Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Istıcım yeterli olur mu?

smy96

Bronz 4 Üye
25 litrelik su kaplumbağası akvaryumum var. Isıtıcım 220W. Yeterli olur mu acaba. Neredeyse 1 saat oldu fakat su daha 28 derece değil.

Cvp: Istıcım yeterli olur mu?

25'lik akvaryuma 25 watt yeterde artar. ısıtıcınız 200 lt'ye göre bunun şöyle sıkıntısı olur su hacmi küçük olduğu için mesela 28 dereceye ayarlı ise bir iki derece yukarı atar. termostatın kapanmasından sonra tüpün sıcaklığı bir süre daha devam edecektir. çalışıp çalışmadığını şöyle kontrol edin. ışığı yanıyor mu ? ve elinizi ızgara kısmına değdirerek sıcak olup olmadığına bakın. ve ısıtıcıyı çalışıyorken sudan dışarı çıkarmayın patlatırsınız. akvaryum içi bir işlem yaptığınızda mutlaka elektriklerini kesin.

Yeni konu açmıyım dedim benim sorumda benzer.

Yaklaşık 65 - 70 lt suyu olan akvaryumumda roxin 100w ısıtıcı var. Derecesini 32 ye ayarlamama rağmen en fazla 27 derece gösteriyo termometreler. Isıtıcım Sol arkada dik, termometrelerden biri sol önde, boru tipi 27 , diğeri sağ önde cama yapışanlardan ince kağıt 26-27 derece gösteriyor.

Bu sıcaklık yeterli midir? yoksa daha büyük bir ısıtıcı mı almalıyım ?

Tospaa' Alıntı:
Yeni konu açmıyım dedim benim sorumda benzer.

Yaklaşık 65 - 70 lt suyu olan akvaryumumda roxin 100w ısıtıcı var. Derecesini 32 ye ayarlamama rağmen en fazla 27 derece gösteriyo termometreler. Isıtıcım Sol arkada dik, termometrelerden biri sol önde, boru tipi 27 , diğeri sağ önde cama yapışanlardan ince kağıt 26-27 derece gösteriyor.

Bu sıcaklık yeterli midir? yoksa daha büyük bir ısıtıcı mı almalıyım ?

Cama yapışan dereceler tam sıcaklığı göstermez, camın dışı suyla temas eden iç yüzeyinden daha soğuktur. Bir de normal civalı yada alkollü termometre ile ölçüm yapın. Sonuç aynı ise ısıtıcıda sorun vardır. Ben 150 litrede 100w kullanıyorum çok rahat yetiyor. Isıtıcınızı bir de yatay konuma getirerek ve su akışının en çok olduğu yere konumlandırarak deneyebilirsiniz.

Bence sıcaklık uygun, ama ısıtıcı neden yetmiyor konusunu değerlendirmek gerek. Zorlanıyorsa patlama vs yaşamayın.

Ben bır sey sormak ıstıyorum ısıtıcının patlayacagını anlama sansımız var mı onceden?

Genelde farketmesi zordur. İçeriye su sızıntısı olduğunda buhar yapar. Çok yüklenince de teller aşırı kızarır. Bunların dışında bir belirti bilmiyorum. En garanti yöntem güvenlikli olanlardır. Bunlar kaçak yada kırılmada elektriği otomatik keser. Böylece suya akım vermez.

yiğitin dediği gibi cama yapıştırılan sticker dereceler camı 5-6 mm üstü kalınlıktaki akvaryumlarda doğru netice vermez. iç derece takılmalı. bunu ısıtıcıdan mümkün olan en uzak kısma takarsanız suyun ısı bilgisi net çıkar. ısıtıcıyı yatay konumlandırmak dikeye göre daha iyidir. geniş yüzeye hakim olur. tabi ısıtıcı tam batan cins ise. bu konumlandırma filtrenin akvaryum içine su pompalayan kısmında ya da yakın olursa ısı su akışıyla her tarafa yayılacağı için verimli ve çabuk etki sağlar.

idil ısıtıcının patlama nedenleri şöyle:
-çalışırken veya sıcakken sudan çıkarılması yada akvaryumda suyun azalması durumunda hava teması nedeniyle.
-üst tapa kısmından su girmesi nedeniyle bunda kısa devre yapar ama patlama ihtimali azdır.
-akvaryumdaki suyun ısıtıcının kaldırabileceğinden fazla olması durumunda. o zaman zorlanacağı için teller akkor hale gelir. tüp kalitesiz camdan ise çatlar.

bu üç madde kalitesiz olanlarda elektrik çarpma neticesiyle sonuçlanabilir.ısıtıcı konusunda artık alternatifler çoğaldı. komple çelik olanlar, kalın quartz cam tüpler, güvenlik sistemleri. bu konuda paradan ziyade istenilen özelliklere sahip ve sizin rahat kullanabileceğiniz tarzda olanı almakta fayda var. akvaryumda en ihtiyaç duyulan ürün olmakla birlikte en tehlikeli olandır.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=4573
Evet kırılma ve kaçak durumunda otomatik kapanma sadece Eheim markasında var.

Bu ısıtıcılarda da su seviyesi düştüğünde zarar görmesin diye otomatik kapanma mevcut.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=2487
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=11898
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=4685

Yorumlar için teşekkürler. İki adet termometre kullanıyorum, biri cama yapışan diğeri normal su içinde durandan, arada yarım derece oynuyor bende. Yatay olarak denemiştim o zamanda sonuç aynıydı üstelik o zaman 35 litre suvardı.

Bu gün baktım biri 25,5 biride 26 derece. ısıtıcıyı deiştirmeye karar verdim. Sanırım kalitesiz yada bir sorun var.
AEK nın yazdıklarından JBL in uygun olacağını düşünüyorum.

Akvaryum içindeki cam derece daha kesin sonuç verir. Doğru ölçüm için onu değerlendirin.

Ben Eheim ve Tetra ısıtıcılar kullanıyorum. Cem jbl aldı ve çok memnun. Zaten bu üçünden hangisi alınsa memnun kalınır diye düşünüyorum. JBL 100 W uygun olur.

Aslında ısı değeri kötü değil ama ısıtıcı kararsızlığı sorun yaratabilir. Bu sebeple yenilemek içinizi rahatlatır. Yada kontrol ettirip kalibrasyon durumuna baktırılır.

jbl dizayn ve kalitesiyle çok güzel. diğer modellerin 200 wattlığına denk. o açıdan elektrik harcamada da hesaplı.

Jbl sipariş verdim, kargodaymış yarın elimde inşallah.Pişman olacağımı sanmıyorum. Buda olmazsa petek koydurcam akvaryuma :t65y:

Tecrübelerini paylaşanlara teşekkürler.

Kaplumbağalarımın yaşadıgı alanın üst alanı çok fazla su fazla ısınmıyo ama ılık yinede yaşanabilir bir ortam ısıtıcı sürekli açık kalırsa patlar mı ? 15 liraya aldıgım 100 wattlık ısıtıcı bu arada:ff:

Isıtıcı sürekli açık kalmalı.
Ancak ısınma durumunu tam anlamadım. Yüzeymi büyük? Su yüzeyi.

evet su yüzeyi küvet işte akvaryumada geçicem ama para biriktiriyorum su yüzeyi çok fazla sürekli açık bırakırım ama patlama konusundan korkuyorum

bende öyle anladım emre, üst kısım geniş demek istemiş heralde. yaşarcan su kaç litre bu arada.

su sanırım 20 30 litre arası ama su yüzeyi çok geeniş oldugu için su ılık oluyor tek sorun patlama yapması o yüzden biraz önce kapattım ısıtıcıyı

yaşarcan suyun resme bakarak 20-30 litre olması için su derinliğinin en fazla 10-15 cm olması lazım diye tahmin ediyorum. bulunduğu yer neresi ise kalorifer ısısı ile mecburi idare edeceksin. derin bir leğen yok mu ? orta kısmınada taşla yapılacak kuru alan.

Geri