Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İstemiyor mu Acaba? (RESİMLİ)

Evin önünden taşlar aldım önce 2 kere sirkeli suda yıkadım sonra duruladım çok büyük bir taş vardı sadece onu koydum kuru alan için, çıkabildi ancak kaç saat boyunca suya inmedi ben suya indirdim yine kuru alanına çıktı bende birşey olur diye korktum fotoğraftaki şekle yeniden getirdim. Ne yapmalıyım yardım edin? Dediğiniz gibi suyu ve kuru alanı yüksek yapmalı mıyım bu gün alalı daha 9.gün hemen ölürse diye korkuyorum.:(

bu arada Atomun kabuk boyu 3 cm yem için konuşurken büyük-küçük konusu oldu diye söyleyeyim dedim

Cvp: İstemiyor mu Acaba? (RESİMLİ)

Taşla yaptığınız kuru alanın üzerine ısıtacak şekilde masa lambası ya da bir ampul tutturun. Kuru alanın sıcak olması lazım. Sonra bırakın kuru alanda kurutsun kendini. Suyu da koyabildiğiniz kadar çok koyun.
Biran önce ısıtıcı almazsanız hasta olabilir kapluşunuz.

peki teşekkürler yani suyu yükseltmek zorundayım.

Şu durumda kabınızın ölüm fanusundan pek bir farkı yok. Baktığınız kabın bir parça işe yarayabilecek olmasının nedeni içine ısıtıcı, filtre vs. konulabilmesindendir. Aynı zamanda daha çok su ve yüzme alanı olabilmesidir. Bir an önce ısıtıcı alın. Kuru alan üzerine ısıtacak bir lamba tutturun. Kaplumbağalar çok çabuk hasta oluyor ve iyileşemiyor. Bu şekilde geçen hergün kapluşunuz için büyük risk. Bulunduğunuz yerde petshop yok mu? Isıtıcılar 12-15 tlye de bulunabiliyor.

Yemleri yan yana koyun kafa hacmine eşit olacak şekilde kaç yem ediyorsa o kadar verin günlük.

Peki teşekkürler ısıtıcım bir an önce gelse bari

Isıtıcı gelene kadar akvaryumu güneş alan ancak hava akımı olmayan bir yere koyun isterseniz.

birde bunu deneyeyim o zaman :shy: artık suya girip yüzmeyede başladı su seviyesini arttırır arttırmaz kuru alan yerine başka birşey deneyeyim (kaya gibi):Tongue:

Geri