Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

jeneca IPF 5200L iç filtre

cem

Süper Moderatör
Yönetici
bu filtreyi akvaryum büyük olduğu için güçlü motora sahip olsun diye aldım. ama motoru harbiden güçlü. Suyu uçuruyor. 300 lt'lik akvaryumda balık beslense dış filtreye ihtiyaç olmayacak kadar performanslı çalışıyor. hazneleri ufaktır diyordum ama her haznesi teklinin haznesi boyunda her bir hazne 250 gr'lik filtre malzemesini rahat dolduracak kadar büyük. süngerli halde olmak kaydıyla 3 vantuz yanlama koyulduğunda rahat taşıyor. Alt resimde görüldüğü üzere Kaplumbağayı bile. ben sonuncu hazneyi gerek görmediğim için çıkardım. yedek olarak dursun bir kenarda.

mailto:/o76nag.jpg

beraberinde hava serumuda geliyor.

mailto:/or0wur.jpg

haznelerin alt kısmında açıklık var siyah kapak ile kapatabilir veya açık bırakabilirsiniz. açık bırakırsanız sünger ortasındaki boşluğa elyaf koyup kiri tutmasını sağlayabilirsiniz.

mailto:/11id2cx.jpg

mailto:/n3vsk7.jpg

mailto:/160detl.jpg

mailto:/1z5t2xj.jpg

hava kabarcığı çıkartması için şekildeki parçayı yerinden çıkarıp seruma takın. o parçanın bir çentiği var onu motordaki yerine o şekilde oturtuyorsunuz. eskiden bu yoktu. yanlış takmanız durumunda su serumdan geçip dışarı akıyordu. bunu halletmişler. diğer ucada bende musluk vardı onu taktım bu musluk yeri geldiğinde havayı azaltmak veya komple kesmek için gereklidir.

mailto:/2rnyp9t.jpg

önce bu şekilde konumlandırdım. bu sayede dış filtreninde temizleme süresini uzatırım dedim. yalnız sirkülasyon çok fazlaydı. akıntıya karşı yüzmek küçük olanın hoşuna gitmişti ama diğerleri rahatsız oldular.

mailto:/2ahohu.jpg

mailto:/66dt8g.jpg

bu konumlandırma sonrası merak içinde koklayıp ne olduğunu anlamaya çalıştılar.

mailto:/rsegie.jpg

sonra bu şekle getirip dış filtre su çıkış borusu ile aynı hizaya aldım. birlikte daha uyumlu sirkülasyon yaptılar. filtrenin sünger kısmına gelen kir akıntı yavaşladığı için daha performanslı emme oldu. elemanlarında hoşuna gitti bu durum. sırayla üstüne çıktılar. şimdiki kavga bu oldu inenin yerine diğeri hemen çıkıyor.

mailto:/2kkhsm.jpg

Cvp: jeneca IPF 5200L iç filtre

burada buna benzer bir filtre görmüştüm benim filtre sanki tam çekmiyor bende bundan alsam tavsiye eder misiniz gönül rahatlığıyla alabilir miyim ??

Başak senin filtre neydi. Alvaryum kaç litre

Akvaryum şu an 30 40 litre falan ama şimdi 100 litrelik akvaryumu hazırlıyorum onun için soruyorum bu filtreyi

100 lt'lik için alacaksan. Mamacınet'te bunun şelale aparatlı modeli var. O boru sayesinde açı vererek sirkülasyonu ayarlarsın. Diğer taraftan ikilisi işini görür. Alt haznesine zeolit doldurup amonyak sorununu çözersin. İlerde daha büyük akvaryuma geçtiğinde yine deri parçaları için kullanmış olursun.

Benim filtre de bugün geldi, akşam deneyeceğim insallah deri parçalarına çözüm olur

emre filtrenin gücü tahminimden de çok. eski modeli yüksek wattlı olduğu halde bu uçuruyor.

başak senin diğer konudaki akvaryuma uygun olan bu filtredir.
http://www.mamaci.net/U1424,244,jeneca-ipf-1253-akvaryum-ic-filtresi.htm

içine yani en alttaki hazneye zeolit koyarım amonyağı çözsün dersen bunu alacaksın. yalnız akvaryum boyun düşük bunu ancak yatay vaziyette kullanırsın. bir dez avantajı şelale aparatı olmayışı. bununla sirkülasyonu ayarlayamazsın.
http://www.mamaci.net/U1429,244,jeneca-ipf-4200l-akvaryum-ic-filtresi.htm

kullanacağın filtre malzemesi de bu
mailto:/?urun-1126-seachem-de-nitrat-250-ml--bakteri-substrati-biofiltre-

Yine guzel bir tanitim yapmissin abi ellerine saglik, onerdigimiz bir urun oldugundan ve sorana direk link verme amaciyla konuyu sabitledim fotograflari duzeltiyorum

Buarada akvaryumdan tabletle kendinde cok guzel poz vermissin :)

o ben değilim birinin ruhu düşmüş akvaryuma. :smile: hakikaten görüntü kaplumbağaları örtmüş. laptopta farketmedim. iki resim üst üste binmiş gibi flu çıkmış.

filtreyi paylaşamama durumu yüzünden şimdi ikinci hazneyi de çıkarıp olduğu yerde dikleme koydum. hazne altındaki boşluğu açık bırakıp sünger arasındaki boşluğa elyaf tıktım. kirin motora gitmesini önledim. çıkarmışken kirini temizleyim dedim altına tuttuğum maşrapa sünger kiri salınca bayağı deriyle doldu.

Benimde başta iç filtreden dolayı sorunum vardı ama daha sonra jebo 839 model filtre aldım şımdi hiç sorunum kalmadı

dış filtreler iç filtrelerden her zaman iyidir. hatta şöyle söyleyim en kötü dış filtre en iyi iç filtreden dahi iyidir. tabi bu içine konulan gerekli filtre malzemeleri sayesindedir. bizim kaplumbağaların sıkıntısı, akvaryumda yüzen deri parçalarıdır. bunları dış filtreler belli bir noktaya kadar çeker. gerisi yüzmeye devam eder. bu aşama da dış filtre yanına bir iç filtre koymak bu sorunu çözer.

nuri, ilerde böyle bir sorun oluşursa iç filtreyi de devreye sokarsın. bu anlamda iç filtre çöp olmaz.

bende şimdi deniyorum ama konumlandırmada baya zorlandım. çok fazla bir seçeneğim yok. dış filtrenin döngüsüne yardım edecek şekilde seviyesi daha aşağıya verdim sabah bakacağım, bu arada baya bir akıntı oluşturdu ikisi. ne kadar uçuşan deri v.s. varsa hepsi dönmeye başladı

her iki filtrenin su çıkışını arka camdan ön cama vuracak şekilde düzenle o mana bir parça azalıyor. dış filtre borusunun ucundaki tıpayı da çıkar. aynı yönde gitsinler. bize bir düşük güçteki motoru yetermiş onun için bekle ben alıp deneyim sonra al demiştim. hava kabarcık aparatını da tak. onun hava kabarcığı yeterli dış filtreninkini su yüzeyi ile eşitlersin. sirkülasyonun avantajı bit ki ve dipteki derileri ayaklandırması. sabaha çoğunu filtre çekmiş olur.

Dun gece tam dediğin gibi yapacak zamanım olmasa da bir şekilde ayarlayip bıraktım. Sabah kalktığında zeminde ve orta kısımlarda birşey yoktu ama ust kısımlarda büyük parçalar yüzmeye devam ediyordu , üstte olduğu için hemen alıp atman kolay oldu. Birde benim dış filtrede su cikisindaki tıpa zaten yok. Suda kabarcık yapan delikli boruyu kastediyosun sanırım. 2.el aldığından içinde yoktu. İhtiyacım olurmu onuda bilmiyorum yarin izinliyim eni konu iyice ugrasacagim.

akvaryumun ölçüsü neydi atay unuttum gitti.

emre o tıpaya ihtiyacın olmaz. ben o borunun sadece bir parçasını kullanıyorum zaten diğer uzantıları söktüm. deliklerinde bir avantajı oldu su daha borudan çıkmadan deliklere çarpıp içinden kabarcık yaparak çıkıyor.

evet sadece yüzeyde yüzen deri parçaları kalıyor. onlarada geliş yolunda maşrapayı eğiyorum. direk içine doluyor. böyle kolay oluyor. tek hazne yeterli geliyor diğer iki parçayı sök. ben süngerin orta deliğine de bir tutam elyaf koydum. motor kısmından 3 cm derinlikte çekim esnasında elyaf yukarı doğru hareket ederse motora dolanmasın diye alt deliğide açık bıraktım. kir alt kısmındanda süngere doluyor.

unutma hazneyi çıkarırken altına maşrapa geçirip öyle kaldır. kir maşrapaya dolsun.

Abi iki hazneyi cikartmissin ama bu seferde motorda sikinti olmasin
Benim 120 lige 4200L tam geldigi icin onu onermistim ben zaten

yok sorun çıkmıyor şimdilik. ben üçlüyü tam boy koyup her katmanda dolaşan kir ve deri parçalarını alırım dedim. akvaryumda uygun yer bulamadım. dediğin gibi bu haliyle bir alt motor daha iyi olurmuş. bunu koyacak en güzel yer yukardaki gibi dış filtre emiş borusunun oraydı. ama sirkülasyon yüksek ve azaldığı noktada dış filtreninki tekrar canlandırında dairesel hareket canlı kalıyor. bu sebeple her iki filtrenin çıkışını aynı yerden verdim. su dönüp geldiğinde yavaşlayıp kir iç filtreye girebiliyor. olmadı izmirdeki filtreyi de buraya getiririm. orada işim kalmadı artık. şimdi elimde iki motor, dört hazne oldu.

herkese iyi hafta sonları arkadaşlar kullandığım iç filtrem bozulduğu için filtre arayışına girdim ancak o kadar aramama rağmen bu filtreyi internette bulamadım genelde stoklarında yok 5200r modelini buldum dış filtrem yok sizin bana tavsiye edebileceğiniz iç filtre varmı kullandığınız yada bilgi sahibi olduğunuz yardımcı olursanız sevinirim akvaryumum 92*50*50

telefonla arayıp bunu sor. ben aldığımda güncelleme yapmamışlardı ama stokta vardı.
http://www.mamaci.net/U1431,244,jeneca-ipf-5200l-akvaryum-ic-filtresi.htm

bir eski model ama güçlüdür. şelale aparatı ile ön tapasını çıkarırsan su üstünden yön verebilirsin. bu aparat yukardakinde yok.
http://www.mamaci.net/U1426,244,jeneca-ipf-2253-akvaryum-ic-filtresi.htm

yalnız şunu belirtmemde fayda var. bu ölçüdeki akvaryum için dış filtre daha uygundur. iç filtrede dış filtrenin performansını ve vereceği etkiyi bulamazsın.

Geri