bu filtreyi akvaryum büyük olduğu için güçlü motora sahip olsun diye aldım. ama motoru harbiden güçlü. Suyu uçuruyor. 300 lt'lik akvaryumda balık beslense dış filtreye ihtiyaç olmayacak kadar performanslı çalışıyor. hazneleri ufaktır diyordum ama her haznesi teklinin haznesi boyunda her bir hazne 250 gr'lik filtre malzemesini rahat dolduracak kadar büyük. süngerli halde olmak kaydıyla 3 vantuz yanlama koyulduğunda rahat taşıyor. Alt resimde görüldüğü üzere Kaplumbağayı bile. ben sonuncu hazneyi gerek görmediğim için çıkardım. yedek olarak dursun bir kenarda.
mailto:/o76nag.jpg
beraberinde hava serumuda geliyor.
mailto:/or0wur.jpg
haznelerin alt kısmında açıklık var siyah kapak ile kapatabilir veya açık bırakabilirsiniz. açık bırakırsanız sünger ortasındaki boşluğa elyaf koyup kiri tutmasını sağlayabilirsiniz.
mailto:/11id2cx.jpg
mailto:/n3vsk7.jpg
mailto:/160detl.jpg
mailto:/1z5t2xj.jpg
hava kabarcığı çıkartması için şekildeki parçayı yerinden çıkarıp seruma takın. o parçanın bir çentiği var onu motordaki yerine o şekilde oturtuyorsunuz. eskiden bu yoktu. yanlış takmanız durumunda su serumdan geçip dışarı akıyordu. bunu halletmişler. diğer ucada bende musluk vardı onu taktım bu musluk yeri geldiğinde havayı azaltmak veya komple kesmek için gereklidir.
mailto:/2rnyp9t.jpg
önce bu şekilde konumlandırdım. bu sayede dış filtreninde temizleme süresini uzatırım dedim. yalnız sirkülasyon çok fazlaydı. akıntıya karşı yüzmek küçük olanın hoşuna gitmişti ama diğerleri rahatsız oldular.
mailto:/2ahohu.jpg
mailto:/66dt8g.jpg
bu konumlandırma sonrası merak içinde koklayıp ne olduğunu anlamaya çalıştılar.
mailto:/rsegie.jpg
sonra bu şekle getirip dış filtre su çıkış borusu ile aynı hizaya aldım. birlikte daha uyumlu sirkülasyon yaptılar. filtrenin sünger kısmına gelen kir akıntı yavaşladığı için daha performanslı emme oldu. elemanlarında hoşuna gitti bu durum. sırayla üstüne çıktılar. şimdiki kavga bu oldu inenin yerine diğeri hemen çıkıyor.
mailto:/2kkhsm.jpg
mailto:/o76nag.jpg
beraberinde hava serumuda geliyor.
mailto:/or0wur.jpg
haznelerin alt kısmında açıklık var siyah kapak ile kapatabilir veya açık bırakabilirsiniz. açık bırakırsanız sünger ortasındaki boşluğa elyaf koyup kiri tutmasını sağlayabilirsiniz.
mailto:/11id2cx.jpg
mailto:/n3vsk7.jpg
mailto:/160detl.jpg
mailto:/1z5t2xj.jpg
hava kabarcığı çıkartması için şekildeki parçayı yerinden çıkarıp seruma takın. o parçanın bir çentiği var onu motordaki yerine o şekilde oturtuyorsunuz. eskiden bu yoktu. yanlış takmanız durumunda su serumdan geçip dışarı akıyordu. bunu halletmişler. diğer ucada bende musluk vardı onu taktım bu musluk yeri geldiğinde havayı azaltmak veya komple kesmek için gereklidir.
mailto:/2rnyp9t.jpg
önce bu şekilde konumlandırdım. bu sayede dış filtreninde temizleme süresini uzatırım dedim. yalnız sirkülasyon çok fazlaydı. akıntıya karşı yüzmek küçük olanın hoşuna gitmişti ama diğerleri rahatsız oldular.
mailto:/2ahohu.jpg
mailto:/66dt8g.jpg
bu konumlandırma sonrası merak içinde koklayıp ne olduğunu anlamaya çalıştılar.
mailto:/rsegie.jpg
sonra bu şekle getirip dış filtre su çıkış borusu ile aynı hizaya aldım. birlikte daha uyumlu sirkülasyon yaptılar. filtrenin sünger kısmına gelen kir akıntı yavaşladığı için daha performanslı emme oldu. elemanlarında hoşuna gitti bu durum. sırayla üstüne çıktılar. şimdiki kavga bu oldu inenin yerine diğeri hemen çıkıyor.
mailto:/2kkhsm.jpg