit bir yer yapana kadar büyük kaya parçası,taş vs. de kullanabilirsiniz. Tırmanması da kolay olur.

aysimacik' Alıntı:
ısıtıcısını daha alamadım internetten sipariş verdim ama gelmedi size sormak istediğim birkaç soru var?
1- kuru alanına çıkamıyordu su yüksek olmasına rağmen bende suyu çok alçak yaptım ve strafor plastik bir tabağı yarıya kesip yanlarına taş koydum (tabağın yüzmemesi için) birazcık alışsın azar azar su seviyesini arttıracağım doğru mu yapıyorum?
2- hava sabahları 25 derece öğlen ise 30 dereceye kadar çıkıyor ben hava sıcaklığı için ne yapmalıyım?
3- geceleri ışık isterlermi acaba onun için bir ışık takmalımıyım?
4- taş koyarken sokak taşlarını iyice temizlemeye çalışıyorum ama başka birşey yapmama gerek varmı?

Fotoğraflarımızı en kısa süre içinde ekleyeceğim yardımlarınız için hepinize teşekkürler
kapluşum Atom'u ölüm fanusundan kurtarabildiğim için çok mutluyum

1-İyi yapmışsınız ama su seviyesini yüksek tutun yavaş yavaş yükseltmenize gerek yok rampanın yarısına kadar su gelsin ( plastik tabağın)
2-Geceleri hava sıcaklığı çok düşer kapağı tamamen kapayın ya da örtü serin akvaryumun üstüne
3-Kuru alana sıcaklık(!) veren bir lamba gerekir bu da en az 10 watt lık lamba takmanız gerektiğini açıklıyor.
4-Tubidik e katılıyorum su kaynat içine at taşları yarım saat bekle suyu süz taşları koy ama yeterli gelmediğini düşünüyorsan sirkeli suyla da yıkayabilirsin.

Atom'a da dikkat et çok çabuk hastalanıyorlar ve de hava ne kadar sıcak olursa olsun su her zaman daha serindir.Su kaynat ve soğuk suyla ılıştırarak akvaryuma koy sonra alkollü (hani evde olan içinde kırmızı sıvı olan dereceler) dereceyle ölç 27/28/29 derece olabilir.Hava o kadar sıcak ve de güneşli ise 13.00/14.00 gibi balkona çıkarın ölüm fanusuna koyabilirsiniz suyu çok az koyun yüzmemesi lazım çok kurutması lazım kendini 1/2 saat yeterlidir.Bir de yanında bekleyin güneşlenirken çünkü kuşlar (martı vs) kapluşunuzu kapıp götürebilir.Söyleyeceklerim bu kadar :D

KırpıkKurabiye' Alıntı:
2-Geceleri hava sıcaklığı çok düşer kapağı tamamen kapayın ya da örtü serin akvaryumun üstüne

Kapağı tamamen kapayın derken mutlaka hava alacak yer olmalı. Hatırlatmakta fayda var :)

İşte söylemeyi unutmuşum tuba hanım :D örtüyü tamamen seriyorsanız azcık yana kaydıracaksınız 1/2 cm hava boşluğu olsun :D

teşekkür ederim :D
kapağın üstüne 4-5 tane delik açsam yeterli olurmu ve delikleri ne kadar büyüklükte açmalıyım?

mailto:/29danq.jpg

mailto:/2n0q0kk.jpg
mailto:/ojp47a.jpg
mailto:/w9iom8.jpg
mailto:/335e2zc.jpg
mailto:/2z5p0zp.jpg
mailto:/orv5hl.jpg

Kapağa delik açmayın bence. Köşelemesine akvaryumun üzerine koyarsınız geceleri. Sağdan soldan açık olacak şekilde. Gündüzleri açık olur zaten yaz geldi sayılır. Gündüzleri kapalı olursa bunalır kapluş.Isıtıcınız da gelecekmiş yakında nasıl olsa.

ben sadece geceleri için demiştim zaten ama gerek yoksa hiç yapmayayım madem sabah altı gibi en az 24 derece oluyor zaten gece ne kadar olduğunu bilmiyorum ama en fazla 20 dereceye düşüyordur herhalde ama tabi ki bu da düşük ben bunun için ne yapayım demiştim

Ayrıca sormak istediğim birşey daha var: saklama kabının içi çok boş duruyor bunun için zemine ne koyabilirim?
-kum falan diyorlar ama bu kum normal plajdaki kum mu oluyor yoksa özel bir kum oluyormu?

Cvp: İstemiyor mu Acaba? (RESİMLİ)

Plastiği delmek o kadar kolay değildir zaten kapağını tam kapatmadan geceleri köşelemesine akvaryumun üzerine koyarsınız. Kuru alanın üzeri açık kalır mesela.
mailto:/forum/Konu-isiticiyi-nereye-koyabilirim.html linkte sizinki gibi saklama kabıyla yapılmış geçici bir yuva var. Ordaki gibi kaya koyarsanız kuru alan olarak su seviyesini artırabilirsiniz. Dipteki çakıllar da petshoplarda satılır. Renkli olanlar suya zamanla salınım yapabiliyorlar o yüzden tavsiye edilmiyor. Hayvanın yutamayacağı büyüklükte çakıllar koyabilirsiniz.
Saklama kabının yanına linkte gördüğünüz gibi bir masa lambası koyun kuru alanı ısıtacak şekilde olsun.
Bir de kapluşunuz yemek yiyor mu? Isıtıcınız ne zaman gelecek bir bilginiz var mı?

İstemiyor mu Acaba? (RESİMLİ)

ısıtıcının ne zaman geleceği hakkında bilgim yok:(

Su seviyesini arttırın benim önerim şu cd kapağını eğimli bir şekilde yüksek bir köşeye silikonlayın su seviyesini arttırın bunun ölüm fanusundan pek farkı kalmaz öyle olursa.Şöyle bir şey yani:
mailto:/2gvsaip.gif

daha başka kuru alanlarda düşündüm ancak dediğim gibi çıkamadı. bu yüzden suyun içinde birşey olursa diye korkumdan su seviyesini de alçalttım. yeminide öğlen falan pek yemiyor ama sabah kalktığımda yem kalmıyor ve her sabah 1 adet yem veriyorum (balık yemi gibi olan kaplumbağa yemlerinden) yeterlidir değilmi?

buna büyük ihtimalle çıkar rampalı yaparsanız.1 yem mi (!) kaplumbağanıza sabah 5 akşamüstü 4/5 olmak üzere 9/10 yem vermelisiniz ! kafa hacmi kadar yani.1 yem çok az !!

KırpıkKurabiye' Alıntı:
buna büyük ihtimalle çıkar rampalı yaparsanız.1 yem mi (!) kaplumbağanıza sabah 5 akşamüstü 4/5 olmak üzere 9/10 yem vermelisiniz ! kafa hacmi kadar yani.1 yem çok az !!

Arkadaş kaplumbağasını yeni almıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Sizin bu yazdığınız yem miktarı bir yavruya göre çok çok çok fazla.
Ben yetişkin kaplumbağama bile yem verirken düşünüyorum fazla mı oldu diye.
Kabuk boyu 5-6 cm olan yavrumda obezite problemi yaşıyorum ki günlük olarak 1 tetra reptomin ya da ona benzer ve destekleyici yemler olan bir programda.

Lütfen tam olarak emin olmadığınız konularda bilgi vermeyin.

KırpıkKurabiye' Alıntı:

Bu kullandığı yeme göre değişir.Yemlerin boyutları farklı olabiliyor.Günlük kafa hacmi kadar yem verin bunun belirli bir sayısı yok kafa hacmi ne kadarsa o kadar yem yediriyoruz.

Benimki büyüktü yani 9/10 yem ediyordu kafası da onun için dedim afedersiniz..

Kapluşunuzu şimdi gördüm çok minik ve tatlı kuru alan yapamıyosanız bari yüksek bir kaya alın o kaya nın altına plastik plaka gibi birşey koyarsanız 4-5 tane cd kabı baya yüksek olur.

Geri